Neste Pro 0w-20

Neste Pro 0w-20 on uusiin henkilö- ja kevyiden hyötyajoneuvojen bensiini- ja dieselmoottoreihin, joiden viskositeettiluokka on SAE 0w-20.

Saatavilla olevat astiakoot:

Tuotenumero: 118311 Tynnyri 200L
Tuotenumero: 118352 Kartonki 12x1L

Kuvaus

Neste Pro 0w-20

Neste Pro 0w-20 on täyssynteettinen uuden sukupolven matalaviskositeettinen moottoriöljy, joka pidentää öljynvaihtovälejä. Se ylittää uusimpien API SP- ja ILSAC GF-6 -määritysten suorituskykyvaatimukset, jotka on suunniteltu parantamaan suojaa LSPI ilmiötä (Low Speed Pre-Ignition) vastaan estäen ennenaikaista sytytystä kihdytyksissä alhaisilla kierrosnopeuksilla. Öljyllä on parannettu jakoketjun kulumissuoja, parannettu mäntien ja turboahtimien korkean lämpötilan suoja lakkautumiselle, tiukempi lietteen ja lakan hallinta, parempi polttoainetalous ja parempi jälkikäsittelyjärjestelmien suojaus.

Öljyllä on erittäin alhainen jähmepiste, mikä tekee kylmäkäynnistyksestä helppoa myös hyvin matalissa lämpötiloissa ja ylläpitää erinomaista voitelukykyä ja suojaa moottorille, kunnes moottori saavuttaa käyttölämpötilan.

Neste Pro+ 0w-20 on suunniteltu erityisesti parantamaan auton polttoainetaloutta. Koska moottoriöljyllä on matala HTHS viskositeetti (high temperature high shear) ja pieni kitka, se vähentää merkittävästi polttoaineenkulutusta ja vähentää siten päästöjä.

Huolellisesti valitut lisäaineet moottoriöljyssä puhdistavat saostumia moottorista ja vähentävät merkittävästi niiden muodostumista joka pitää moottorin puhtaana. Lisäksi ne estävät happojen muodostumisen joka estää moottorin korroosiota ja pidentää sen elinkaarta.

Neste Pro+ 0w-20 sisältää erittäin tehokkaita ja huolella valittuja kulumisenestolisäaineita, mikä on erittäin tärkeää matalan viskositeetin moottoriöljyille, koska moottoriöljyn on suojattava moottoria kulumiselta koko öljynvaihtovälin.

SUORITUSKYKYLUOKITUKSET

API SP, SN PLUS, SN-RC, SN, SM, SL, SJ
GM dexos 1 Gen 2
Ford WSS-M2C962-A1
ILSAC GF-6, GF-5, GF-4, GF-3

OMINAISUUDET JA HYÖDYT

- Loistava kylmäkäynnistys
- Loistavat polttoaineensäästöominaisuudet
- Erinomaisen puhdas moottori

KÄYTTÖKOHTEET

Neste Pro 0w-20 on suunniteltu uusiin henkilö- ja kevyiden hyötyajoneuvojen bensiini- ja dieselmoottoreihin, joiden viskositeettiluokka on SAE 0w-20.

Neste Pro 0w-20 soveltuu käytettäväksi myös nestekaasumoottoreissa ja hybridiautoissa.

On erityisen suositeltavaa käyttää Neste Pro 0w-20 -öljyä uusiin Ford- ja GM-moottoreihin, jotka vaativat alhaisen viskositeetin öljyä polttoaineen säästämiseksi.

Moottoriöljyjen ominaisuudet

Moottoriöljyt voitelevat moottoreiden mekaaniset komponentit ja erottavat liikkuvat osat toisistaan.

Oikean moottoriöljyn valinnassa tarvitaan kahdenlaisia tietoja. Ensinnäkin on tiedettävä viskositeetti ja toiseksi laatuun liittyvät vaatimukset.

Tunnetut eurooppalaiset ajoneuvo- ja moottorivalmistajat (Mercedes-Benz, BMW,VW jne.) noudattavat SAE:n viskositeetti- ja ACEA:n laatuluokitusta.

Euroopan ulkopuolella valmistetuissa tuontiautoissa (Toyota, Mitsubishi, Chrysler jne.) käytettävät moottoriöljyt noudattavat tavallisesti API:n tai ILSAC:n ja SAE:n sekä dieselhiukkassuodattimella varustettujen dieselajoneuvojen öljyt ACEA:n luokitusta.

Moottoriöljyjen viskositeetti ilmoitetaan SAE-luokituksena.

SAE (Society of Automotive Engineers) kertoo yksinomaan öljyn sitkeydestä (sisäisestä kitkasta), eikä siten määrittele sen laatuominaisuuksia. Se tarkoittaa, että SAE-viskositeettivaatimukset täyttävän öljyn juoksevuus eri lämpötiloissa vastaa määriteltyjä arvoja.

API (American Petrol Institute) määrittelee voiteluaineiden kansainväliset laatuvaatimukset ja testikriteerit.

ACEA (Association des Constructeurs Européens d’Automobiles) määrittelee moottoriöljyjen laadun eurooppalaisten moottorivalmistajien vaatimusten mukaisesti.

ILSAC (International Lubricant Standardization and Approval Committee) tukeutuu omassa moottoriöljyjen luokituksessaan hyvin voimakkaasti API:n jaotteluun.
Sillä on viisi jaotteluluokkaa bensiinimoottoreita varten, mutta dieselmoottoreita ILSAC ei huomioi lainkaan.

JASO (Japanese Automotive Standards Organization) määrittelee kaksipyöräisissä ajoneuvoissa käytettävien öljyjen kriteerit.
JASO- ja API-luokituksia sovelletaan kaksipyöräisten ajoneuvojen kohdalla aina rinnan.

Tampereen Öljytukku Oy:n myyntiedustajat auttavat sinua mielellään valisemaan oikean öljyn tarvitsemaasi koneeseen.