Fanfaro MAX 5 80w-90

Fanfaro MAX 5 80w-90 on mineraaliöljypohjainen vetopyörästö-öljy ympärivuotiseen käyttöön raskaasti kuormitettuihin ja korkeissa lämpötiloissa toimiviin vaihteistoihin ja tasauspyörästöihin. Sisältää kitkalukkojen joustavan toiminnan edellyttämän lisäaineistuksen.

Tuotenumero: FF-8703-IBC Kontti 1000L
Tuotenumero: FF8703-DR Tynnyri 208L
Tuotenumero: FF8703-20 Kannu 20L

Kuvaus

Fanfaro MAX 5 80w-90

Fanfaro MAX 5 80w-90 on mineraaliöljypohjainen vetopyörästö-öljy ympärivuotiseen käyttöön raskaasti kuormitettuihin ja korkeissa lämpötiloissa toimiviin vaihteistoihin ja tasauspyörästöihin.
Sisältää kitkalukkojen joustavan toiminnan edellyttämän lisäaineistuksen.

Fanfaro MAX 5 80w-90 on valmistettu korkealaatuisista mineraaliperusöljyistä, sekä erityisistä lisäaineista ja estoaineista jotka estävät tasauspyörästöjen jumiutumisen, vähentävät männän kulumista sekä varmistavat optimaalisen viskositeetin laajalla lämpötila-alueella sekä tarjoaa ihanteelliset kitkaa, kulumista ja naarmuuntumista estävät ominaisuudet, jotka pidentävät merkittävästi laitteiden käyttöikää sekä tarjoaa merkittäviä polttoainesäästöjä.

Fanfaro MAX 5 80w-90 öljyä voidaan käyttää kaikentyyppisissä manuaalivaihteistoissa, mukaan lukien äärimmäisen raskaissa kuormituksissa ja korkeissa lämpötiloja toimivissa vaihteistoissa ja muissa vaihteiston osissa, joissa kohdataan äärimmäisiä paineita ja iskukuormia.

Vaatimukset vaihteistoöljyille

Vaihteistoöljyn päätehtävänä on kulumisen minimointi. Öljyllä on oltava oikeanlaiset kitkaominaisuudet, jotta synkronointimekanismi toimii oikein ja vaihteiden vaihtaminen on sujuvaa. 

Kun kuormitettujen hampaiden kyljet kohtaavat, voiteluaineeseen vaikuttaa korkea paine, jonka on jatkuvasti muodostettava voitelukalvo, jotta vältetään näiden kitkaosien suora kosketus. Jos hampaiden kylkien metallipinnat kohtaavat suoraan, voi syntyä kitkatila (sekoitettu kitka), jossa hampaiden pinnat voivat vaurioitua vakavasti lisääntyneen kulumisen seurauksena. Tämä voi johtaa vaurioihin, jotka voivat johtaa vaihteiston rikkoutumiseen.

Paineenkesto-ominaisuuksien tarve korostuu hypoidivetopyörästöissä, joissa hampaiden välillä on sekä suuria pintapaineita että liukuvaa kosketusta. Öljyn on vaimennettava myös hammaspyörien liikkeestä syntyvää ääntä ja värähtelyä.

Yhä enemmän on siirrytty käyttämään synteettisiä öljyjä, jotka mahdollistavat luotettavan voitelun laajalla lämpötila-alueella. Samalla myös voimansiirron häviöt pienenevät ja ajoneuvon polttoainetalous paranee. Paremman hapetuskestävyyden vuoksi synteettinen öljy säilyttää ominaisuutensa myös pidemmillä vaihtoväleillä.

SAE-luokitus määrittelee vaihteisto- ja vetopyörästö-öljyjen juoksevuuden ottamatta mitään muita ominaisuuksia huomioon. Vaihteistoissa ja vetopyörästöissä öljyjen talvikäyttöluokat ovat SAE 70w, 75w, 80w ja 85w: mitä pienempi luku on, sitä kylmemmissä olosuhteissa öljy säilyy toimintakykyisenä. Vastaavasti kesäkäyttöluokat ovat 90 ja 140.

Mitä vaativampi käyttötarkoitus ja -kohde on, sitä kehittyneempi on käytetty perusöljy sekä lisäaineistus. Vaihteisto- ja vetopyörästö-öljyissä käytetään EP (Extreme Pressure) -lisäaineistusta.

Tärkeimmät vaatimukset vaihteistoöljyille ovat:

Kitkaosien voitelu
Yhteensopivuus tiivistemateriaalien kanssa
Optimoitu kitkakäyttäytyminen vaihtotoimintoja varten
Vaihteiston jäähdytys lämmönsiirrolla koteloon
Suojaus korroosiota, kulumista, kerrostumia ja vaahtoa vastaan
Optimoitu viskositeetti korkean lämpötilan ja matalan lämpötilan juoksevuutta varten
Kestää ikääntymistä hapettumisen ja lämpötilan vaihteluiden vuoksi
Lähes kaikissa moottoriajoneuvoissa tarvitaan vaihteistoöljyjä. Vaihteistoöljyjä on autoihin, kuorma-autoihin, traktoreihin ja moottoripyöriin. Monissa ajoneuvoissa saatat löytää useita erilaisia vaihteistotyyppejä. Käsivaihteistot, tasauspyörästö tai akselikäytöt – jokainen vaatii erityisiä voiteluaineita. Lisäksi on olemassa ero manuaalisten vaihteistojen voiteluaineiden ja erityyppisten automaattivaihteistojen voiteluaineiden välillä.

Tampereen Öljytukku Oy:n myyntiedustajat auttavat sinua mielellään valitsemaan oikean öljyn tarvitsemaasi koneeseen.