Neste Pro 5w-30

Neste Pro 5w-30 on täyssynteettinen korkean suorituskyvyn omaava moottoriöljy, jota suositellaan erityisesti turboahtimilla varustetuille moottoreille.

Saatavilla olevat astiakoot:

Tuotenumero: 116911 Tynnyri 200L
Tuotenumero: 116945 Kartonki 4x4L
Tuotenumero: 116952 Kartonki 12x1L

Kuvaus

Neste Pro 5w-30

Neste Pro 5w-30 on täyssynteettinen korkean suorituskyvyn moottoriöljy pitkiin öljyvaihtoväleihin. Neste Pro 5w-30 ylittää API SL-, SJ / CF- ja ACEA A3 / B4-, A3 / B3- suorituskykyluokitukset. Se täyttää myös monen alkuperäisen laitevalmistajan (OEM) vaatimukset ja tarjoaa korkean suorituskyvyn henkilöauto- ja pakettiautoissa.

Neste Pro 5w-30 voidaan käyttää pitkänvaihtovälin öljynä , koska se on valmistettu korkealaatuisesta synteettisestä perusöljystä, jolla on erinomaiset antioksidanttiominaisuudet ja sillä on korkeatuhkaöljytekniikka (full SAPS), joka varmistaa moottorin erinomaisen puhtauden ja kulumissuojan koko öljynvaihtovölin ajan (tarkista aina öljynvaihtoväli autosi käyttöohjekirjasta).

Erittäin suuri pitoisuus peseviä lisäaineita öljyssä takaa tehokkaan TBN-arvon joka neutraloi happamia palamistuotteita, puhdistaa moottorin sisäosat saostumista ja pitää moottorin puhtaana muodostamalla suojakalvon moottorin pinnoille. Tämä auttaa estämään moottorin korroosiota ja pidentää merkittävästi öljynvaihtoväliä.

Neste Pro 5w-30 suojaa moottoria tehokkaasti kulumiselta muodostamalla suojakerroksen moottorin pinnoille, jota tukevat korkealaatuiset kulumisenestolisäaineet. Lisäksi kulumisenestolisäaineet yhdessä kitkanalentajien kanssa vähentävät moottoriöljyn sisäistä kitkaa ja parantavat siten polttoainetaloutta.

Öljyn erinomainen lämmönkestävyys lisää moottorin kuumankestävyyttä korkeissa lämpötiloissa ja parantaa juoksevuutta alhaisissa lämpötiloissa. Tämä estää lisäksi moottoriöljyn vanhenemisen ja suojaa moottoria laajalla lämpötila-alueella.

SUORITUSKYKYLUOKITUKSET

API SL, SJ/CF
ACEA A3/B4, A3/B3
BMW Longlife-01 (-2018)
Fiat 9.55535.G1
GM-LL-A-025, GM-LL-B-025

HYVÄKSYNNÄT

MB-Approval 229.3
MB-Approval 229.5
VW 502 00 / 505 00

OMINAISUUDET JA HYÖDYT

- Erinomainen kylmäkäynnistys
- Erinomaiset polttoaineensäästöominaisuudet
- Pitkä vaihtoväli

KÄYTTÖKOHTEET

Neste Pro 5w-30 suositellaan erityisesti turboahtimilla varustetuille moottoreille, ja se tarjoaa hyvän moottorin kylmäkäynnistyksen, jota katalysaattorit tarvitsevat. Se on kehitetty vanhemmille dieselmoottoreille, joita ei ole varustettu päästöjen jälkikäsittelyjärjestelmillä, ja uusille tai vanhemmille bensiinimoottoreille joissa on pitkät öljynvaihtovälit.

Se ylittää monen autonvalmistajan vaatimukset ja sitä suositellaan erityisesti Mercedes Benz- ja VW-bensiinimoottoreille.

Moottoriöljyjen ominaisuudet

Moottoriöljyt voitelevat moottoreiden mekaaniset komponentit ja erottavat liikkuvat osat toisistaan.

Oikean moottoriöljyn valinnassa tarvitaan kahdenlaisia tietoja. Ensinnäkin on tiedettävä viskositeetti ja toiseksi laatuun liittyvät vaatimukset.

Tunnetut eurooppalaiset ajoneuvo- ja moottorivalmistajat (Mercedes-Benz, BMW,VW jne.) noudattavat SAE:n viskositeetti- ja ACEA:n laatuluokitusta.

Euroopan ulkopuolella valmistetuissa tuontiautoissa (Toyota, Mitsubishi, Chrysler jne.) käytettävät moottoriöljyt noudattavat tavallisesti API:n tai ILSAC:n ja SAE:n sekä dieselhiukkassuodattimella varustettujen dieselajoneuvojen öljyt ACEA:n luokitusta.

Moottoriöljyjen viskositeetti ilmoitetaan SAE-luokituksena.

SAE (Society of Automotive Engineers) kertoo yksinomaan öljyn sitkeydestä (sisäisestä kitkasta), eikä siten määrittele sen laatuominaisuuksia. Se tarkoittaa, että SAE-viskositeettivaatimukset täyttävän öljyn juoksevuus eri lämpötiloissa vastaa määriteltyjä arvoja.

API (American Petrol Institute) määrittelee voiteluaineiden kansainväliset laatuvaatimukset ja testikriteerit.

ACEA (Association des Constructeurs Européens d’Automobiles) määrittelee moottoriöljyjen laadun eurooppalaisten moottorivalmistajien vaatimusten mukaisesti.

ILSAC (International Lubricant Standardization and Approval Committee) tukeutuu omassa moottoriöljyjen luokituksessaan hyvin voimakkaasti API:n jaotteluun.
Sillä on viisi jaotteluluokkaa bensiinimoottoreita varten, mutta dieselmoottoreita ILSAC ei huomioi lainkaan.

JASO (Japanese Automotive Standards Organization) määrittelee kaksipyöräisissä ajoneuvoissa käytettävien öljyjen kriteerit.
JASO- ja API-luokituksia sovelletaan kaksipyöräisten ajoneuvojen kohdalla aina rinnan.

Tampereen Öljytukku Oy:n myyntiedustajat auttavat sinua mielellään valisemaan oikean öljyn tarvitsemaasi koneeseen.