Addinol ATF XN HD

Addinol ATF XN HD on täyssynteettinen korkean suorituskyvyn omaava voiteluaine automaattivaihteistoihin.

Tuotenumero: 4014766404862 Tynnyri 205L
Tuotenumero: 4014766104281 Kannu 20L
Tuotenumero: 4014766074898 Pullo 1L

Kuvaus

Addinol ATF XN HD

Addinol ATF XN HD on täyssynteettinen korkean suorituskyvyn omaava voiteluaine automaattivaihteistoihin.
Kehitetty erityisesti käytettäväksi DIWA- ja ZF-vaihteistoissa, mutta on myös erinomainen öljy nykyaikaisiin automaattivaihteistoihin linja-autoissa sekä kevyissä ja raskaissa hyötyajoneuvoissa.
Synteettiset perusöljyt on yhdistetty erityisesti kehitettyyn lisäainetekniikkaan, joka takaa optimaalisen vääntömomentin siirron ja erinomaisen hapettumisvakauden.

Addinol ATF XN HD:ta voidaan käyttää ajoneuvoissa, jotka edellyttävät Dexron D II E -spesifikaatiota.

OMINAISUUDET

Pidennetyt öljynvaihtovälit.
Pidempi kitkakertoimen johdonmukaisuus ja suuri vääntömomentin siirto.
Parempi terminen vakaus ja hapettumiskestävyys.
Erinomainen kylmävirtauskäyttäytyminen.
Erinomainen naarmuuntumis- ja kulumissuoja.

EDUT KÄYTTÄJÄLLE

Luotettava suorituskyky ja pienemmät huoltokustannukset.
Parempi ajomukavuus ja luotettava reagointikyky.
Pidempi voiteluaineen käyttöikä vaativissakin olosuhteissa.
Kaikkien voitelupisteiden nopea syöttö jopa erittäin alhaisissa lämpötiloissa.
Kaikkien voimansiirtokomponenttien paras suojaus.

Automaattivaihteistoöljyistä hyvä tietää

Lyhenne ATF tarkoittaa "Automatic Transmission Fluid". ATF-öljyt on mukautettu erityisesti nykyaikaisten automaattivaihteistojen vaatimuksiin ja ovat intensiivisen tutkimuksen tulosta.

Automaattivaihteisto on hienostunut järjestelmä, jossa yhdistyvät erilaiset tekniset periaatteet. Vain eri osien yhteisvaikutus mahdollistaa täydellisen voimansiirron moottorista tielle. Jotta ATF voisi täyttää nämä vaatimukset, sen on täytettävä kunkin komponentin erityistehtävät.

Optimoitu viskositeettitaso
EP ja AW käyttäytyminen
Lämpö- ja hapettumisstabiilisuus
Elastomeerien yhteensopivuus
Erittäin hyvä vaahtoamiskäyttäytyminen
Korkea leikkauskestävyys

ATF:t ovat työvälineitä sisäisille hydraulipiireille (esim. venttiilin liikkeille). Ne varmistavat monilevyisten jarrujen ja kytkimien oikean kitkan kytkentätoimintojen aikana, suojaavat yksittäisiä vaihteistoportaita ja laakereita kulumiselta ja korroosiolta tai toimivat paineensiirtoväliaineena automaattisten muuntajajärjestelmien momentinmuuntimissa.

Erilaisia automaattivaihteiston nesteitä käytetään optimoimaan erityyppisten automaattivaihteistojen toiminta. ATF:t on optimoitu vastaamaan vaihteistojen vaatimuksia, sillä ne suorittavat monipuolisempia tehtäviä kuin perinteiset autojen vaihteistoöljyt.

Sovelluksesta ja spesifikaatiosta riippuen käytetään ryhmien I, II, III, IV tai V perusöljyjä (mineraali- ja synteettiset öljyt). Lisäaineita on lisätty, jotka myös mukautetaan erikoiskäyttöön. Näitä ovat EP-lisäaineet, AW-lisäaineet, kitkan modifiointiaineet, VI-parannusaineet jne.

Automaattivaihteistoöljyn väri ei ole tuotteen laatuominaisuus. Se vain erottaa sen paremmin muista ajoneuvon toiminnallisista nesteistä.
Tyypillisiä ATF-värejä ovat esimerkiksi punainen, sininen tai vihreä ja ajoneuvojen valmistajat määrittävät usein värit.

On olemassa automaattivaihteistoja (AT - yleisimmin käytetty), kaksoiskytkinvaihteistoja (DCT) ja portaattomasti säädettäviä vaihteistoja (CVT).

Kuten minkä tahansa voiteluaineen, ATF:n käytettävyys on rajoitettu. Progressiivisen kuormituksen, hapettumisen tai vieraiden aineiden sisäänpääsyn vuoksi öljyn voiteluominaisuudet kuluvat jossain vaiheessa loppuun. Silloin öljy ei voi enää toimia toivotulla tavalla ja vaihteisto kärsii suorituskyvyn heikkenemisestä, kulumisesta ja pahimmassa tapauksessa korjaamattomista vaurioista.

Tarkista siksi ATF:n vaihtovälit. Monet automaattivaihteiston valmistajat mainostavat ensimmäisiä täyttööljyjään elinikäisellä täytteellä. Tämä toimintasäde on kuitenkin usein rajoitettu 80 000 - 120 000 kilometriin. Kuljettajien tulee siksi tutustua autonsa käyttöohjeisiin ja tarkistaa, milloin seuraava öljynvaihto on tarpeen. Jos haluat ajaa autollasi monta vuotta, joudut todennäköisesti vaihtamaan vaihteistoöljyn.

Automaattivaihteistoöljyt on sovitettava erittäin tarkasti kunkin automaattivaihteiston vaatimuksiin, joten täytä vaihteistosi vain ATF:llä, joka vastaa autosi ohjekirjassa olevia OEM-ohjeita. 

Tampereen Öljytukku Oy:n myyntiedustajat auttavat sinua mielellään valitsemaan oikean öljyn tarvitsemaasi koneeseen.