AC-Lubricants™

Tuulilasinpesunesteet

Tuulilasinpesunesteillä tarkoitetaan moottoriajoneuvoihin lisättävää puhdistusnestettä, jonka tarkoituksena on pitää ajoneuvon tuulilasi puhtaana ajoneuvoa ajettaessa.

Valitessasi sopivaa tuulilasinpesunestettä on otettava huomioon onko tuulilasinpesuneste tarkoitettu kesä- vai talvikäyttöön.

Tuulilasinpesunesteissä käytetään useita raaka-aineita eri käyttötarkoituksiin. Tärkeimpinä raaka-aineina ovat alkoholit, joita käytetään liuottimena ja parantamaan pakkaskestävyyttä.
Käytetyt alkoholit ovat joko etanoli, tai etanolin ja isopropanolin seoksia, mutta monesti tuulilasinpesunesteissä käytetään myös metanolia liuottimena.
Metanolin etuna on sen alhainen jäätymispiste ja alhainen hinta, mutta metanoli on kuitenkin hyvin myrkyllistä.

Käytettäessä metanolipohjaista tuulilasinpesunestettä, metanoli haihtuu liuoksesta ja kulkeutuu ajoneuvon sisätiloihin. Varsinkin pitkäkestoisissa ajotapahtumissa voi metanolin hengittäminen aiheuttaa terveyshaittoja ja vaaratilanteita.

Jotkut tuulilasinpesunesteet saattavat sisältää etyleeniglykolia, jonka tarkoituksena on parantaa tuotteen pakkasenkestävyyttä. Metanolin tavoin myös etyleeniglykoli on myrkyllistä ja haitallista ympäristölle.
Tuulilasin pesunesteissä voidaan myös käyttää hajusteita ja väriaineita parantamaan tuotteen käytettävyyttä tai ulkonäköä.

Hyvät pyyhkijän sulat helpottavat tuulilasin puhtaana pitämistä - ja hyvien pyyhkijän sulkien avulla sinun ei tarvitse käyttää yhtä paljon pesunestettä, joka on hyvä ympäristölle.