Neste

Neste Mould L

Neste Mould L betonimuotin irroitusöljy on valmistettu mineraaliperusöljyistä, aromaattivapaasta liuottimesta ja orgaanisista lisäaineista.

Öljy toimitetaan käyttövalmiina, eikä sitä sekoiteta veteen eikä muihin öljytuotteisiin.

Neste Mould M

Neste Mould M betonimuotin irroitusöljy on valmistettu mineraaliperusöljyistä, aromaattivapaasta liuottimesta ja orgaanisista lisäaineista.

Öljy toimitetaan käyttövalmiina, eikä sitä sekoiteta veteen eikä muihin öljytuotteisiin.

Muottiöljyt

Muotinirrotusaineiden päätehtävä on estää muotin tarttuminen betoniin, että muottia irrottaessa betonin pinta sekä valumuotti säilyvät ehjinä.
Muottiöljyjä suositellaan käytettävän aina valuissa, jotta valun pinnasta tulee toivottu ja muotit olisivat monikäyttöisiä. Oikea määrä muottiöljyä käytettynä sille sopivaan muottimateriaaliin vähentää betonipinnan huokoisuutta ja näin ollen luo siistin ja tasaisen valujäljen. Muottiöljy tiivistää valupintaa ja estää veden imeytymisen muottiin, jolloin saadaan vaaleampi betonipinta. 

Sopivan muottiöljyn valintaan vaikuttavat eniten yhteensopivuus muottimateriaalin kanssa ja käyttöolosuhteet. Pakkasella vesiohenteiset tuotteet voivat jäätyä aiheuttaen tuhoa betonissa tai muotissa.

Muotinirrotusaine levitetään sille soveltuvalla tavalla. Nestemäiset aineet yleensä ruiskutetaan, koska näin saadaan tasainen kerros tuotetta tarvittavalle alueelle. 

Liiallinen muottiöljyn käyttö vaikuttaa enemmän betonin pintaan, kuin muottimateriaalin pintaan. Liiallinen muottiöljymäärä voi aiheuttaa betonin ja veden erottumista valupinnassa, jolloin betonin pinnasta ei tule tasaista ja kiinteää, vaan on pölyävä ja rakeinen. 

Liiallinen määrä muottiöljyä aiheuttaa myös huokoisuutta ja värjäytymistä betonin pinnassa.