Addinol Hydraulic HFD U 46

Addinol Hydraulic HFD U 46 on palamaton, luonnossa nopeasti biohajoava hydrauliöljy, joka soveltuu kohteisiin jotka ovat paloalttiissa ympäristössä.

Tuotenumero: 4014766403209 Tynnyri 205L

Kuvaus

Addinol Hydraulic HFD U 46

Addinol Hydraulic HFD U 46 on palamaton, luonnossa nopeasti biohajoava hydrauliöljy, joka soveltuu kohteisiin jotka ovat paloalttiissa ympäristössä.

Addinol Hydraulic HFD U 46 on palonestoaine ja nopeasti biohajoava hydraulineste, jonka tyyppi on HFD U.
Sisältää lisäaineita, jotka parantavat kulumis- ja korroosiosuojausta sekä ikääntymisen kestävyyttä.

Käyttölämpötilat eivät saa ylittää 90 °C, lyhytaikaisia ylityksiä voidaan sietää. Jos kyseessä on pitkäaikainen ylitys, lyhennä öljynvaihtoaikoja valmistajan ohjeiden mukaisesti.

KÄYTTÖKOHTEET

Erinomainen hydraulijärjestelmille paloalttiissa laitoksissa.
Soveltuu erityisen hyvin koneisiin, laitteisiin ja järjestelmiin, jotka vaativat käyttöä vedettömällä hydraulinesteellä, mutta aiheuttaisivat ympäristövahinkoja vuotojen vuoksi mineraaliöljyjä käytettäessä.

Kun siirrytään aiemmin mineraaliöljypohjaisilla hydrauliöljyillä täytetyistä järjestelmistä HFD-nesteisiin, on erityisesti tarkistettava letkut ja tiivistemateriaalit. Kaikki hydrauliöljykäyttöisissä järjestelmissä yleisesti käytetyt tiivisteet ja materiaalit soveltuvat ADDINOL-hydraulinesteen HFD U 46 käyttöön.

Hydrauliöljystä hyvä tietää

Oikein valitulla voiteluaineella voi säästää huolto- ja käyttökustannuksissa ja varmistaa, että koneet pysyvät toimintakuntoisina kaikissa tilanteissa.

Olipa kyseessä työkone tai ajoneuvo niin hydrauliöljyn merkitys on suuri: Jopa 90% hydrauliikan vaurioista johtuu toimintakykynsä menettäneestä voiteluöljystä.
Hydraulijärjestelmässä käytettävällä öljyllä on oltava oikea viskositeetti ja lisäksi sen tulee olla oikein lisäaineistettua, puhdasta ja vedetöntä eikä sitä saa päästää hapettumaan eli vanhenemaan.

Oikea viskositeetti käyttölämpötila-alueella on ehkä tärkein hydrauliöljyn ominaisuus. Viskositeetti kasvaa alhaisissa lämpötiloissa ja korkeammissa lämpötiloissa viskositeetti laskee.
Ulkokäytössä tämä korostuu vaihtelevan lämpötilan myötä, siksi ulkokäyttö-öljyt ovat useimmiten moniasteisia. Käynnin aikana kuumetessaan öljy ohenee ja jos se ohenee liikaa, alkaa järjestelmän teho heiketä sisäisten vuotojen johdosta, venttiilit alkavat voitelun puutteessa takerrella ja pumpussa esiintyy liiallista kulumista.

Järjestelmän kylmäkäynnistyksen yhteydessä sekä ulkokäytössä tulee varmistaa kaikkien voitelukohtien mahdollisimman nopea syöttö järjestelmän toiminnan varmistamiseksi. Jos käytetyn voiteluaineen juoksevuus on riittämätön eli liian viskoosi, ilmenee väsymisreaktioita ja kulumista. Tuloksena on hitaat reaktioajat ja lisääntynyt energiankulutus. Vakaa voitelukalvo on taattava myös korkeissa lämpötiloissa. Jos hydrauliöljy on liian ohutta, on olemassa kulumis- ja kavitaatiovaara. Perusöljyjen korkea laatu sekä luonnollisesti korkea VI-arvo ja lisäaineet takaavat parhaan vastekäyttäytymisen ja maksimaalisen tehokkuuden kaikissa lämpötiloissa.

Kaikki hydrauliöljyt eivät ole keskenään sekoittuvia. Vältä sekoittamasta öljyjä, joilla on seuraavat ominaisuudet tai koostumukset:

  • Sinkkittömät ja sinkkiä sisältävät lisäainejärjestelmät
  • Pesuaineet ja ei-pesuaineet
  • Perusöljyt glykoleilla
  • Erilaiset perusöljyt (HFD, HEES jne.)

Tampereen Öljytukku Oy:n myyntiedustajat auttavat sinua mielellään valitsemaan oikean öljyn tarvitsemaasi koneeseen.