Neste Pro DG2 5w-30

Neste Pro DG2 5W-30 on täyssynteettinen moottoriöljy pitkiin öljynvaihtoväleihin, soveltuu erityisesti bensiinimoottoreihin joissa on suoraruiskutus (GDI).

Saatavilla olevat astiakoot:

Tuotenumero: 118552 Kartonki 12x1L

Kuvaus

Neste Pro DG2 5w-30

Neste Pro DG2 5w-30 on täyssynteettinen korkean suorituskyvyn moottoriöljy pitkiin öljynvaihtoväleihin. Neste Pro DG2 5W-30 ylittää SN-RC, SN, SM, SL, SJ suorituskyluokitukset. Se ylittää myös monen alkuperäisen laitevalmistajan (OEM) vaatimukset ja tarjoaa korkean suorituskyvyn henkilö- ja pakettiautosovelluksissa.

Neste Pro DG2 5w-30 on kehitetty erityisesti bensiinimoottoreille, joissa on suoraruiskutus. Se on pääasiassa suunniteltu suojaamaan LSPI-ilmiöitä (low speed pre ignition) vastaan estäen ennenaikaista sytytystä kihdytyksissä alhaisilla kierrosnopeuksilla.

Tehokkaat pesevät lisäaineet öljyssä takaa suojaavan TBN-arvon joka neutraloi happamia palamistuotteita, puhdistaa moottorin sisäosat saostumista ja pitää moottorin puhtaana muodostamalla suojakalvon moottorin pinnoille.

Neste Pro DG2 5w-30 suojaa moottoria tehokkaasti kulumiselta muodostamalla moottorin pinnoille suojakerroksen, jota tukevat korkealaatuiset kulumista estävät lisäaineet. Lisäksi kulumisenestolisäaineet yhdessä kitkanalentajien kanssa vähentävät moottoriöljyn sisäistä kitkaa ja parantavat siten polttoainetaloutta..

Sen hyvä lämmönkestävyys lisää voiteluaineiden kestävyyttä korkeissa lämpötiloissa ja parantaa virtausta matalissa lämpötiloissa. Tämä lisäksi estää moottoriöljyn ikääntymisen ja tarjoaa moottorin suoja etuja laajalla lämpötila-alueella

SUORITUSKYKYLUOKITUKSET

API SN-RC, SN, SM, SL, SJ
ILSAC GF-5/GF-4/GF-3
GM dexos 1 Gen 2

OMINAISUUDET JA HYÖDYT

- Erinomainen kylmäkäynnistys
- Erinomaiset polttoaineensäästöominaisuudet
- Erinomaisen puhdas moottori
- Suojaa kulumiselta

KÄYTTÖKOHTEET

Neste Pro DG2 5w-30 soveltuu erityisesti bensiinimoottoreihin, joissa on suoraruiskutus (GDI). Voidaan käyttää myös katalysaattorilla varustetuissa bensiinimoottoreissa. Taaksepäin yhteensopiva autoissa, jotka on valmistettu ennen vuotta 2018 ja joissa on vanhempi dexos1 vaatimus.

Se sopii useisiin Pohjois-Amerikan ja Aasian merkkisiin henkilöautoihin, jotka vaativat polttoainetta säästävää moottoriöljyä. Tarkista tuotteen sopivuus ajoneuvoosi käyttöohjekirjasta tämän tuotetiedotteen suorituskyky- vaatimusten ja hyväksyntöjen mukaan.

Moottoriöljyjen ominaisuudet

Moottoriöljyt voitelevat moottoreiden mekaaniset komponentit ja erottavat liikkuvat osat toisistaan.

Oikean moottoriöljyn valinnassa tarvitaan kahdenlaisia tietoja. Ensinnäkin on tiedettävä viskositeetti ja toiseksi laatuun liittyvät vaatimukset.

Tunnetut eurooppalaiset ajoneuvo- ja moottorivalmistajat (Mercedes-Benz, BMW,VW jne.) noudattavat SAE:n viskositeetti- ja ACEA:n laatuluokitusta.

Euroopan ulkopuolella valmistetuissa tuontiautoissa (Toyota, Mitsubishi, Chrysler jne.) käytettävät moottoriöljyt noudattavat tavallisesti API:n tai ILSAC:n ja SAE:n sekä dieselhiukkassuodattimella varustettujen dieselajoneuvojen öljyt ACEA:n luokitusta.

Moottoriöljyjen viskositeetti ilmoitetaan SAE-luokituksena.

SAE (Society of Automotive Engineers) kertoo yksinomaan öljyn sitkeydestä (sisäisestä kitkasta), eikä siten määrittele sen laatuominaisuuksia. Se tarkoittaa, että SAE-viskositeettivaatimukset täyttävän öljyn juoksevuus eri lämpötiloissa vastaa määriteltyjä arvoja.

API (American Petrol Institute) määrittelee voiteluaineiden kansainväliset laatuvaatimukset ja testikriteerit.

ACEA (Association des Constructeurs Européens d’Automobiles) määrittelee moottoriöljyjen laadun eurooppalaisten moottorivalmistajien vaatimusten mukaisesti.

ILSAC (International Lubricant Standardization and Approval Committee) tukeutuu omassa moottoriöljyjen luokituksessaan hyvin voimakkaasti API:n jaotteluun.
Sillä on viisi jaotteluluokkaa bensiinimoottoreita varten, mutta dieselmoottoreita ILSAC ei huomioi lainkaan.

JASO (Japanese Automotive Standards Organization) määrittelee kaksipyöräisissä ajoneuvoissa käytettävien öljyjen kriteerit.
JASO- ja API-luokituksia sovelletaan kaksipyöräisten ajoneuvojen kohdalla aina rinnan.

Tampereen Öljytukku Oy:n myyntiedustajat auttavat sinua mielellään valisemaan oikean öljyn tarvitsemaasi koneeseen.