Addinol Wear Protect SDE 2

Addinol Wear Protect SDE 2 on synteettinen ja poikkeuksellisen tarttuva raskaaseen käyttöön tarkoitettu voitelurasva, joka kestää erinomaisesti kosteutta, vettä ja suolavettä.

Kovuusluokka NLGI 2.

Tuotenumero: 4014766600226 Tynnyri 50kg
Tuotenumero: 4014766600172 Kartonki 24x400g
Tuotenumero: 4014766602794 Kartonki 24x400g (LubeShuttle)

Osastot: , Avainsanat tuotteelle ,

Kuvaus

Addinol Wear Protect SDE 2

Addinol Wear Protect SDE 2 on synteettinen raskaaseen käyttöön tarkoitettu voitelurasva. Erityisen kalsium-saippuoitumisensa ansiosta tämä voitelurasva kestää erinomaisesti kosteutta, vettä ja suolavettä. Tuotteella on korkea paineen absorptiokyky, erottuvat korroosionestoominaisuudet ja se on poikkeuksellisen tarttuva.

Käyttölämpötila-alue -30°C - +120°C

KÄYTTÖKOHTEET

Sopii erinomaisesti laakerien ja hammaspyörien voiteluun korkeissa ja/tai ajoittaisissa painekuormissa ja tärinän esiintyessä.
Soveltuu raskaiden koneiden ja laitteiden pitkäaikaiseen voiteluun maa-, rakennus- ja metsätaloudessa.
Soveltuu käytettäväksi keskusvoitelujärjestelmissä.

OMINAISUUDET

Korkea paineen absorptiokyky.
Korkea hapettumisenkestävyys.
Erinomainen vedenkestävyys.

EDUT KÄYTTÄJÄLLE

Soveltuu suurille kuormituksille.
Pitkä käyttöikä.
Ei merkittäviä muutoksia tuotteen ominaisuuksissa suorassa kosketuksessa veden kanssa tai kosteissa ympäristöissä.

Voitelurasvan koostumus

Voitelurasvat ovat puolinestemäisiä tai kiinteitä voiteluaineita, jotka on valmistettu lisäämällä sopiva sakeutusaine nestemäiseen perusöljyyn. Tiettyjä voitelurasvan ominaisuuksia voidaan myös parantaa erityisesti lisäämällä lisäaineita ja kiinteitä voiteluaineita. Voitelurasvan suorituskykyparametreihin vaikuttavat kaikkien sen sisältämien yksittäisten komponenttien, kuten perusöljyn, sakeutusaineiden, lisäaineiden ja kiinteiden voiteluaineiden, ominaisuudet. Eri perusöljyjen lukuisat yhdistelmät eri viskositeettikerroksissa eri sakeuttamisainetyyppien ja eri lisäaineiden kanssa mahdollistavat samanaikaisesti suuren määrän erilaisia voitelurasvoja.

Voitelurasvan pääkomponenttina voidaan pitää sen sisältämää perusöljyä, jonka osuus lopputuotteesta on tyypillisesti 70–95 prosenttia.
Voitelurasvan voiteluominaisuudet perustuvat sekä paksuntimeen että perusöljyyn, mutta lopullisen voitelukyvyn ratkaisee ennen kaikkea perusöljyn viskositeetti.

Voiteluöljyihin verrattuna voitelurasvoille on ominaista parempi tarttuvuus ja alhaisempi juoksevuus. 

Lisäaineita lisäämällä voitelurasvojen käyttöominaisuudet voidaan optimoida erityisesti tarttuvuuden, vanhenemisvakauden, korroosiosuojauksen, kulumissuojauksen ja kantokyvyn suhteen.

Voitelurasvoissa käytetään usein seuraavan tyyppisiä lisäaineita:

  • Hapettumisen estäjät parantavat ikääntymisen vakautta.
  • Korroosionestoaineet.
  • Lisäaineet tarttuvuuden parantamiseksi.
  • AW-lisäaineet (kulumisenestoaine).
  • EP-lisäaineet (korkeapainelisäaineet).

Erityisesti keskusvoitelujärjestelmissä on otettava huomioon talvella rasvan pumpattavuus ja sen voitelukohteeseen saattaminen. Pumpattavuuteen vaikuttavat keskeisesti sekä rasvan kovuus että käytetyn perusöljyn tyyppi ja paksuus. Rasvan kovuutta mitataan standardoidulla NLGI-asteikoilla.

Yleisimmät kovuusluokat ovat:
• NLGI 00 = puolijuokseva (suositellaan talvikäyttöön)
• NLGI 0 = erittäin pehmeä (suositellaan myös talvikäyttöön)
• NLGI 2 = normaali (suositellaan pääsääntöisesti kesäkäyttöön)

Järjestelmät ovat keskenään erilaisia ja linjastojen pituudet vaihtelevat. Yleensä talviaikaan on syytä käyttää pehmeäpää rasvaa kuin kesällä. Talvikäyttöön sopivan rasvan käyttöön kannattaa siirtyä hyvissä ajoin ennen pakkasia, sillä rasvan vaihtuminen koko putkiston matkalla voi kestää useita päiviä. Käyttötuntien lisäksi rasvan vaihtumisnopeus riippuu voiteluaineen annostelumäärästä sekä voiteluputkiston pituudesta ja halkaisijasta. Eräät keskusvoitelujärjestelmät toimivat luotettavasti pakkasillakin NLGI 2 -luokan rasvalla.

Tampereen Öljytukku Oy:n myyntiedustajat auttavat sinua mielellään valitsemaan oikean voitelurasvan tarvitsemaasi koneeseen.