Addinol Super Racing 5w-50

Addinol Super Racing 5w-50 on polttoainetaloudellinen korkean suorituskyvyn moottoriöljy, joka soveltuu myös kaikkiin moottoripyöriin, joissa on ilma- ja vesijäähdytteiset nelitahtiset bensiinimoottorit tie- ja maastokäytössä, ja joissa on määrätty SAE-luokka 5w-50 ja vastaava ACEA-spesifikaatio.

SAE 5W-50

Kuvaus

Addinol Super Racing 5w-50

Addinol Super Racing 5w-50 on polttoainetaloudellinen korkean suorituskyvyn moottoriöljy luokassa SAE 5w-50. 

Super Racing 5w-50 saa erityisen suorituskykynsä korkealaatuisista synteesitekniikkaan perustuvista perusöljyistä ja erityisesti optimoitujen lisäaineiden ansiosta, jotka takaavat erinomaisen moottorin puhtauden, korroosiosuojan ja kulumissuojan.

KÄYTTÖKOHTEET

Sopii erinomaisesti autojen bensiini- ja dieselmoottoreihin.
Urheilullinen ajotyyli.
Korkeat käyttölämpötilat ja lämpimät ilmastot.
Sopii erityisesti nykyaikaisiin ruiskutus- ja turbomoottoreihin.
Soveltuu myös kaikkiin moottoripyöriin, joissa on ilma- ja vesijäähdytteiset nelitahtiset bensiinimoottorit tie- ja maastokäytössä, ja joissa on määrätty SAE-luokka 5w-50 ja vastaava ACEA-spesifikaatio.

Moottoriöljyjen ominaisuudet

Moottoriöljyt voitelevat moottoreiden mekaaniset komponentit ja erottavat liikkuvat osat toisistaan.

Oikean moottoriöljyn valinnassa tarvitaan kahdenlaisia tietoja. Ensinnäkin on tiedettävä viskositeetti ja toiseksi laatuun liittyvät vaatimukset.

Tunnetut eurooppalaiset ajoneuvo- ja moottorivalmistajat (Mercedes-Benz, BMW,VW jne.) noudattavat SAE:n viskositeetti- ja ACEA:n laatuluokitusta.

Euroopan ulkopuolella valmistetuissa tuontiautoissa (Toyota, Mitsubishi, Chrysler jne.) käytettävät moottoriöljyt noudattavat tavallisesti API:n tai ILSAC:n ja SAE:n sekä dieselhiukkassuodattimella varustettujen dieselajoneuvojen öljyt ACEA:n luokitusta.

Moottoriöljyjen viskositeetti ilmoitetaan SAE-luokituksena.

SAE (Society of Automotive Engineers) kertoo yksinomaan öljyn sitkeydestä (sisäisestä kitkasta), eikä siten määrittele sen laatuominaisuuksia. Se tarkoittaa, että SAE-viskositeettivaatimukset täyttävän öljyn juoksevuus eri lämpötiloissa vastaa määriteltyjä arvoja.

API (American Petrol Institute) määrittelee voiteluaineiden kansainväliset laatuvaatimukset ja testikriteerit.

ACEA (Association des Constructeurs Européens d’Automobiles) määrittelee moottoriöljyjen laadun eurooppalaisten moottorivalmistajien vaatimusten mukaisesti.

ILSAC (International Lubricant Standardization and Approval Committee) tukeutuu omassa moottoriöljyjen luokituksessaan hyvin voimakkaasti API:n jaotteluun.
Sillä on viisi jaotteluluokkaa bensiinimoottoreita varten, mutta dieselmoottoreita ILSAC ei huomioi lainkaan.

JASO (Japanese Automotive Standards Organization) määrittelee kaksipyöräisissä ajoneuvoissa käytettävien öljyjen kriteerit.
JASO- ja API-luokituksia sovelletaan kaksipyöräisten ajoneuvojen kohdalla aina rinnan.

Tampereen Öljytukku Oy:n myyntiedustajat auttavat sinua mielellään valitsemaan oikean öljyn tarvitsemaasi koneeseen.