Anti-Corrol suojaöljyt

Anti-Corrol on pala suomalaista historiaa niin aseteollisuudessa kuin maanpuolustuksessakin.
Anti-Corrollin on kehittänyt kuuluisa edesmennyt Ilmavoimien aseteknikko Ole Mélart. Anti-Corrollin kehitys ja valmistus on alkanut vuonna 1939 ja kaupalliseen tuotantoon tuote tuli vuonna 1948 Ole Mélartin omassa yhtiössä. Yhtiön Ole Mélart oli perustanut ilmavoimien esikunnasta erottuaan. Suurimpana asiakkaanaan yhtiöllä oli Suomen Puolustusvoimat. Öljyn vaatimuksiin kuului, että sen pakkaskestävyys oli vaaditut -70 astetta. Tätä valvottiin säännöllisesti puolustusvoimien Harakan laboratoriossa.
Myöhemmin Anti-Corrollia ruvettiin kehittämään myös vastaamaan muiden teollisuudenalojen tarpeita.
Näin syntyi Autonsuojaöljy, Lukkoöljy, Teollisuudensuojaöljy, maatalouskoneiden suojaöljy ja Super Sini (aseiden sinistysneste). Anti-Corrol on ammattilaisten käytössä ollut pitkään ja anti-corrollin tehokkaat ominaisuudet pitävät sen ammattilaiskäytössä vastakin.VOITELEE,
SUOJAA KORROOSIOLTA,
SYRJÄYTTÄÄ KOSTEUDEN,
IRROITTAA KIINNIJUUTTUNEET PULTIT JA MUTTERIT,
ESTÄÄ JÄÄTYMISEN,
SUOJAA SÄHKÖLAITTEET SÄHKÖKEMIALLISELTA HAPETTUMALTAAnti-Corrol tunkeutuu kosteuden ja metallin pinnalla olevien epäpuhtauksien alle ja kiinnittyy voimakkaasti puhtaaseen metallinpintaan. Näin siihen muodostuu ilmatiivis ja joustava kalvo, samalla kun epäpuhtaudet ja kosteus nousevat pinnalle. Anti-Corrol liuottaa ruosteen ja tunkeutuu sen alle.
Anti-Corrol muodostaa metallin pinnalle tiiviin vettä ja kosteutta läpäisemättömän kalvon. Se on ohutta ja tunkeutuu pienimpiinkin saumoihin ja rakoihin. Anti-Corrolilla suojattu esine ei ruostu, säilytettiinpä sitä sitten ulkona pakkasessa ulkovarastossa tai sellaisessa paikassa, jossa lämmönvaihtelu on suuri. Anti-Corrol kestää jäätymättä -60°C pakkasessa.