Neste Premium+ 5w-40

Neste Premium+ 5w-40 on synteettinen moottoriöljy, joka soveltuu henkilö- ja pakettiautojen bensiini- ja dieselmoottoreihin.

Saatavilla olevat astiakoot:

Tuotenumero: 116511 Tynnyri 200L
Tuotenumero: 116520 Kannu 20L
Tuotenumero: 116545 Kartonki 4x4L
Tuotenumero: 116552 Kartonki 12x1L

 

Kuvaus

Neste Premium+ 5w-40

Neste Premium+ 5w-40 on synteettinen moottoriöljy, jossa on huomioitu nykyaikaisten pitkälle kehittyneiden ja puhtaasti käyvien henkilöautojen moottoreiden ja autojen valmistajien laatuvaatimukset.

SUORITUSKYKYLUOKITUKSET

API SN, SM, SL, SJ/CF
ACEA C3
BMW Longlife-04
Ford WSS-M2C917-A
GM dexos2
MB 226.5, MB 229.31
Porsche A40
Renault RN0700, RN0710
VW 505 00 / 505 01

OMINAISUUDET JA HYÖDYT

- Erinomainen kylmäkäynnistys
- Auttaa vähentämään polttoaineen kulutusta
- Pitkä vaihtoväli

KÄYTTÖKOHTEET

Neste Premium+ 5w-40 öljyä suositellaan henkilö- ja pakettiautojen bensiini- ja dieselmoottoreihin. Se sopii sekä vapaasti hengittäviin että turboahdettuihin moottoreihin normaaliolosuhteisiin ympäri vuoden. Neste Premium+ 5w-40 täyttää VW 505 01-vaatimuksen, jota tarvitaan vuoden 2000 ja uudempien mallien pumppusuuttimilla varustettuun TDI-dieselmoottoriin (115 hp). Neste Premium+ 5w-40 ylittää uudet autonvalmistajien laatuvaatimukset, mutta sitä voi käyttää myös vanhemmissa malleissa ja tarvittaessa sekoittaa tunnettujen muiden moottoriöljyjen kanssa.

Moottoriöljyjen ominaisuudet

Moottoriöljyt voitelevat moottoreiden mekaaniset komponentit ja erottavat liikkuvat osat toisistaan.

Oikean moottoriöljyn valinnassa tarvitaan kahdenlaisia tietoja. Ensinnäkin on tiedettävä viskositeetti ja toiseksi laatuun liittyvät vaatimukset.

Tunnetut eurooppalaiset ajoneuvo- ja moottorivalmistajat (Mercedes-Benz, BMW,VW jne.) noudattavat SAE:n viskositeetti- ja ACEA:n laatuluokitusta.

Euroopan ulkopuolella valmistetuissa tuontiautoissa (Toyota, Mitsubishi, Chrysler jne.) käytettävät moottoriöljyt noudattavat tavallisesti API:n tai ILSAC:n ja SAE:n sekä dieselhiukkassuodattimella varustettujen dieselajoneuvojen öljyt ACEA:n luokitusta.

Moottoriöljyjen viskositeetti ilmoitetaan SAE-luokituksena.

SAE (Society of Automotive Engineers) kertoo yksinomaan öljyn sitkeydestä (sisäisestä kitkasta), eikä siten määrittele sen laatuominaisuuksia. Se tarkoittaa, että SAE-viskositeettivaatimukset täyttävän öljyn juoksevuus eri lämpötiloissa vastaa määriteltyjä arvoja.

API (American Petrol Institute) määrittelee voiteluaineiden kansainväliset laatuvaatimukset ja testikriteerit.

ACEA (Association des Constructeurs Européens d’Automobiles) määrittelee moottoriöljyjen laadun eurooppalaisten moottorivalmistajien vaatimusten mukaisesti.

ILSAC (International Lubricant Standardization and Approval Committee) tukeutuu omassa moottoriöljyjen luokituksessaan hyvin voimakkaasti API:n jaotteluun.
Sillä on viisi jaotteluluokkaa bensiinimoottoreita varten, mutta dieselmoottoreita ILSAC ei huomioi lainkaan.

JASO (Japanese Automotive Standards Organization) määrittelee kaksipyöräisissä ajoneuvoissa käytettävien öljyjen kriteerit.
JASO- ja API-luokituksia sovelletaan kaksipyöräisten ajoneuvojen kohdalla aina rinnan.

Tampereen Öljytukku Oy:n myyntiedustajat auttavat sinua mielellään valisemaan oikean öljyn tarvitsemaasi koneeseen.