Neste Pro C2/C3 5w-30

Neste Pro C2/C3 5w-30 on täyssynteettinen moottoriöljy, joka on kehitetty erityisesti nykyaikaisille henkilöautojen diesel- ja bensiinimoottoreille.

Saatavilla olevat astiakoot:

Tuotenumero: 118411 Tynnyri 200L
Tuotenumero: 118445 Kartonki 4x4L
Tuotenumero: 118452 Kartonki 12x1L

Kuvaus

Neste Pro C2/C3 5w-30

Neste Pro C2/C3 5w-30 on täyssynteettinen moottoriöljy, joka on kehitetty erityisesti nykyaikaisille henkilöautojen diesel- ja bensiinimoottoreille. Neste Pro C2/C3 5w-30 ylittää API SN-, SM-, SL-, SJ- ja ACEA C2- ja C3- luokitukset. Se täyttää myös monen alkuperäisen laitevalmistajan (OEM) vaatimukset, mikä tarjoaa korkean suorituskyvyn henkilö- ja pakettiautoissa. Koska se täyttää samanaikaisesti kaksi ACEA-standardia C2 ja C3, se sopii monen eri merkkiseen autoon.

Keskituhkainen (Mid SAPS) moottoriöljy varmistaa jälkikäsittelylaitteiden pitkän käyttöiän kun käytetään hiukkassuodattimia ja muita edistyneitä jälkikäsittelyjärjestelmiä. Se myös vähentää suodattimien tukkeutumista ja ylläpitää moottorin tehokkaan toiminnan.

Neste Pro C2/C3 5w-30 mahdollistaa pitkät vaihtovälit, koska se on valmistettu korkealaatuisesta synteettisestä perusöljystä, jolla on erinomaiset antioksidantti ominaisuudet koko öljynvaihtovälin aikana. Erikseen lisätty antioksidantti pidentää öljynvaihtoväliä entisestään (tarkista aina vaihtovälisuositusta autosi käyttöohjekirjasta).

Huolellisesti valitut lisäaineet moottoriöljyssä puhdistavat saostumia moottorista ja vähentävät merkittävästi niiden muodostumista joka pitää moottorin puhtaana. Lisäksi ne estävät happojen muodostumisen joka estää moottorin korroosiota ja pidentää sen elinkaarta.

Neste Pro C2/C3 5w-30 suojaa moottoria tehokkaasti kulumiselta muodostamalla suojakerroksen moottorin pinnoille, korkealaatuisten kulumisenestolisäaineiden ansiosta. Lisäksi kulumisenestolisäaineet yhdessä kitkanalentajien kanssa vähentävät moottoriöljyn sisäistä kitkaa ja parantavat siten polttoainetaloutta.

Öljyn erinomainen lämmönkestävyys lisää moottorin kuumankestävyyttä korkeissa lämpötiloissa ja parantaa öljyn juoksevuutta alhaisissa lämpötiloissa. Tämä estää myös moottoriöljyn vanhenemisen ja suojaa moottoria laajalla käyttölämpötila- alueella.

SUORITUSKYKYLUOKITUKSET

API SN, SM, SL, SJ
ACEA C2/C3
BMW Longlife-01 (-2018)
Fiat 9.55535-S1, 9.55535-S2, 9.55535-S3
GM dexos2
Opel OV0401547

HYVÄKSYNNÄT

BMW Longlife-04 (-2019)
MB-Approval 229.31
MB-Approval 229.51
MB-Approval 229.52
VW 505 00 / 505 01

OMINAISUUDET JA HYÖDYT

- Erinomainen kylmäkäynnistys
- Erinomaiset polttoaineensäästöominaisuudet
- Pitkä vaihtoväli
- Erinomaisen puhdas moottori
- Monikäyttöinen

KÄYTTÖKOHTEET

Neste Pro C2/C3 5w-30 soveltuu erityisesti henkilöautojen ja pakettiautojen bensiini- ja dieselmoottoreihin, joissa on katalysaattorit ja dieselhiukkassuodattimet.
Tätä tuotetta suositellaan käytettäväksi Mercedes Benz- ja BMW-longlife dieselmoottoreihin ja bensiinimoottoreihin.

Öljyllä on virallinen MB-hyväksyntä 229.52, joka on tällä hetkellä ainoa hyväksyntä, jota voidaan käyttää kaikissa Daimler-dieselmoottoreissa, joissa on DPF-dieselhiukkassuodattimet. Monet nykyaikaiset eurooppalaisten valmistajien autot edellyttävät moottoriöljyä, joka täyttää ACEA C2- tai ACEA C3 -standardit, siksi Neste Pro C2/C3 5w-30 sopii monen eri merkkiseen autoon. Tarkista tuotteen sopivuus ajoneuvoosi käyttöohjekirjasta tämän tuotetiedotteen suorituskyky- vaatimusten ja hyväksyntöjen mukaan.

Moottoriöljyjen ominaisuudet

Moottoriöljyt voitelevat moottoreiden mekaaniset komponentit ja erottavat liikkuvat osat toisistaan.

Oikean moottoriöljyn valinnassa tarvitaan kahdenlaisia tietoja. Ensinnäkin on tiedettävä viskositeetti ja toiseksi laatuun liittyvät vaatimukset.

Tunnetut eurooppalaiset ajoneuvo- ja moottorivalmistajat (Mercedes-Benz, BMW,VW jne.) noudattavat SAE:n viskositeetti- ja ACEA:n laatuluokitusta.

Euroopan ulkopuolella valmistetuissa tuontiautoissa (Toyota, Mitsubishi, Chrysler jne.) käytettävät moottoriöljyt noudattavat tavallisesti API:n tai ILSAC:n ja SAE:n sekä dieselhiukkassuodattimella varustettujen dieselajoneuvojen öljyt ACEA:n luokitusta.

Moottoriöljyjen viskositeetti ilmoitetaan SAE-luokituksena.

SAE (Society of Automotive Engineers) kertoo yksinomaan öljyn sitkeydestä (sisäisestä kitkasta), eikä siten määrittele sen laatuominaisuuksia. Se tarkoittaa, että SAE-viskositeettivaatimukset täyttävän öljyn juoksevuus eri lämpötiloissa vastaa määriteltyjä arvoja.

API (American Petrol Institute) määrittelee voiteluaineiden kansainväliset laatuvaatimukset ja testikriteerit.

ACEA (Association des Constructeurs Européens d’Automobiles) määrittelee moottoriöljyjen laadun eurooppalaisten moottorivalmistajien vaatimusten mukaisesti.

ILSAC (International Lubricant Standardization and Approval Committee) tukeutuu omassa moottoriöljyjen luokituksessaan hyvin voimakkaasti API:n jaotteluun.
Sillä on viisi jaotteluluokkaa bensiinimoottoreita varten, mutta dieselmoottoreita ILSAC ei huomioi lainkaan.

JASO (Japanese Automotive Standards Organization) määrittelee kaksipyöräisissä ajoneuvoissa käytettävien öljyjen kriteerit.
JASO- ja API-luokituksia sovelletaan kaksipyöräisten ajoneuvojen kohdalla aina rinnan.

Tampereen Öljytukku Oy:n myyntiedustajat auttavat sinua mielellään valisemaan oikean öljyn tarvitsemaasi koneeseen.