Fanfaro Hydraulic 32 HV

Fanfaro Hydraulic 32 HV on mineraaliöljypohjainen ympärivuotinen ulkokäytön hydrauliöljy, joka soveltuu erityisesti liikenteen, teollisuuden, maatalouden sekä urakoitsijoiden hydraulijärjestelmiin.

ISO VG 32

Tuotenumero: FF2201-IBC Kontti 1000L
Tuotenumero: FF2201-DR Tynnyri 208L
Tuotenumero: FF2201-20 Kannu 20L

Kuvaus

Fanfaro Hydraulic 32 HV

Fanfaro Hydraulic 32 HV on mineraaliöljypohjainen ympärivuotinen ulkokäytön hydrauliöljy, joka soveltuu erityisesti liikenteen, teollisuuden, maatalouden sekä urakoitsijoiden hydraulijärjestelmiin.

KÄYTTÖKOHTEET

Fanfaro Hydraulic 32 HV soveltuu käytettäväksi kohteissa, jotka vaativat DIN 51524 Part 3 (HVLP) tai ISO 11158 (HV) mukaisen öljyn käyttöä.
Tyypillisiä käyttökohteita ovat mm. kaivurit, trukit, metsä-, maatalous- ja maansiirtokoneet.

OMINAISUUDET

Sisältää kulumisenesto-, hapettumisenesto-, korroosionesto- ja vaahdonestoaineita, jotka minimoivat hydraulipumppuihin liittyvien osien kulumisen ja varmistavat siten niiden pitkän käyttöiän.
Nykyaikaiset puhdistus-dispergointilisäaineet takaavat hydraulijärjestelmän osien ihanteellisen puhtauden, mikä myös suojaa tarkkuuspareja kulumiselta ja pidentää laitteiden käyttöikää.
Korkea lämpöoksidatiivinen ja terminen stabiilisuus vähentää kaikenlaisten kerrostumien ja syövyttävien aineiden muodostumista, jotka lisäävät osajärjestelmien toimintakyvyn luotettavuutta (venttiilit, hydrauliset suuntaventtiilit jne.).
Hyvien korroosionesto-ominaisuuksien ansiosta se suojaa kaikkien käytettyjen metallien ja seosten pintoja happojen ja veden syövyttävältä vaikutukselta, mikä vähentää merkittävästi huolto- ja korjauskustannuksia.
Erinomaiset demulsifioivat ominaisuudet, alhainen jäätymislämpötila ja pitkä käyttöikä.
Vaahdonmuodostuksen kestävyys parantaa hydraulipumppujen tehokkuutta.
Neutraali tiivistemateriaalien, maali- ja lakkapinnoitteiden suhteen.

Hydrauliöljystä hyvä tietää

Oikein valitulla voiteluaineella voi säästää huolto- ja käyttökustannuksissa ja varmistaa, että koneet pysyvät toimintakuntoisina kaikissa tilanteissa.

Olipa kyseessä työkone tai ajoneuvo niin hydrauliöljyn merkitys on suuri: Jopa 90% hydrauliikan vaurioista johtuu toimintakykynsä menettäneestä voiteluöljystä.
Hydraulijärjestelmässä käytettävällä öljyllä on oltava oikea viskositeetti ja lisäksi sen tulee olla oikein lisäaineistettua, puhdasta ja vedetöntä eikä sitä saa päästää hapettumaan eli vanhenemaan.

Oikea viskositeetti käyttölämpötila-alueella on ehkä tärkein hydrauliöljyn ominaisuus. Viskositeetti kasvaa alhaisissa lämpötiloissa ja korkeammissa lämpötiloissa viskositeetti laskee.
Ulkokäytössä tämä korostuu vaihtelevan lämpötilan myötä, siksi ulkokäyttö-öljyt ovat useimmiten moniasteisia. Käynnin aikana kuumetessaan öljy ohenee ja jos se ohenee liikaa, alkaa järjestelmän teho heiketä sisäisten vuotojen johdosta, venttiilit alkavat voitelun puutteessa takerrella ja pumpussa esiintyy liiallista kulumista.

Järjestelmän kylmäkäynnistyksen yhteydessä sekä ulkokäytössä tulee varmistaa kaikkien voitelukohtien mahdollisimman nopea syöttö järjestelmän toiminnan varmistamiseksi. Jos käytetyn voiteluaineen juoksevuus on riittämätön eli liian viskoosi, ilmenee väsymisreaktioita ja kulumista. Tuloksena on hitaat reaktioajat ja lisääntynyt energiankulutus. Vakaa voitelukalvo on taattava myös korkeissa lämpötiloissa. Jos hydrauliöljy on liian ohutta, on olemassa kulumis- ja kavitaatiovaara. Perusöljyjen korkea laatu sekä luonnollisesti korkea VI-arvo ja lisäaineet takaavat parhaan vastekäyttäytymisen ja maksimaalisen tehokkuuden kaikissa lämpötiloissa.

Kaikki hydrauliöljyt eivät ole keskenään sekoittuvia. Vältä sekoittamasta öljyjä, joilla on seuraavat ominaisuudet tai koostumukset:

  • Sinkkittömät ja sinkkiä sisältävät lisäainejärjestelmät
  • Pesuaineet ja ei-pesuaineet
  • Perusöljyt glykoleilla
  • Erilaiset perusöljyt (HFD, HEES jne.)

Tampereen Öljytukku Oy:n myyntiedustajat auttavat sinua mielellään valitsemaan oikean öljyn tarvitsemaasi koneeseen.