Addinol Multi-Grade Grease LM 2 EP

Addinol Multi-Grade Grease LM 2 EP on mineraaliöljypohjainen EP-lisäaineistettu Longlife litiumsaippuarasva, jolla on erinomainen suoja korroosiota ja ikääntymistä vastaan.

Kovuusluokka NLGI 2.

Tuotenumero: 4014766601650 Tynnyri 180kg
Tuotenumero: 4014766601667 Tynnyri 50kg
Tuotenumero: 4014766601711 Kannu 18kg
Tuotenumero: 4014766071576 Patruuna 400g
Tuotenumero: 4014766600066 Patruuna 400g (Lube Shuttle)

Kuvaus

Addinol Multi-Grade Grease LM 2 EP

Addinol Multi-Grade Grease LM 2 EP on mineraaliöljypohjainen EP-lisäaineistettu Longlife litiumsaippuarasva, jolla on erinomainen suoja korroosiota ja ikääntymistä vastaan.

Käyttölämpötila-alue -30°C - +130°C, lyhytaikaiseen käyttöön jopa +140°C asti.

KÄYTTÖKOHTEET

Soveltuu erinomaisesti pitkäikäiseksi rasvaksi teollisuuteen ja rakentamiseen.
Erittäin hyvä rulla- ja liukulaakerien voiteluun laajennetulla käyttölämpötila-alueella ja kasvaneilla laakerikuormilla.
Soveltuu ajoneuvojen pyöränlaakereille, joiden lämpötilavaatimukset ovat korkeat.
Erinomainen sähkökäyttöisten rullalaakereiden pysyvään voiteluun.

OMINAISUUDET

Kestää ikääntymistä ja korroosiota.
Laajennettu lämpötila-alue.
Pitkäaikainen voitelu.
EP-lisäaineistettu.
Hyvä hapettumisenkesto.

EDUT KÄYTTÄJÄLLE

Voiteluaineen pitkä käyttöikä.
Laajennetut käyttömahdollisuudet teollisuudessa ja rakentamisessa.
Voiteluaineen pidennetty käyttöikä.
Erinomainen ikääntymiskestävyys.
Voidaan käyttää kohonneisiin painekuormituksiin ja vaikeisiin käyttöolosuhteisiin.

Voitelurasvan koostumus

Voitelurasvat ovat puolinestemäisiä tai kiinteitä voiteluaineita, jotka on valmistettu lisäämällä sopiva sakeutusaine nestemäiseen perusöljyyn. Tiettyjä voitelurasvan ominaisuuksia voidaan myös parantaa erityisesti lisäämällä lisäaineita ja kiinteitä voiteluaineita. Voitelurasvan suorituskykyparametreihin vaikuttavat kaikkien sen sisältämien yksittäisten komponenttien, kuten perusöljyn, sakeutusaineiden, lisäaineiden ja kiinteiden voiteluaineiden, ominaisuudet. Eri perusöljyjen lukuisat yhdistelmät eri viskositeettikerroksissa eri sakeuttamisainetyyppien ja eri lisäaineiden kanssa mahdollistavat samanaikaisesti suuren määrän erilaisia voitelurasvoja.

Voitelurasvan pääkomponenttina voidaan pitää sen sisältämää perusöljyä, jonka osuus lopputuotteesta on tyypillisesti 70–95 prosenttia.
Voitelurasvan voiteluominaisuudet perustuvat sekä paksuntimeen että perusöljyyn, mutta lopullisen voitelukyvyn ratkaisee ennen kaikkea perusöljyn viskositeetti.

Voiteluöljyihin verrattuna voitelurasvoille on ominaista parempi tarttuvuus ja alhaisempi juoksevuus. 

Lisäaineita lisäämällä voitelurasvojen käyttöominaisuudet voidaan optimoida erityisesti tarttuvuuden, vanhenemisvakauden, korroosiosuojauksen, kulumissuojauksen ja kantokyvyn suhteen.

Voitelurasvoissa käytetään usein seuraavan tyyppisiä lisäaineita:

  • Hapettumisen estäjät parantavat ikääntymisen vakautta.
  • Korroosionestoaineet.
  • Lisäaineet tarttuvuuden parantamiseksi.
  • AW-lisäaineet (kulumisenestoaine).
  • EP-lisäaineet (korkeapainelisäaineet).

Erityisesti keskusvoitelujärjestelmissä on otettava huomioon talvella rasvan pumpattavuus ja sen voitelukohteeseen saattaminen. Pumpattavuuteen vaikuttavat keskeisesti sekä rasvan kovuus että käytetyn perusöljyn tyyppi ja paksuus. Rasvan kovuutta mitataan standardoidulla NLGI-asteikoilla.

Yleisimmät kovuusluokat ovat:
• NLGI 00 = puolijuokseva (suositellaan talvikäyttöön)
• NLGI 0 = erittäin pehmeä (suositellaan myös talvikäyttöön)
• NLGI 2 = normaali (suositellaan pääsääntöisesti kesäkäyttöön)

Järjestelmät ovat keskenään erilaisia ja linjastojen pituudet vaihtelevat. Yleensä talviaikaan on syytä käyttää pehmeäpää rasvaa kuin kesällä. Talvikäyttöön sopivan rasvan käyttöön kannattaa siirtyä hyvissä ajoin ennen pakkasia, sillä rasvan vaihtuminen koko putkiston matkalla voi kestää useita päiviä. Käyttötuntien lisäksi rasvan vaihtumisnopeus riippuu voiteluaineen annostelumäärästä sekä voiteluputkiston pituudesta ja halkaisijasta. Eräät keskusvoitelujärjestelmät toimivat luotettavasti pakkasillakin NLGI 2 -luokan rasvalla.

Tampereen Öljytukku Oy:n myyntiedustajat auttavat sinua mielellään valitsemaan oikean voitelurasvan tarvitsemaasi koneeseen.