Neste Premium ATF Multi

Neste Premium ATF Multi on täyssynteettinen automaatti- (AT) ja CVT-vaihteistoöljy. Se on erityisesti kehitetty täyttämään monien henkilöautojen, pakettiautojen ja kevyiden hyötyajoneuvojen AT- ja CVT-vaatimukset.

Saatavilla olevat astiakoot:

Tuotenumero: 216611 Tynnyri 200L
Tuotenumero: 216645 Kartonki 4x4L
Tuotenumero: 216652 Kartonki 12x1L

Kuvaus

Neste Premium ATF Multi

Neste Premium ATF Multi on täyssynteettinen automaatti- (AT) ja CVT-vaihteistoöljy. Se on erityisesti kehitetty täyttämään monien henkilöautojen, pakettiautojen ja kevyiden hyötyajoneuvojen AT- ja CVT-vaatimukset.

Erittäin korkealaatuisen perusöljyn ansiosta Neste Premium ATF Multi -öljyllä on erinomainen juoksevuus matalissa ja korkeissa lämpötiloissa. Tämä takaa vakaan käytettävyyden koko öljynvaihtovälin ajan. Tuotteen juoksevuus takaa turvallisen käytön sekä hyvin matalissa että korkeissa lämpötiloissa.

Öljyllä on erittäin alhainen jähmettymispiste, jolloin vaihteen käyttö on sujuvaa myös hyvin matalissa lämpötiloissa. Tämä ylläpitää tehokkaan voitelun ja kulumissuojan, kunnes vaihdelaatikko saavuttaa käyttölämpötilan.

Neste Premium ATF Multi -öljyllä on erittäin hyvä lämmön- ja hapettumisen kestävyys, mikä hidastaa öljyn vanhenemista ja takaa öljylle pitkät vaihtovälit. Huolellisesti valitut pesevät lisäaineet estävät lietteen ja noen muodostumista estäen viskositeetin kasvua ja öljyn paksuuntumista.

Äärimmäisen tehokkaat kulumisenestolisäaineet muodostavat tehokkaan suojakalvon pinnoille ja suojaavat vaihteistoa kulumiselta koko öljynvaihtovälin aikana. Lisäksi vaahdonesto-ominaisuudet takaavat tehokkaan vaihteiston käytön ja hyvän voitelun vaikeissakin olosuhteissa.

OMINAISUUDET JA HYÖDYT
- Erittäin laaja käyttöalue
- Erittäin laaja käyttölämpötila-alue
- Erinomainen suoja kulumiselta
- Soveltuu pitkille vaihtoväleille

KÄYTTÖKOHTEET
Neste Premium ATF Multi soveltuu käytettäväksi lukuisten eurooppalaisten, aasialaisten ja pohjois-amerikkalaisten autonvalmistajien (OEM) vaihteistoissa henkilöautoissa, pakettiautoissa ja muissa kulkuneuvoissa, joiden vaatimukset tuote täyttää.
Neste Premium ATF Multi -öljy suositellaan erityisesti merkeille BMW, Chrysler, Ford, Honda, Hyundai, Mercedes-Benz, Mitsubishi, Nissan, Infiniti, Subaru, Toyota ja Lexus. Sopii myös käytettäväksi ohjaustehostimessa, hydraulijärjestelmissä ja vanhemmissa automaattivaihteistoissa, joissa vaatimuksena on Dexron tai Mercon.

Automaattivaihteistoöljyistä hyvä tietää

Lyhenne ATF tarkoittaa "Automatic Transmission Fluid". ATF-öljyt on mukautettu erityisesti nykyaikaisten automaattivaihteistojen vaatimuksiin ja ovat intensiivisen tutkimuksen tulosta.

Automaattivaihteisto on hienostunut järjestelmä, jossa yhdistyvät erilaiset tekniset periaatteet. Vain eri osien yhteisvaikutus mahdollistaa täydellisen voimansiirron moottorista tielle. Jotta ATF voisi täyttää nämä vaatimukset, sen on täytettävä kunkin komponentin erityistehtävät.

Optimoitu viskositeettitaso
EP ja AW käyttäytyminen
Lämpö- ja hapettumisstabiilisuus
Elastomeerien yhteensopivuus
Erittäin hyvä vaahtoamiskäyttäytyminen
Korkea leikkauskestävyys

ATF:t ovat työvälineitä sisäisille hydraulipiireille (esim. venttiilin liikkeille). Ne varmistavat monilevyisten jarrujen ja kytkimien oikean kitkan kytkentätoimintojen aikana, suojaavat yksittäisiä vaihteistoportaita ja laakereita kulumiselta ja korroosiolta tai toimivat paineensiirtoväliaineena automaattisten muuntajajärjestelmien momentinmuuntimissa.

Erilaisia automaattivaihteiston nesteitä käytetään optimoimaan erityyppisten automaattivaihteistojen toiminta. ATF:t on optimoitu vastaamaan vaihteistojen vaatimuksia, sillä ne suorittavat monipuolisempia tehtäviä kuin perinteiset autojen vaihteistoöljyt.

Sovelluksesta ja spesifikaatiosta riippuen käytetään ryhmien I, II, III, IV tai V perusöljyjä (mineraali- ja synteettiset öljyt). Lisäaineita on lisätty, jotka myös mukautetaan erikoiskäyttöön. Näitä ovat EP-lisäaineet, AW-lisäaineet, kitkan modifiointiaineet, VI-parannusaineet jne.

Automaattivaihteistoöljyn väri ei ole tuotteen laatuominaisuus. Se vain erottaa sen paremmin muista ajoneuvon toiminnallisista nesteistä.
Tyypillisiä ATF-värejä ovat esimerkiksi punainen, sininen tai vihreä ja ajoneuvojen valmistajat määrittävät usein värit.

On olemassa automaattivaihteistoja (AT - yleisimmin käytetty), kaksoiskytkinvaihteistoja (DCT) ja portaattomasti säädettäviä vaihteistoja (CVT).

Kuten minkä tahansa voiteluaineen, ATF:n käytettävyys on rajoitettu. Progressiivisen kuormituksen, hapettumisen tai vieraiden aineiden sisäänpääsyn vuoksi öljyn voiteluominaisuudet kuluvat jossain vaiheessa loppuun. Silloin öljy ei voi enää toimia toivotulla tavalla ja vaihteisto kärsii suorituskyvyn heikkenemisestä, kulumisesta ja pahimmassa tapauksessa korjaamattomista vaurioista.

Tarkista siksi ATF:n vaihtovälit. Monet automaattivaihteiston valmistajat mainostavat ensimmäisiä täyttööljyjään elinikäisellä täytteellä. Tämä toimintasäde on kuitenkin usein rajoitettu 80 000 - 120 000 kilometriin. Kuljettajien tulee siksi tutustua autonsa käyttöohjeisiin ja tarkistaa, milloin seuraava öljynvaihto on tarpeen. Jos haluat ajaa autollasi monta vuotta, joudut todennäköisesti vaihtamaan vaihteistoöljyn.

Automaattivaihteistoöljyt on sovitettava erittäin tarkasti kunkin automaattivaihteiston vaatimuksiin, joten täytä vaihteistosi vain ATF:llä, joka vastaa autosi ohjekirjassa olevia OEM-ohjeita.

Tampereen Öljytukku Oy:n myyntiedustajat auttavat sinua mielellään valisemaan oikean öljyn tarvitsemaasi koneeseen.