Addinol ATF DCT

Addinol ATF DCT on täyssynteettinen huippuluokan automaattivaihteistoöljy, joka on tarkoitettu käytettäväksi henkilöautoissa, joissa on kaksoiskytkinvaihteisto (DSG, DCT).

Tuotenumero: 4014766405340 Tynnyri 205L
Tuotenumero: 4014766103178 Kannu 20L
Tuotenumero: 4014766249975 Kannu 4L
Tuotenumero: 4014766073303 Pullo 1L

Kuvaus

Addinol ATF DCT

Addinol ATF DCT on täyssynteettinen korkean suorituskyvyn omaava vaihteistoöljy, joka sopii käytettäväksi henkilöautoissa, joissa on kaksoiskytkinvaihteisto (DSG, DCT).

Kehitetty erityisesti käytettäväksi kaksoiskytkinvaihteistoissa (Dual Clutch Transmission DCT) ja Directschaltgetrieben (DSG) henkilöautoissa ja kevyissä hyötyajoneuvoissa. 
Erittäin sopiva käytettäväksi nykyaikaisissa kaksoiskytkinvaihteistoissa, joissa on 6 tai 7 vaihdetta.
Koska DSG-vaihteistoja käytetään usein VW-konsernin ajoneuvoissa, Addinol ATF DCT sisältää tärkeitä hyväksyntöjä Audilta, Seatilta, Skodalta ja VW:ltä.

OMINAISUUDET

Parempi kitkakäyttäytyminen.
Erittäin hyvä kylmävirtauskäyttäytyminen.
Erinomainen puhtaus ja hapettumiskestävyys.
Erinomainen kulumis- ja vaahtokäyttäytyminen.
Suorituskyvyn kannalta kriittisten komponenttien luotettava suojaus.

EDUT KÄYTTÄJÄLLE

Pidempi kitkakertoimen vakaus sujuvaan vaihtamiseen ja luotettavaan melun ja tärinän vähentämiseen.
Vaihteiston luotettava voitelu heti alusta alkaen ja jopa alhaisissa lämpötiloissa.
Tehokas voiteluaine vaihteistoille myös vaativissa ympäristöolosuhteissa.
Suojaa vaihteiston vaurioilta myös suurissa kuormituksissa.

Ei suositella käytettäväksi DCT-vaihteistoissa, joissa on kuivakytkin seuraavissa malleissa:

Ford PowerShift
Nissan GR6 (märkäkytkin)
VW / Audi DSG DQ200

Automaattivaihteistoöljyistä hyvä tietää

Lyhenne ATF tarkoittaa "Automatic Transmission Fluid". ATF-öljyt on mukautettu erityisesti nykyaikaisten automaattivaihteistojen vaatimuksiin ja ovat intensiivisen tutkimuksen tulosta.

Automaattivaihteisto on hienostunut järjestelmä, jossa yhdistyvät erilaiset tekniset periaatteet. Vain eri osien yhteisvaikutus mahdollistaa täydellisen voimansiirron moottorista tielle. Jotta ATF voisi täyttää nämä vaatimukset, sen on täytettävä kunkin komponentin erityistehtävät.

Optimoitu viskositeettitaso
EP ja AW käyttäytyminen
Lämpö- ja hapettumisstabiilisuus
Elastomeerien yhteensopivuus
Erittäin hyvä vaahtoamiskäyttäytyminen
Korkea leikkauskestävyys

ATF:t ovat työvälineitä sisäisille hydraulipiireille (esim. venttiilin liikkeille). Ne varmistavat monilevyisten jarrujen ja kytkimien oikean kitkan kytkentätoimintojen aikana, suojaavat yksittäisiä vaihteistoportaita ja laakereita kulumiselta ja korroosiolta tai toimivat paineensiirtoväliaineena automaattisten muuntajajärjestelmien momentinmuuntimissa.

Erilaisia automaattivaihteiston nesteitä käytetään optimoimaan erityyppisten automaattivaihteistojen toiminta. ATF:t on optimoitu vastaamaan vaihteistojen vaatimuksia, sillä ne suorittavat monipuolisempia tehtäviä kuin perinteiset autojen vaihteistoöljyt.

Sovelluksesta ja spesifikaatiosta riippuen käytetään ryhmien I, II, III, IV tai V perusöljyjä (mineraali- ja synteettiset öljyt). Lisäaineita on lisätty, jotka myös mukautetaan erikoiskäyttöön. Näitä ovat EP-lisäaineet, AW-lisäaineet, kitkan modifiointiaineet, VI-parannusaineet jne.

Automaattivaihteistoöljyn väri ei ole tuotteen laatuominaisuus. Se vain erottaa sen paremmin muista ajoneuvon toiminnallisista nesteistä.
Tyypillisiä ATF-värejä ovat esimerkiksi punainen, sininen tai vihreä ja ajoneuvojen valmistajat määrittävät usein värit.

On olemassa automaattivaihteistoja (AT - yleisimmin käytetty), kaksoiskytkinvaihteistoja (DCT) ja portaattomasti säädettäviä vaihteistoja (CVT).

Kuten minkä tahansa voiteluaineen, ATF:n käytettävyys on rajoitettu. Progressiivisen kuormituksen, hapettumisen tai vieraiden aineiden sisäänpääsyn vuoksi öljyn voiteluominaisuudet kuluvat jossain vaiheessa loppuun. Silloin öljy ei voi enää toimia toivotulla tavalla ja vaihteisto kärsii suorituskyvyn heikkenemisestä, kulumisesta ja pahimmassa tapauksessa korjaamattomista vaurioista.

Tarkista siksi ATF:n vaihtovälit. Monet automaattivaihteiston valmistajat mainostavat ensimmäisiä täyttööljyjään elinikäisellä täytteellä. Tämä toimintasäde on kuitenkin usein rajoitettu 80 000 - 120 000 kilometriin. Kuljettajien tulee siksi tutustua autonsa käyttöohjeisiin ja tarkistaa, milloin seuraava öljynvaihto on tarpeen. Jos haluat ajaa autollasi monta vuotta, joudut todennäköisesti vaihtamaan vaihteistoöljyn.

Automaattivaihteistoöljyt on sovitettava erittäin tarkasti kunkin automaattivaihteiston vaatimuksiin, joten täytä vaihteistosi vain ATF:llä, joka vastaa autosi ohjekirjassa olevia OEM-ohjeita. 

Tampereen Öljytukku Oy:n myyntiedustajat auttavat sinua mielellään valitsemaan oikean öljyn tarvitsemaasi koneeseen.