Neste Biohydraulic SE 32

Neste Biohydraulic SE 32 on täyssynteettinen luonnossa nopeasti biohajoava hydrauliöljy, joka on valmistettu täysin uusiutuvista luonnon raaka-aineista. 

Saatavilla olevat astiakoot:

Tuotenumero: 260311 Tynnyri 200L

Kuvaus

Neste Biohydraulic SE 32

Neste Biohydraulic SE 32 on täyssynteettinen luonnossa nopeasti biohajoava hydrauliöljy, joka on valmistettu uusiutuvista luonnon raaka-aineista. Se on myrkytön ja ympäristöä vähän kuormittava.
Sopii erityisesti hydraulijärjestelmiin, joissa vuotojen tai letkurikkojen johdosta luontoon päässyt tavallinen öljy voi aiheuttaa vakavan ympäristöhaitan.

SUORITUSKYKYLUOKITUKSET

ISO VG 32
ISO 15380 L-HEES

HYVÄKSYNNÄT

SS 15 54 34 Environmentally acceptable

OMINAISUUDET JA HYÖDYT

- Ympäristöystävällinen
- Erittäin laaja käyttölämpötila-alue
- Erinomainen voitelevuus
- Ei ohene käytössä

KÄYTTÖKOHTEET

Neste Biohydraulic SE 32 soveltuu esim. metsä- ja maansiirtokoneisiin pohjavesialueilla, vesistötyöhön, vedenpuhdistamoihin, puunkäsittelykoneikkoihin, laivoihin ja satamalaitteisiin.
Sopii traktoreiden ja kuormaajien hydrauliikkaan ympäri vuoden. Neste Biohydraulic SE 32 on sekoituskelpoinen muiden synteettisten, esteriperustaisten hydrauliöljyjen kanssa. Neste Biohydraulic SE 32 sopii käytettäväksi tavallisen mineraali- hydrauliöljyjen tilalla.

Hydrauliöljystä hyvä tietää

Oikein valitulla voiteluaineella voi säästää huolto- ja käyttökustannuksissa ja varmistaa, että koneet pysyvät toimintakuntoisina kaikissa tilanteissa.

Olipa kyseessä työkone tai ajoneuvo niin hydrauliöljyn merkitys on suuri: Jopa 90% hydrauliikan vaurioista johtuu toimintakykynsä menettäneestä voiteluöljystä.
Hydraulijärjestelmässä käytettävällä öljyllä on oltava oikea viskositeetti ja lisäksi sen tulee olla oikein lisäaineistettua, puhdasta ja vedetöntä eikä sitä saa päästää hapettumaan eli vanhenemaan.

Oikea viskositeetti käyttölämpötila-alueella on ehkä tärkein hydrauliöljyn ominaisuus. Viskositeetti kasvaa alhaisissa lämpötiloissa ja korkeammissa lämpötiloissa viskositeetti laskee.
Ulkokäytössä tämä korostuu vaihtelevan lämpötilan myötä, siksi ulkokäyttö-öljyt ovat useimmiten moniasteisia. Käynnin aikana kuumetessaan öljy ohenee ja jos se ohenee liikaa, alkaa järjestelmän teho heiketä sisäisten vuotojen johdosta, venttiilit alkavat voitelun puutteessa takerrella ja pumpussa esiintyy liiallista kulumista.

Järjestelmän kylmäkäynnistyksen yhteydessä sekä ulkokäytössä tulee varmistaa kaikkien voitelukohtien mahdollisimman nopea syöttö järjestelmän toiminnan varmistamiseksi. Jos käytetyn voiteluaineen juoksevuus on riittämätön eli liian viskoosi, ilmenee väsymisreaktioita ja kulumista. Tuloksena on hitaat reaktioajat ja lisääntynyt energiankulutus. Vakaa voitelukalvo on taattava myös korkeissa lämpötiloissa. Jos hydrauliöljy on liian ohutta, on olemassa kulumis- ja kavitaatiovaara. Perusöljyjen korkea laatu sekä luonnollisesti korkea VI-arvo ja lisäaineet takaavat parhaan vastekäyttäytymisen ja maksimaalisen tehokkuuden kaikissa lämpötiloissa.

Kaikki hydrauliöljyt eivät ole keskenään sekoittuvia. Vältä sekoittamasta öljyjä, joilla on seuraavat ominaisuudet tai koostumukset:

  • Sinkkittömät ja sinkkiä sisältävät lisäainejärjestelmät
  • Pesuaineet ja ei-pesuaineet
  • Perusöljyt glykoleilla
  • Erilaiset perusöljyt (HFD, HEES jne.)

Tampereen Öljytukku Oy:n myyntiedustajat auttavat sinua mielellään valitsemaan oikean öljyn tarvitsemaasi koneeseen.