Neste ATF CVT

Neste ATF CVT tarjoaa maksimaalisen voitelun ja suojan useimmille CVT-vaihteistoille laajalla lämpötila-alueella.

Saatavilla olevat astiakoot:

Tuotenumero: 216320 Kannu 20L
Tuotenumero: 216352 Kartonki 12x1L

Kuvaus

Neste ATF CVT

Neste ATF CVT tarjoaa maksimaalisen voitelun ja suojan useimmille CVT-vaihteistoille laajalla
lämpötila-alueella.

BMW / Mini Cooper EZL 799
Daihatsu Ammix CVTF-DC
Dodge/Jeep Mopar CVTF+4
Ford WSS-M2C928-A (CFT 23), Ford WSS-M2C933-A (CFT 30), Ford Mercon C (CFT 30)
GM DEX-CVT; GM CVT
Hyundai/Kia SP-CVT 1
Mazda CVTF 3320
MB 236.20
Mitsubishi DiaQueen CVTF J1
Nissan NS-1, NS-2
Subaru E-CVT
Subaru Lineartronic CV-30, CVTF II
Subaru High Torque CVTF
Suzuki CVTF Fluid Green 1, CVTF 3320
Toyota/Lexus TC, FE
VW/Audi TL 052 180, TL 052 516

OMINAISUUDET JA HYÖDYT

- Erittäin laaja käyttölämpötila-alue
- Erinomainen suoja kulumiselta
- Erinomaiset kitkaominaisuudet

KÄYTTÖKOHTEET

Neste ATF CVT soveltuu käytettäväksi lukuisten eurooppalaisten, aasialaisten japohjoisamerikkalaisten autonvalmistajien CVT-vaihteistoissa henkilöautoissa,pakettiautoissa ja muissa
kulkunevoissa, joiden vaatimukset tuote täyttää.

Automaattivaihteistoöljyistä hyvä tietää

Lyhenne ATF tarkoittaa "Automatic Transmission Fluid". ATF-öljyt on mukautettu erityisesti nykyaikaisten automaattivaihteistojen vaatimuksiin ja ovat intensiivisen tutkimuksen tulosta.

Automaattivaihteisto on hienostunut järjestelmä, jossa yhdistyvät erilaiset tekniset periaatteet. Vain eri osien yhteisvaikutus mahdollistaa täydellisen voimansiirron moottorista tielle. Jotta ATF voisi täyttää nämä vaatimukset, sen on täytettävä kunkin komponentin erityistehtävät.

Optimoitu viskositeettitaso
EP ja AW käyttäytyminen
Lämpö- ja hapettumisstabiilisuus
Elastomeerien yhteensopivuus
Erittäin hyvä vaahtoamiskäyttäytyminen
Korkea leikkauskestävyys

ATF:t ovat työvälineitä sisäisille hydraulipiireille (esim. venttiilin liikkeille). Ne varmistavat monilevyisten jarrujen ja kytkimien oikean kitkan kytkentätoimintojen aikana, suojaavat yksittäisiä vaihteistoportaita ja laakereita kulumiselta ja korroosiolta tai toimivat paineensiirtoväliaineena automaattisten muuntajajärjestelmien momentinmuuntimissa.

Erilaisia automaattivaihteiston nesteitä käytetään optimoimaan erityyppisten automaattivaihteistojen toiminta. ATF:t on optimoitu vastaamaan vaihteistojen vaatimuksia, sillä ne suorittavat monipuolisempia tehtäviä kuin perinteiset autojen vaihteistoöljyt.

Sovelluksesta ja spesifikaatiosta riippuen käytetään ryhmien I, II, III, IV tai V perusöljyjä (mineraali- ja synteettiset öljyt). Lisäaineita on lisätty, jotka myös mukautetaan erikoiskäyttöön. Näitä ovat EP-lisäaineet, AW-lisäaineet, kitkan modifiointiaineet, VI-parannusaineet jne.

Automaattivaihteistoöljyn väri ei ole tuotteen laatuominaisuus. Se vain erottaa sen paremmin muista ajoneuvon toiminnallisista nesteistä.
Tyypillisiä ATF-värejä ovat esimerkiksi punainen, sininen tai vihreä ja ajoneuvojen valmistajat määrittävät usein värit.

On olemassa automaattivaihteistoja (AT - yleisimmin käytetty), kaksoiskytkinvaihteistoja (DCT) ja portaattomasti säädettäviä vaihteistoja (CVT).

Kuten minkä tahansa voiteluaineen, ATF:n käytettävyys on rajoitettu. Progressiivisen kuormituksen, hapettumisen tai vieraiden aineiden sisäänpääsyn vuoksi öljyn voiteluominaisuudet kuluvat jossain vaiheessa loppuun. Silloin öljy ei voi enää toimia toivotulla tavalla ja vaihteisto kärsii suorituskyvyn heikkenemisestä, kulumisesta ja pahimmassa tapauksessa korjaamattomista vaurioista.

Tarkista siksi ATF:n vaihtovälit. Monet automaattivaihteiston valmistajat mainostavat ensimmäisiä täyttööljyjään elinikäisellä täytteellä. Tämä toimintasäde on kuitenkin usein rajoitettu 80 000 - 120 000 kilometriin. Kuljettajien tulee siksi tutustua autonsa käyttöohjeisiin ja tarkistaa, milloin seuraava öljynvaihto on tarpeen. Jos haluat ajaa autollasi monta vuotta, joudut todennäköisesti vaihtamaan vaihteistoöljyn.

Automaattivaihteistoöljyt on sovitettava erittäin tarkasti kunkin automaattivaihteiston vaatimuksiin, joten täytä vaihteistosi vain ATF:llä, joka vastaa autosi ohjekirjassa olevia OEM-ohjeita. 

Tampereen Öljytukku Oy:n myyntiedustajat auttavat sinua mielellään valisemaan oikean öljyn tarvitsemaasi koneeseen.