Addinol Hydraulic HVLPD 68

Addinol Hydraulic HVLPD 68 on korkealaatuinen sinkki vapaa hydrauliöljy, joka soveltuu käytettäväksi korkeapaine- ja matalapainehydrauliikassa.

Kuvaus

Addinol Hydraulic HVLPD 68

Addinol Hydraulic HVLPD 68 on korkealaatuinen sinkki vapaa hydrauliöljy, joka soveltuu käytettäväksi korkeapaine- ja matalapainehydrauliikassa.

KÄYTTÖKOHTEET

Erinomainen korkeapaine- ja matalapainehydrauliikkaan teollisuusalueilla, joissa vesi, lika voivat tunkeutua järjestelmiin.
Sopii erinomaisesti kaikkeen hydrauliikkaan, jonka ympäristön lämpötila vaihtelee voimakkaasti (esim. rakennuskoneet, ajoneuvot).

OMINAISUUDET

Erinomainen puhdistusvaikutus.
Pesuaineen ominaisuudet.
Parannettu korroosio- ja kulumissuoja.
Erinomainen ikääntymisen vakaus.
Erinomainen viskositeetti-lämpötilakäyttäytyminen.

EDUT KÄYTTÄJÄLLE

Lian ja hankauksen estäminen ohjauselementeissä ja ohjauslaitteissa.
Voidaan käyttää myös silloin, kun vesi voi tunkeutua järjestelmään.
Pienten vesimäärien imeytyminen on mahdollista (enintään 2% vettä imeytyy).
Häiriötön toiminta monimetallijärjestelmissä.
Pitkä käyttöikä.
Sopii kohteisiin, joissa ympäristön lämpötila vaihtelee voimakkaasti.

Hydrauliöljystä hyvä tietää

Oikein valitulla voiteluaineella voi säästää huolto- ja käyttökustannuksissa ja varmistaa, että koneet pysyvät toimintakuntoisina kaikissa tilanteissa.

Olipa kyseessä työkone tai ajoneuvo niin hydrauliöljyn merkitys on suuri: Jopa 90% hydrauliikan vaurioista johtuu toimintakykynsä menettäneestä voiteluöljystä.
Hydraulijärjestelmässä käytettävällä öljyllä on oltava oikea viskositeetti ja lisäksi sen tulee olla oikein lisäaineistettua, puhdasta ja vedetöntä eikä sitä saa päästää hapettumaan eli vanhenemaan.

Oikea viskositeetti käyttölämpötila-alueella on ehkä tärkein hydrauliöljyn ominaisuus. Viskositeetti kasvaa alhaisissa lämpötiloissa ja korkeammissa lämpötiloissa viskositeetti laskee.
Ulkokäytössä tämä korostuu vaihtelevan lämpötilan myötä, siksi ulkokäyttö-öljyt ovat useimmiten moniasteisia. Käynnin aikana kuumetessaan öljy ohenee ja jos se ohenee liikaa, alkaa järjestelmän teho heiketä sisäisten vuotojen johdosta, venttiilit alkavat voitelun puutteessa takerrella ja pumpussa esiintyy liiallista kulumista.

Järjestelmän kylmäkäynnistyksen yhteydessä sekä ulkokäytössä tulee varmistaa kaikkien voitelukohtien mahdollisimman nopea syöttö järjestelmän toiminnan varmistamiseksi. Jos käytetyn voiteluaineen juoksevuus on riittämätön eli liian viskoosi, ilmenee väsymisreaktioita ja kulumista. Tuloksena on hitaat reaktioajat ja lisääntynyt energiankulutus. Vakaa voitelukalvo on taattava myös korkeissa lämpötiloissa. Jos hydrauliöljy on liian ohutta, on olemassa kulumis- ja kavitaatiovaara. Perusöljyjen korkea laatu sekä luonnollisesti korkea VI-arvo ja lisäaineet takaavat parhaan vastekäyttäytymisen ja maksimaalisen tehokkuuden kaikissa lämpötiloissa.

Kaikki hydrauliöljyt eivät ole keskenään sekoittuvia. Vältä sekoittamasta öljyjä, joilla on seuraavat ominaisuudet tai koostumukset:

  • Sinkkittömät ja sinkkiä sisältävät lisäainejärjestelmät
  • Pesuaineet ja ei-pesuaineet
  • Perusöljyt glykoleilla
  • Erilaiset perusöljyt (HFD, HEES jne.)

Tampereen Öljytukku Oy:n myyntiedustajat auttavat sinua mielellään valitsemaan oikean öljyn tarvitsemaasi koneeseen.