Fanfaro TRD E6 UHPD 10w-40

Fanfaro TRD E6 UHPD 10w-40 on matalatuhkainen, synteettinen moniastedieselmoottoriöljy ympärivuotiseen käyttöön uusimman sukupolven raskaisiin dieselmoottoreihin.

Tuotenumero: FF-6107-IBC Kontti 1000L
Tuotenumero: FF6107-DR Tynnyri 208L

Kuvaus

Fanfaro TRD E6 UHPD 10w-40

Fanfaro TRD E6 UHPD 10w-40 on matalatuhkainen, synteettinen raskaan kaluston moniastedieselmoottoriöljy ympärivuotiseen käyttöön uusimman sukupolven raskaisiin dieselmoottoreihin turboahtimella tai ilman.
Soveltuu käytettäväksi myös moottoreissa, jotka käyttävät polttoaineena maakaasua (LNG) ja öljykaasua (LPG) ja on yhteensopiva kaikkien pakokaasujen jälkikäsittelyjärjestelmien kanssa: DPF, TWC, EGR ja SCR.

Fanfaro TRD E6 UHPD 10w-40 moniastedieselmoottoriöljy omaa hyväksynnät VOLVO-, MAN-, MACK- ja RENAULT- moottoreille.

Fanfaro TRD E6 UHPD 10w-40 on valmistettu korkealaatuisista synteettisistä perusöljyistä, sekä erityisistä lisäaineista ja estoaineista jotka varmistavat optimaalisen viskositeetin laajalla lämpötila-alueella
ja tarjoaa ihanteelliset kitkaa, kulumista ja naarmuuntumista estävät ominaisuudet, jotka pidentävät merkittävästi laitteiden käyttöikää sekä tarjoaa merkittäviä polttoainesäästöjä.

Spesifikaatiot:

SAE 10W-40 | ACEA E6, E8, E11 | API CJ-4, CK-4

Hyväksynnät:

Mack EOS-4.5, MAN M 3477, Renault VI RLD-3, Volvo VDS-4.5

Suositukset:

Caterpillar ECF-3, Cummins CES 20086, Detroit Fluids Specification 93K222, MAN M 3775, MB 228.31, MB 228.51

Moottoriöljyjen ominaisuudet

Moottoriöljyt voitelevat moottoreiden mekaaniset komponentit ja erottavat liikkuvat osat toisistaan.

Oikean moottoriöljyn valinnassa tarvitaan kahdenlaisia tietoja. Ensinnäkin on tiedettävä viskositeetti ja toiseksi laatuun liittyvät vaatimukset.

Tunnetut eurooppalaiset ajoneuvo- ja moottorivalmistajat (Mercedes-Benz, BMW,VW jne.) noudattavat SAE:n viskositeetti- ja ACEA:n laatuluokitusta.

Euroopan ulkopuolella valmistetuissa tuontiautoissa (Toyota, Mitsubishi, Chrysler jne.) käytettävät moottoriöljyt noudattavat tavallisesti API:n tai ILSAC:n ja SAE:n sekä dieselhiukkassuodattimella varustettujen dieselajoneuvojen öljyt ACEA:n luokitusta.

Moottoriöljyjen viskositeetti ilmoitetaan SAE-luokituksena.

SAE (Society of Automotive Engineers) kertoo yksinomaan öljyn sitkeydestä (sisäisestä kitkasta), eikä siten määrittele sen laatuominaisuuksia. Se tarkoittaa, että SAE-viskositeettivaatimukset täyttävän öljyn juoksevuus eri lämpötiloissa vastaa määriteltyjä arvoja.

API (American Petrol Institute) määrittelee voiteluaineiden kansainväliset laatuvaatimukset ja testikriteerit.

ACEA (Association des Constructeurs Européens d’Automobiles) määrittelee moottoriöljyjen laadun eurooppalaisten moottorivalmistajien vaatimusten mukaisesti.

ILSAC (International Lubricant Standardization and Approval Committee) tukeutuu omassa moottoriöljyjen luokituksessaan hyvin voimakkaasti API:n jaotteluun.
Sillä on viisi jaotteluluokkaa bensiinimoottoreita varten, mutta dieselmoottoreita ILSAC ei huomioi lainkaan.

JASO (Japanese Automotive Standards Organization) määrittelee kaksipyöräisissä ajoneuvoissa käytettävien öljyjen kriteerit.
JASO- ja API-luokituksia sovelletaan kaksipyöräisten ajoneuvojen kohdalla aina rinnan.

Tampereen Öljytukku Oy:n myyntiedustajat auttavat sinua mielellään valitsemaan oikean öljyn tarvitsemaasi koneeseen.