Addinol Hydraulic HLPD 10

Addinol Hydraulic HLPD 10 on sinkki-, raskasmetalli- ja silikoni vapaa hydrauliöljy, joka soveltuu käytettäväksi korkeapaine- ja matalapainehydrauliikassa.

Tuotenumero: 4014766100528 Kannu 20L

Kuvaus

Addinol Hydraulic HLPD 10

Addinol Hydraulic HLPD 10 on sinkki-, raskasmetalli- ja silikoni vapaa hydrauliöljy, joka soveltuu käytettäväksi korkeapaine- ja matalapainehydrauliikassa.

KÄYTTÖKOHTEET

Soveltuu erityisen hyvin hydraulinesteeksi hydraulijärjestelmissä sekä laakereiden ja vaihteistojen voiteluun.
Ihanteellinen käytettäväksi korkeapaine- ja matalapainehydrauliikassa, jossa vesi, lika ja hankaus voivat tunkeutua järjestelmiin.
Erittäin hyvä käyttö liikkuvassa hydrauliikassa (kaivinkoneet, pyöräkuormaajat, puskutraktorit).
Erinomainen tarkkuushydrauliikan ja työstökoneiden hydrauliseen ohjaukseen.
Erinomainen paineilmajärjestelmien huoltoyksiköihin ilmatyökalujen voiteluun.

OMINAISUUDET

Erinomaiset puhdistusominaisuudet.
Dispergointiominaisuudet.
Erinomaiset kulumissuojaominaisuudet.
Hyvä yhteensopivuus tiivistemateriaalien kanssa.

EDUT KÄYTTÄJÄLLE

Voidaan käyttää myös silloin, kun vesi (max. 2%) voi tunkeutua järjestelmään.
Lian ja hankauksen estäminen ohjauselementeissä ja ohjauslaitteissa.
Häiriötön toiminta monimetallijärjestelmissä.

Hydrauliöljystä hyvä tietää

Oikein valitulla voiteluaineella voi säästää huolto- ja käyttökustannuksissa ja varmistaa, että koneet pysyvät toimintakuntoisina kaikissa tilanteissa.

Olipa kyseessä työkone tai ajoneuvo niin hydrauliöljyn merkitys on suuri: Jopa 90% hydrauliikan vaurioista johtuu toimintakykynsä menettäneestä voiteluöljystä.
Hydraulijärjestelmässä käytettävällä öljyllä on oltava oikea viskositeetti ja lisäksi sen tulee olla oikein lisäaineistettua, puhdasta ja vedetöntä eikä sitä saa päästää hapettumaan eli vanhenemaan.

Oikea viskositeetti käyttölämpötila-alueella on ehkä tärkein hydrauliöljyn ominaisuus. Viskositeetti kasvaa alhaisissa lämpötiloissa ja korkeammissa lämpötiloissa viskositeetti laskee.
Ulkokäytössä tämä korostuu vaihtelevan lämpötilan myötä, siksi ulkokäyttö-öljyt ovat useimmiten moniasteisia. Käynnin aikana kuumetessaan öljy ohenee ja jos se ohenee liikaa, alkaa järjestelmän teho heiketä sisäisten vuotojen johdosta, venttiilit alkavat voitelun puutteessa takerrella ja pumpussa esiintyy liiallista kulumista.

Järjestelmän kylmäkäynnistyksen yhteydessä sekä ulkokäytössä tulee varmistaa kaikkien voitelukohtien mahdollisimman nopea syöttö järjestelmän toiminnan varmistamiseksi. Jos käytetyn voiteluaineen juoksevuus on riittämätön eli liian viskoosi, ilmenee väsymisreaktioita ja kulumista. Tuloksena on hitaat reaktioajat ja lisääntynyt energiankulutus. Vakaa voitelukalvo on taattava myös korkeissa lämpötiloissa. Jos hydrauliöljy on liian ohutta, on olemassa kulumis- ja kavitaatiovaara. Perusöljyjen korkea laatu sekä luonnollisesti korkea VI-arvo ja lisäaineet takaavat parhaan vastekäyttäytymisen ja maksimaalisen tehokkuuden kaikissa lämpötiloissa.

Kaikki hydrauliöljyt eivät ole keskenään sekoittuvia. Vältä sekoittamasta öljyjä, joilla on seuraavat ominaisuudet tai koostumukset:

  • Sinkkittömät ja sinkkiä sisältävät lisäainejärjestelmät
  • Pesuaineet ja ei-pesuaineet
  • Perusöljyt glykoleilla
  • Erilaiset perusöljyt (HFD, HEES jne.)

Tampereen Öljytukku Oy:n myyntiedustajat auttavat sinua mielellään valitsemaan oikean öljyn tarvitsemaasi koneeseen.