Neste

Neste Compressor NEX 46

Neste Compressor NEX 46 on valmistettu Group III perusöljyistä ja erityisesti kompressriöljykäyttöön kehitetyistä tuhkautumattomista lisäaineista, suositellaan käytettäväksi ruuvi-, kiertomäntä- ja lamellikompressoreissa.

ISO VG 46

Neste Compressor NEX 68

Neste Compressor NEX 68 on valmistettu Group III perusöljyistä ja erityisesti kompressriöljykäyttöön kehitetyistä tuhkautumattomista lisäaineista, suositellaan käytettäväksi ruuvi-, kiertomäntä- ja lamellikompressoreissa.

ISO VG 68

Neste Compressor 100

Neste Compressor 100 on mineraaliperusöljyistä valmistettu öljy, jota suositellaan käytettäväksi paineilmakompressoreissa ja tyhjiöpumpuissa.

ISO VG 100

Neste Compressor 150

Neste Compressor 150 on mineraaliperusöljyistä valmistettu öljy, jota suositellaan käytettäväksi paineilmakompressoreissa ja tyhjiöpumpuissa.

ISO VG 150

Neste Compressor 220

Neste Compressor 220 on mineraaliperusöljyistä valmistettu öljy, jota suositellaan käytettäväksi paineilmakompressoreissa ja tyhjiöpumpuissa.

ISO VG 220

Kompressoriöljyjen koostumus

Kompressoriöljyt koostuvat mineraaliöljyistä tai synteettisistä öljyistä. Käyttökohteesta riippuen perusöljyn ominaisuudet ratkaisevat kompressorin mahdollisimman pitkän käyttöiän. Kompressorit, joissa on suuri kuormitus (paineet) ja käyttölämpötilat, vaativat synteettistä öljyä, sillä sen viskositeettiindeksi on parempi ja se kestää huomattavasti paremmin ikääntymistä kuin mineraaliöljy. Mineraaliöljypohjaisia ​​kompressoriöljyjä käytetään pääasiassa pieniin tai kohtalaisiin kuormituksiin kompressoreissa.

Kompressoriöljyjen viskositeetti riippuu myös käyttöolosuhteista. Useimmiten kompressoreissa käytetään matalaviskositeettisia öljyjä (esim. ISO VG 32 & 46), jotka jakautuvat nopeasti järjestelmään myös kylmäkäynnistyksen aikana ja voitelevat sen riittävästi. Alhainen viskositeetti vähentää myös jäämien muodostumista öljyssä. Kompressoriöljyn vaadittu viskositeetti kasvaa lopullisen puristuslämpötilan korkeuden myötä. Jos kompressoreita käytetään laajalla lämpötila-alueella (ulkona), öljyt tarvitsevat hyvän viskositeetti-lämpötilakäyttäytymisen. Valmistajan ohjeissa on määritelty kompressoriöljyn viskositeetti.

Vaatimukset, jotka kompressoriöljyn on täytettävä, riippuvat myös käytetystä pumpattavasta väliaineesta. Puristettavan kaasun tyypistä riippuen öljyllä on oltava erityisiä ominaisuuksia. Esimerkiksi metaani liukenee mineraaliöljyyn, mikä johtaa öljyn laadun heikkenemiseen. Tässä tapauksessa suosittelemme käyttämään synteettistä öljyä, johon metaani ei liukene, kuten PAG.

Kompressoriöljyjen tärkeä ominaisuus on lämmönkestävyys. Kun paineilmaa muodostuu, saavutetaan korkeat loppupuristuslämpötilat. Mitä korkeampi lämpötila, sitä suurempi on voiteluaineiden lämpö- ja oksidatiivinen rasitus. Lämpötilankestävyys heikkenee ja muodostuu syttyviä jäämiä. DIN 51506 kuvataan kompressoriöljyjen vähimmäisvaatimuksena muun muassa tulipalon riskin minimoimiseksi. DIN-standardin sisältämät VD-L-ryhmän kompressoriöljyt täyttävät korkeimmatkin järjestelmän turvallisuusvaatimukset. Voiteluaineiden tulee olla erittäin kestäviä, niillä on alhainen taipumus muodostaa jäämiä ja kestettävä lämpökuormitusta. Esimerkiksi mäntäkompressoreissa niiden on kestettävä 220 °C:n puristuksen loppulämpötila.

Tampereen Öljytukku Oy:n myyntiedustajat auttavat sinua mielellään valitsemaan oikean öljyn tarvitsemaasi koneeseen.