Neste

Neste Cutting 100

Neste Cutting 100 on mineraaliöljyperustainen, veden kanssa helposti pysyvän emulsion muodostava leikkuuneste, joka tarjoaa suojan sekä sieni- että bakteerikasvustoja vastaan.

Neste Cutting 100 soveltuu kaikkien yleisten metallien tarkkuustyöstöön, kuten esim. teräksen, alumiinin ja messingin yleistyöstöön, sorvaukseen, poraukseen ja sahaukseen sekä teräksen ja valuraudan hiontaan.

Neste Cutting F 110

Neste Cutting F 110 on osasynteettinen, veden kanssa pysyvän, hienon ja läpikuultavan emulsion muodostava leikkuunestetiiviste, joka tarjoaa suojan korroosiota, bakteeri-, hiiva- ja sienikasvustoja vastaan. 

Neste Cutting F 110 soveltuu käytettäväksi erityisesti yhdistettyjen työstökoneiden keskusjärjestelmissä seosterästen, alumiinin ja valuraudan yleistyöstöön, sorvaukseen, jyrsintään, kierteitykseen, poraukseen, sahaukseen ja hiontaan.

Neste Cutting Neatoil 15

Neste Cutting Neatoil 15 on aktiivinen leikkuuöljy, joka pohjautuu mineraaliperusöljyyn sekä tehokkaaseen ja hyvin tasapainoitettuun lisäaineistukseen. Sisältää rikitettyjä rasvaöljyjä, joten öljyn erinomainen paineenkesto sallii suurten syöttö- ja leikkuunopeusarvojen käytön.

Neste Cutting Neatoil 15 suositellaan vähä- ja runsasseosteisten terästen syväporaukseen sekä erityisesti hammashiontaan.

Neste Cutting Neatoil 200

Neste Cutting Neatoil 200 on kirkas ja lähes hajuton työstö-öljy. Parafiininen perusöljy yhdessä tehokkaan EP-lisäaineistuksen kanssa mahdollistaa vaikeidenkin materiaalien työstön maksimi syöttö- ja leikkuunopeuksilla.

Cutting Neatoil 200 soveltuu käytettäväksi terästen stanssauksessa ja vedossa, sekä runsaasti seostettujen ja ruostumattomien terästen sekä valurautojen jyrsintään, poraukseen, sorvaukseen, avennukseen ja kierteitykseen.

Neste Cutting Neatoil K1

Neste Cutting Neatoil K1 on kirkas, vähäsumuinen ja lähes hajuton öljy. Korkealaatuinen perusöljy yhdessä uudentyyppisen lisäaineistuksen kanssa mahdollistavat yhden öljyn useissa käyttökohteissa sekä hyvän pinnanlaadun ja työkalunkeston. 

Neste Cutting Neatoil K1 soveltuu seosterästen ja keltametallien lastuavaan työstöön eikä ei aiheuta värivirheitä kupari- ja messinkiseoksiin.

Oikean työstönesteen valintaan vaikuttavat useat eri tekijät

Työstömuodot ja -arvot, työstettävä metallin vaativuus, työkalujen ominaisuudet, materiaalit sekä myös olosuhteet määrittävät millaisia työstönesteitä käytetään. Vaikeissa materiaaleissa hitailla työstömuodoilla painotus on hyvässä voitelukyvyssä ja EP-ominaisuuksissa, jolloin ratkaisuna on usein työstö-öljy. Vastaavasti nopeilla työstömuodoilla erittäin hyvä jäähdytyskyky on tärkeää ja tällöin parhaaseen tulokseen päästään usein vesiliuoksilla. Emulsioissa hyvät voitelu- ja jäähdytysominaisuudet saadaan yhdistettyä ja ominaisuudet riittävät useissa tapauksissa vaikeisiinkin työstöihin.