Neste Pro+ Coolant M

Neste Pro+ Coolant M on etyleeniglykolipohjainen, veteen sekoitettava pitkän vaihtovälin jäähdytinneste. Se täyttää useiden eri autovalmistajien vaatimukset ja antaa erinomaisen suojan moottorille ja jäähdytysjärjestelmälle.

Saatavilla olevat astiakoot:

Tuotenumero: 777411 Tynnyri 200L
Tuotenumero: 777435 Kannu 10L
Tuotenumero: 777552 Kartonki 12x1L (Käyttövalmis)

Kuvaus

Neste Pro+ Coolant M

Neste Pro+ Coolant M on etyleeniglykolipohjainen, veteen sekoitettava pitkän vaihtovälin jäähdytinneste. Se täyttää useiden eri autovalmistajien vaatimukset ja antaa erinomaisen suojan moottorille ja jäähdytysjärjestelmälle.

SUORITUSKYKYLUOKITUKSET

Cummins CES 14603
Deutz DQC CC-14
Liebherr LH-01-COL3A
MAN 324 Type Si-OAT
MB 326.5 (Ready)
MB 326.6 (Ready)
MTU MTL 5048
Scania (2008-)
VAG TL-774-G (G12++)
(VW / Audi / Seat / Skoda / Lamborghini / Bentley / Bugatti, Porsche)

ASTM D 3306 Type I (Concentrate)
ASTM D 3306 Type III (Ready)
ASTM D 4985
BS6580:2010
AFNOR NFR 15-601
SAE J1034
AS 2108-2004
China GB 29743-2013
CUNA NC 956-16
JIS K 2234:2206,
PN-C 40007:2000
SANS 1251:2005
ÖNORM V 5123

HYVÄKSYNNÄT

MB-Approval 325.5
MB-Approval 325.6

OMINAISUUDET JA HYÖDYT

- Hybridi-Orgaaninen happoteknologia (OAT)
- Nitriittivapaa
- Erinomainen pakkasenkesto
- Loistava korroosionestokyky

KÄYTTÖKOHTEET

Neste Pro+ Coolant M soveltuu käytettäväksi sekä henkilöautoissa että raskaassa kalustossa, moottorivalmistajien vaatimukset huomioiden. Se täyttää useiden moottorivalmistajien vaatimustason, mm. MB-Approval 325.5, MB-Approval 325.6, Audi/Seat/Skoda/Volkswagen (G12++), Porsche, Scania, Cummins & Deutz. Tarkista tuotteen soveltuvuus ohjekirjasta. Ei suositella sekoitettavaksi muiden jäähdytinnesteiden kanssa.

Veden laadulla on vaikutusta jäähdytinnesteen toimintaan ja kestävyyteen. Parasta olisi tislattu tai ionivaihdettu vesi, mikäli sellaista vain on saatavilla. Vähimmäisvaatimus on kuitenkin käyttää hyvänlaatuista puhdasta ”hanavettä”, kovuus maks. 10 °d.

Varmista ajoneuvojen ja koneiden talvikelpoisuus.

Mikään auto ei aja ilman riittävää jäähdyttimen suojaa. Siksi sinun tulee tarkistaa paisuntasäiliön taso säännöllisesti ja säätää sitä tarvittaessa uudelleen. Jos moottori käy pysyvästi liian kuumana, moottori voi vaurioitua.

Jäähdytinnesteen pakkaskestävyyden mittaus on useille rutiinitoimenpide. Riittämätön pakkaskestävyys voi aiheuttaa jäähdytinnesteen jäätymisen ja edelleen moottorin tai jäähdystysjärjestelmän vaurion. Jäähdytinesteellä on myös tärkeänä tehtävänä järjestelmän suojaaminen. Tämän vuoksi jäähdytinneste on syytä vaihtaa säännöllisesti, vaikka pakkaskestävyys olisikin vielä kunnossa. Vaihdon yhteydessä poistuu järjestelmään kertyneitä epäpuhtauksia.

Sopivaan vaihtoväliin vaikuttavat mm. järjestelmässä käytetyt materiaalit. Perinteinen jäähdytineste on syytä vaihtaa tyypillisesti vuosittain tai joka toinen vuosi. Niin sanotuilla Long life -jäähdytinnesteillä vaihtoväli voi olla useampia vuosia.

On tärkeä muistaa, että pelkän värin perusteella ei voi tehdä luotettavia päätelmiä jäähdytinnesteen ominaisuuksista tai sekoitettavuudesta muihin nesteisiin. 

Pakkasnesteet jaetaan silikaattia sisältäviin ja silikaattittomiin nesteisiin. Näitä ei saa sekoittaa keskenään, koska kemiallisia reaktioita voi esiintyä. Tämä johtaa muun muassa huonompaan korroosiosuojaukseen ja jäähdytysvesipumpun huonompaan voiteluun. Lisäksi OEM-valmistajat määrittelevät, voiko jäähdytysneste sisältää silikaattia vai ei. Silikaattia sisältävät pakkasnesteet toimivat nimellä G11. Sen sisältämät epäorgaaniset ja orgaaniset aineet takaavat hyvän korroosiosuojan. Silikaattittomia jäätymisenestoaineita määrätään alumiinimoottoreille tai pattereille. Silikaattivapaat jäähdytysnesteet luokitellaan luokkaan G12+. Poikkeuksena ovat luokat G12++ ja G13. Niissä yhdistyvät silikaattittomien ja silikaattia sisältävien pakkasnesteiden ominaisuudet. 

Kiinnitä huomiota auton OEM-eritelmiin ja pakkasnesteen hyväksyntöihin. 

Tarkista jäähdytysnesteen taso kerran kuukaudessa ja pakkassuoja kahdesti vuodessa. Suorita tarkistus aina moottorin ollessa kylmänä ja sammutettuna.

Pakkassuoja tulisi olla vähintään -20 °C:seen asti.

Tampereen Öljytukku Oy:n myyntiedustajat auttavat sinua mielellään valisemaan oikean jäähdytinnesteen tarvitsemaasi koneeseen.