Addinol Premium 0530 FD

Addinol Premium 0530 FD on polttoainetaloudellinen korkean suorituskyvyn moottoriöljy Euro 5 bensiini- ja dieselmoottoreihin.

SAE 5W-30

Tuotenumero: 4014766402547 Tynnyri 205L
Tuotenumero: 4014766300768 Tynnyri 57L
Tuotenumero: 4014766241375 Kannu 5L
Tuotenumero: 4014766074010 Pullo 1L

Kuvaus

Addinol Premium 0530 FD

Addinol Premium 0530 FD on korkean suorituskyvyn omaava vähäkitkainen moottoriöljy, jolla on pitkä käyttöikä ja alennettu HTHS-viskositeetti SAE-luokassa 5w-30.

Uusimman synteesiteknologian perusöljyjen ja korkean suorituskyvyn lisäaineiden optimaalinen yhdistelmä takaa erinomaisen suorituskyvyn ja vakuuttaa erinomaisella voitelevuudella kaikissa käyttölämpötiloissa, korkealla puhdistusteholla ja erittäin hyvällä kulumissuojalla.

KÄYTTÖKOHTEET

Kehitetty erityisesti Fordin uudelle bensiini- ja dieselmoottorisukupolvelle, jossa on uusimmat pakokaasujen jälkikäsittelyjärjestelmät.
Erinomainen polttoainetaloudellinen korkean suorituskyvyn moottoriöljy Euro 5 -bensiini- ja dieselmoottoreihin, jotka vaativat vastaavan ACEA-spesifikaation.

Moottoriöljyjen ominaisuudet

Moottoriöljyt voitelevat moottoreiden mekaaniset komponentit ja erottavat liikkuvat osat toisistaan.

Oikean moottoriöljyn valinnassa tarvitaan kahdenlaisia tietoja. Ensinnäkin on tiedettävä viskositeetti ja toiseksi laatuun liittyvät vaatimukset.

Tunnetut eurooppalaiset ajoneuvo- ja moottorivalmistajat (Mercedes-Benz, BMW,VW jne.) noudattavat SAE:n viskositeetti- ja ACEA:n laatuluokitusta.

Euroopan ulkopuolella valmistetuissa tuontiautoissa (Toyota, Mitsubishi, Chrysler jne.) käytettävät moottoriöljyt noudattavat tavallisesti API:n tai ILSAC:n ja SAE:n sekä dieselhiukkassuodattimella varustettujen dieselajoneuvojen öljyt ACEA:n luokitusta.

Moottoriöljyjen viskositeetti ilmoitetaan SAE-luokituksena.

SAE (Society of Automotive Engineers) kertoo yksinomaan öljyn sitkeydestä (sisäisestä kitkasta), eikä siten määrittele sen laatuominaisuuksia. Se tarkoittaa, että SAE-viskositeettivaatimukset täyttävän öljyn juoksevuus eri lämpötiloissa vastaa määriteltyjä arvoja.

API (American Petrol Institute) määrittelee voiteluaineiden kansainväliset laatuvaatimukset ja testikriteerit.

ACEA (Association des Constructeurs Européens d’Automobiles) määrittelee moottoriöljyjen laadun eurooppalaisten moottorivalmistajien vaatimusten mukaisesti.

ILSAC (International Lubricant Standardization and Approval Committee) tukeutuu omassa moottoriöljyjen luokituksessaan hyvin voimakkaasti API:n jaotteluun.
Sillä on viisi jaotteluluokkaa bensiinimoottoreita varten, mutta dieselmoottoreita ILSAC ei huomioi lainkaan.

JASO (Japanese Automotive Standards Organization) määrittelee kaksipyöräisissä ajoneuvoissa käytettävien öljyjen kriteerit.
JASO- ja API-luokituksia sovelletaan kaksipyöräisten ajoneuvojen kohdalla aina rinnan.

Tampereen Öljytukku Oy:n myyntiedustajat auttavat sinua mielellään valitsemaan oikean öljyn tarvitsemaasi koneeseen.