Neste Hydraulic HLP 46 ZFX

Neste Hydraulic HLP 46 ZFX on sinkitön ja tuhkautumaton korkealaatuinen teollisuushydrauliöljy, joka perustuu kokonaan metallittomaan lisäaineteknologiaan.

Saatavilla olevat astiakoot:

Tuotenumero: 256607 Kontti 1000L
Tuotenumero: 256611 Tynnyri 200L

Kuvaus

Neste Hydraulic HLP 46 ZFX

Neste Hydraulic HLP 46 ZFX on sinkitön ja tuhkautumaton korkealaatuinen teollisuushydrauliöljy, joka perustuu ympäristömyötäiseen, kokonaan metallittomaan lisäaineteknologiaan.
Sillä on erinomaiset kulumisenesto- ja suodatettavuusominaisuudet.

SUORITUSKYKYLUOKITUKSET

ISO VG 46
ISO 11158 HM
DIN 51524-2 HLP
DIN 51506 VDL
Bosch Rexroth RE 90 220
Cincinnati Machine P-70
Denison HF-0, HF-1, HF-2
Eaton Vickers I-286-S, M-2950-S

OMINAISUUDET JA HYÖDYT

- Tehokas kulumisenestokyky
- Hyvä korroosionestokyky
- Hyvä hapettumiskestävyys
- Sinkitön lisäaineistus

KÄYTTÖKOHTEET

Neste Hydraulic HLP 46 ZFX on suorituskyinen öljy erilaisiin teollisuushydrauliikkajärjestelmiin. HLP 46 ZFX on oikea valinta erityisesti silloin kun vaatimuksena on hyvin suodattuva, sinkitön hydrauliöljy. HLP 46 ZFX :ää voidaan käyttää myös kompressoriöljynä ja se täyttää DIN 51506 VDL-normin mukaan lukien Pneurop-hapetuksenkestovaatimuksen (DIN 51352-2).

Hydrauliöljystä hyvä tietää

Oikein valitulla voiteluaineella voi säästää huolto- ja käyttökustannuksissa ja varmistaa, että koneet pysyvät toimintakuntoisina kaikissa tilanteissa.

Olipa kyseessä työkone tai ajoneuvo niin hydrauliöljyn merkitys on suuri: Jopa 90% hydrauliikan vaurioista johtuu toimintakykynsä menettäneestä voiteluöljystä.
Hydraulijärjestelmässä käytettävällä öljyllä on oltava oikea viskositeetti ja lisäksi sen tulee olla oikein lisäaineistettua, puhdasta ja vedetöntä eikä sitä saa päästää hapettumaan eli vanhenemaan.

Oikea viskositeetti käyttölämpötila-alueella on ehkä tärkein hydrauliöljyn ominaisuus. Viskositeetti kasvaa alhaisissa lämpötiloissa ja korkeammissa lämpötiloissa viskositeetti laskee.
Ulkokäytössä tämä korostuu vaihtelevan lämpötilan myötä, siksi ulkokäyttö-öljyt ovat useimmiten moniasteisia. Käynnin aikana kuumetessaan öljy ohenee ja jos se ohenee liikaa, alkaa järjestelmän teho heiketä sisäisten vuotojen johdosta, venttiilit alkavat voitelun puutteessa takerrella ja pumpussa esiintyy liiallista kulumista.

Järjestelmän kylmäkäynnistyksen yhteydessä sekä ulkokäytössä tulee varmistaa kaikkien voitelukohtien mahdollisimman nopea syöttö järjestelmän toiminnan varmistamiseksi. Jos käytetyn voiteluaineen juoksevuus on riittämätön eli liian viskoosi, ilmenee väsymisreaktioita ja kulumista. Tuloksena on hitaat reaktioajat ja lisääntynyt energiankulutus. Vakaa voitelukalvo on taattava myös korkeissa lämpötiloissa. Jos hydrauliöljy on liian ohutta, on olemassa kulumis- ja kavitaatiovaara. Perusöljyjen korkea laatu sekä luonnollisesti korkea VI-arvo ja lisäaineet takaavat parhaan vastekäyttäytymisen ja maksimaalisen tehokkuuden kaikissa lämpötiloissa.

Kaikki hydrauliöljyt eivät ole keskenään sekoittuvia. Vältä sekoittamasta öljyjä, joilla on seuraavat ominaisuudet tai koostumukset:

  • Sinkkittömät ja sinkkiä sisältävät lisäainejärjestelmät
  • Pesuaineet ja ei-pesuaineet
  • Perusöljyt glykoleilla
  • Erilaiset perusöljyt (HFD, HEES jne.)

Tampereen Öljytukku Oy:n myyntiedustajat auttavat sinua mielellään valisemaan oikean öljyn tarvitsemaasi koneeseen.