Addinol Transmission Oil GS 80w-90

Addinol Transmission Oil GS 80w-90 on korkealaatuinen, mineraaliöljypohjainen vaihteistoöljy ympärivuotiseen käyttöön veto- ja tasauspyörästöihin sekä manuaalivaihteistoihin, joissa vaatimuksena on API GL-4

SAE 80W-90 | API GL-4

Kuvaus

Addinol Transmission Oil GS 80w-90

Addinol Transmission Oil GS 80w-90 on korkealaatuinen, mineraaliöljypohjainen vaihteistoöljy ympärivuotiseen käyttöön veto- ja tasauspyörästöihin sekä manuaalivaihteistoihin, joissa vaatimuksena on API GL-4

KÄYTTÖKOHTEET

Erinomainen raskaasti kuormitettujen hypoidiakselien voiteluun, joissa on pieni offset ja synkronoitu manuaalivaihteisto.
Sopii erinomaisesti moottoriajoneuvojen ja työkoneiden ohjausvaihteisiin ja siirtokoteloihin.

OMINAISUUDET

Suuri hankauskuormituskyky.
Hyvät kylmävirtausominaisuudet.
Korkea ikääntymiskestävyys.
Korkea leikkauskestävyys.
Luotettava suoja korroosiota vastaan.
Alhainen taipumus vaahtoamiseen.
Hyvä elastomeerien yhteensopivuus.

EDUT KÄYTTÄJÄLLE

Vaihteiston korkea joustavuus.
Erittäin hyvä kytkentä- ja käynnistyskäyttäytyminen myös talvikäytössä.
Pitkä öljyn käyttöikä.
Luotettava voitelu jopa suurimmilla kuormituksilla.
Vaihteiston osien erinomainen suoja alhaisilla huolto- ja korjauskustannuksilla.
Tehokas voitelu myös vaihteissa, jotka taipuvat vaahtoamaan.

TEKNISET TIEDOT / HYVÄKSYNNÄT

Täyttää ja ylittää kansainväliset vaatimukset seuraavien:

API GL-4
MIL-L-2105

Hyväksytty seuraavasti:

TE-ML 16A, 17A, 19A

Täyttää seuraavat vaatimukset:

ZF TE-ML 08

Vaatimukset vaihteistoöljyille

Vaihteistoöljyn päätehtävänä on kulumisen minimointi. Öljyllä on oltava oikeanlaiset kitkaominaisuudet, jotta synkronointimekanismi toimii oikein ja vaihteiden vaihtaminen on sujuvaa. 

Kun kuormitettujen hampaiden kyljet kohtaavat, voiteluaineeseen vaikuttaa korkea paine, jonka on jatkuvasti muodostettava voitelukalvo, jotta vältetään näiden kitkaosien suora kosketus. Jos hampaiden kylkien metallipinnat kohtaavat suoraan, voi syntyä kitkatila (sekoitettu kitka), jossa hampaiden pinnat voivat vaurioitua vakavasti lisääntyneen kulumisen seurauksena. Tämä voi johtaa vaurioihin, jotka voivat johtaa vaihteiston rikkoutumiseen.

Paineenkesto-ominaisuuksien tarve korostuu hypoidivetopyörästöissä, joissa hampaiden välillä on sekä suuria pintapaineita että liukuvaa kosketusta. Öljyn on vaimennettava myös hammaspyörien liikkeestä syntyvää ääntä ja värähtelyä.

Yhä enemmän on siirrytty käyttämään synteettisiä öljyjä, jotka mahdollistavat luotettavan voitelun laajalla lämpötila-alueella. Samalla myös voimansiirron häviöt pienenevät ja ajoneuvon polttoainetalous paranee. Paremman hapetuskestävyyden vuoksi synteettinen öljy säilyttää ominaisuutensa myös pidemmillä vaihtoväleillä.

SAE-luokitus määrittelee vaihteisto- ja vetopyörästö-öljyjen juoksevuuden ottamatta mitään muita ominaisuuksia huomioon. Vaihteistoissa ja vetopyörästöissä öljyjen talvikäyttöluokat ovat SAE 70w, 75w, 80w ja 85w: mitä pienempi luku on, sitä kylmemmissä olosuhteissa öljy säilyy toimintakykyisenä. Vastaavasti kesäkäyttöluokat ovat 90 ja 140.

Mitä vaativampi käyttötarkoitus ja -kohde on, sitä kehittyneempi on käytetty perusöljy sekä lisäaineistus. Vaihteisto- ja vetopyörästö-öljyissä käytetään EP (Extreme Pressure) -lisäaineistusta.

Tärkeimmät vaatimukset vaihteistoöljyille ovat:

Kitkaosien voitelu
Yhteensopivuus tiivistemateriaalien kanssa
Optimoitu kitkakäyttäytyminen vaihtotoimintoja varten
Vaihteiston jäähdytys lämmönsiirrolla koteloon
Suojaus korroosiota, kulumista, kerrostumia ja vaahtoa vastaan
Optimoitu viskositeetti korkean lämpötilan ja matalan lämpötilan juoksevuutta varten
Kestää ikääntymistä hapettumisen ja lämpötilan vaihteluiden vuoksi
Lähes kaikissa moottoriajoneuvoissa tarvitaan vaihteistoöljyjä. Vaihteistoöljyjä on autoihin, kuorma-autoihin, traktoreihin ja moottoripyöriin. Monissa ajoneuvoissa saatat löytää useita erilaisia vaihteistotyyppejä. Käsivaihteistot, tasauspyörästö tai akselikäytöt – jokainen vaatii erityisiä voiteluaineita. Lisäksi on olemassa ero manuaalisten vaihteistojen voiteluaineiden ja erityyppisten automaattivaihteistojen voiteluaineiden välillä.

Tampereen Öljytukku Oy:n myyntiedustajat auttavat sinua mielellään valitsemaan oikean öljyn tarvitsemaasi koneeseen.