Neste AdBlue

Neste AdBlue on 32,5% ISO- ja DIN-standardoitu urea-vesiliuos, jota käytetään SCR- dieselajoneuvoissa pakokaasujen typenoksidipäästöjen vähentämiseen.

Saatavilla olevat astiakoot:

Tuotenumero: 786207 Muovikontti 1000L
Tuotenumero: 786211 Tynnyri 200L
Tuotenumero: 786235 Kannu 10L

Osastot: , Avainsana tuotteelle

Kuvaus

AdBlue

AdBlue® on 32,5% urea-vesiliuos, jota käytetään SCR- dieselajoneuvoissa pakokaasujen typenoksidipäästöjen vähentämiseen. Katalysaattori pelkistää typen oksidit typeksi AdBluen avulla. AdBlue täyttää ISO-standardin no 22241 vaatimukset. AdBlue® on VDA:n (Saksalainen Autonvalmistajien kattojärjestö) rekisteröimä tuotemerkki.

Ajoneuvoissa on erillinen AdBlue-tankki. Puhtaus on erittäin tärkeää käytettäessä ja käsiteltäessä AdBlueta. Epäpuhtaudet aiheuttavat katalysaattorin tukkeutumista ja lyhentävät käyttöikää. AdBluen kulutus on noin 3 - 6 % dieselpolttoaineen kulutuksesta.

SUORITUSKYKYLUOKITUKSET

ISO 22241

Suositeltava käyttölämpötila 10-25 °C .
Tuote jäätyy -11 °C lämpötilassa.
Suojattava suoralta auringonvalolta.
Säilyvyys vähintään 18 kk valmistuksesta.

OMINAISUUDET JA HYÖDYT

- Kotimainen laatutuote.
- Täyttää ISO 22241-standardin vaatimukset.
- Laaja toimitustapa- ja pakkausvalikoima.
- Soveltuu kaikkin AdBlueta käyttäviin ajoneuvoihin ja työkoneisiin.

AdBlue

AdBlue on ISO- ja DIN-standardoitu urea-vesiliuos, jonka käyttö vähentää haitallisia päästöjä ja parantaa näin ympäristön ilmanlaatua.

AdBlue on lisäaine, jota käytetään uusissa SCR-teknologialla varustetuissa ajoneuvoissa. SCR tulee sanoista Selective Catalytic Reduction ja tarkoittaa valikoitua katalyyttistä pelkistystä. AdBluen avulla pakokaasujen jälkikäsittelyssä täytetään Euro IV, Euro V ja Euro VI -päästönormien vaatimukset. SCR-järjestelmä on vakiintunut laajalti käyttöön, sillä lähes kaikki autonvalmistajat ovat päätyneet tähän yhteiseen ratkaisuun päästötasojen alentamiseksi.

SCR-katalysaattori asennetaan ajoneuvojen dieselmoottoreiden pakoputkistoon. Katalysaattorin toiminta edellyttää AdBlue-lisäainetta, jota suihkutetaan pakokaasun sekaan ennen katalysaattoria. Lisäainetta varten ajoneuvot varustetaan polttoainetankin lisäksi erillisellä AdBlue-tankilla.

Käyttö

AdBluen käyttö yleistyy myös henkilö- ja pakettiautokalustossa. Pienissä ja keskisuurissa henkilöautoissa AdBluen kulutus kasvaa nykyisestä n. 1 litra / 1000 kilometriä tasosta n. tasolle 2 litraa / 1000 kilometriä uuden pakokaasupäästöjen mittausjärjestelmän (RDE) käyttöön oton myötä. Suurissa henkilöautoissa ja katumaastureissa kulutus kasvaa vastaavasti n. 2 litrasta n. 2,5 litraan / 1000 kilometriä. Raskaassa kalustossa kulutus on n. 5 % käytetyn polttoaineen määrästä.

Säilytys

AdBluen käsittelyssä ja säilytyksessä on hyvä huomioida, että se jäätyy -11 °C lämpötilassa, ja sitä tulee säilyttää sisätiloissa alle 25 °C lämpötilassa. AdBlue säilyy käyttökelpoisena 18 kuukautta pakkaus- tai tankkauspäivästä.