Neste Compressor NEX 68

Neste Compressor NEX 68 on valmistettu huippulaatuisesta Group III perusöljyistä ja kompressriöljykäyttöön kehitetyistä tuhkautumattomista lisäaineista.

Saatavilla olevat astiakoot:

Tuotenumero: 355611 Tynnyri 200L

Kuvaus

Neste Compressor NEX 68

Neste Compressor NEX 68 on valmistettu huippulaatuisesta Group III perusöljyistä ja erityisesti kompressriöljykäyttöön kehitetyistä tuhkautumattomista lisäaineista. Tämä yhdistelmä takaa öljylle pitkän ongelmattoman käyttöiän. Erittäin vähäinen karstan ja sakan muodostuminen pitää kompressorin puhtaana.

SUORITUSKYKYLUOKITUKSET

ISO VG 68
ISO 6743-3A-DAJ
DIN 51506 VDL

OMINAISUUDET JA HYÖDYT

- Erinomainen hapettumisenestokyky
- Erinomainen kulumisenestokyky
- Hyvin vähäinen karstanmuodostus
- Erittäin hyvät kylmäominaisuudet

KÄYTTÖKOHTEET

Neste Compressor NEX 68:aa suositellaan käytettäväksi ruuvi- ja lamellikompressoreissa. Soveltuu käytettäväksi myös korkeissa öljyn ja ympäristön lämpötiloissa. Soveltuu myös mäntäkompressoreille silloin, kun viskositeettivaatimus on ISO VG 68.

Kompressoriöljyjen koostumus

Kompressoriöljyt koostuvat mineraaliöljyistä tai synteettisistä öljyistä. Käyttökohteesta riippuen perusöljyn ominaisuudet ratkaisevat kompressorin mahdollisimman pitkän käyttöiän. Kompressorit, joissa on suuri kuormitus (paineet) ja käyttölämpötilat, vaativat synteettistä öljyä, sillä sen viskositeettiindeksi on parempi ja se kestää huomattavasti paremmin ikääntymistä kuin mineraaliöljy. Mineraaliöljypohjaisia ​​kompressoriöljyjä käytetään pääasiassa pieniin tai kohtalaisiin kuormituksiin kompressoreissa.

Kompressoriöljyjen viskositeetti riippuu myös käyttöolosuhteista. Useimmiten kompressoreissa käytetään matalaviskositeettisia öljyjä (esim. ISO VG 32 & 46), jotka jakautuvat nopeasti järjestelmään myös kylmäkäynnistyksen aikana ja voitelevat sen riittävästi. Alhainen viskositeetti vähentää myös jäämien muodostumista öljyssä. Kompressoriöljyn vaadittu viskositeetti kasvaa lopullisen puristuslämpötilan korkeuden myötä. Jos kompressoreita käytetään laajalla lämpötila-alueella (ulkona), öljyt tarvitsevat hyvän viskositeetti-lämpötilakäyttäytymisen. Valmistajan ohjeissa on määritelty kompressoriöljyn viskositeetti.

Vaatimukset, jotka kompressoriöljyn on täytettävä, riippuvat myös käytetystä pumpattavasta väliaineesta. Puristettavan kaasun tyypistä riippuen öljyllä on oltava erityisiä ominaisuuksia. Esimerkiksi metaani liukenee mineraaliöljyyn, mikä johtaa öljyn laadun heikkenemiseen. Tässä tapauksessa suosittelemme käyttämään synteettistä öljyä, johon metaani ei liukene, kuten PAG.

Kompressoriöljyjen tärkeä ominaisuus on lämmönkestävyys. Kun paineilmaa muodostuu, saavutetaan korkeat loppupuristuslämpötilat. Mitä korkeampi lämpötila, sitä suurempi on voiteluaineiden lämpö- ja oksidatiivinen rasitus. Lämpötilankestävyys heikkenee ja muodostuu syttyviä jäämiä. DIN 51506 kuvataan kompressoriöljyjen vähimmäisvaatimuksena muun muassa tulipalon riskin minimoimiseksi. DIN-standardin sisältämät VD-L-ryhmän kompressoriöljyt täyttävät korkeimmatkin järjestelmän turvallisuusvaatimukset. Voiteluaineiden tulee olla erittäin kestäviä, niillä on alhainen taipumus muodostaa jäämiä ja kestettävä lämpökuormitusta. Esimerkiksi mäntäkompressoreissa niiden on kestettävä 220 °C:n puristuksen loppulämpötila.

Tampereen Öljytukku Oy:n myyntiedustajat auttavat sinua mielellään valisemaan oikean öljyn tarvitsemaasi koneeseen.