Neste Pro+ F 0w-30

Neste Pro+ F 0W-30 on täyssynteettinen, vähätuhkainen moottoriöljy, joka on kehitetty erityisesti autoihin, joissa on Ford Duratorq TDCI Euro 5 -moottori.

Saatavilla olevat astiakoot:

Tuotenumero: 118252 Kartonki 12x1L

 

Kuvaus

Neste Pro+ F 0w-30

Neste Pro+ F 0w-30 on huippuluokan täyssynteettinen matalaviskositeettinen ja vähätuhkainen moottoriöljy. Neste Pro+ F 0w-30 ylittää ACEA C2 -standardin suorituskykykriteerit.

Se on kehitetty erityisesti uusille Ford EURO 5 -moottoreille, jotka on varustettu dieselhiukkassuodattimilla. Low SAPS (sulfatoitu tuhka, fosfori ja rikki) moottoriöljynä se auttaa ylläpitämään laitteiden päästöjenrajoitusjärjestelmien kestävyyttä ja vähentämään suodattimen tukkeutumista moottorin tehokkuuden ylläpitämiseksi.

Sillä on erittäin korkea viskositeetti-indeksi, mikä mahdollistaa moottoriöljyn käytön erittäin laajalla lämpötila-alueella. Neste Pro+ F 0w-30:n jähmettymispiste on erittäin alhainen, mikä tekee kylmäkäynnistyksestä helppoa myös erittäin alhaisissa lämpötiloissa ja ylläpitää oikeanlaista voitelukykyä ja moottorin suojausta, kunnes moottori saavuttaa ajolämpötilan.

Neste Pro+ F 0w-30 on suunniteltu polttoainetaloudelliseksi moottoriöljyksi. Alhaisen viskositeetin moottoriöljynä, jolla on alhainen sisäinen kitka, se vähentää merkittävästi polttoaineen kulutusta ja vähentää siten myös päästöjä.

Huolellisesti valitut lisäaineet puhdistavat moottorin jäämistä ja suojaavat moottoria tehokkaasti kulumiselta.

SUORITUSKYKYLUOKITUKSET

ACEA C2
Fiat 9.55535.GS1
Ford WSS-M2C950-A
STJLR.03.5007

OMINAISUUDET JA HYÖDYT

- Loistava kylmäkäynnistys
- Erinomaiset polttoaineensäästöominaisuudet
- Vähentää päästöjä

KÄYTTÖKOHTEET

Neste Pro+ F 0w-30 on kehitetty erityisesti autoihin, joissa on Ford Duratorq TDCI Euro 5 -moottori. Sopii myös muihin autoihin, joissa on Euro 5 -dieselmoottorit ja hiukkassuodattimet (DPF). Myös nestekaasumoottoreille. Tarkista autovalmistajan käyttöohjeet.

Moottoriöljyjen ominaisuudet

Moottoriöljyt voitelevat moottoreiden mekaaniset komponentit ja erottavat liikkuvat osat toisistaan.

Oikean moottoriöljyn valinnassa tarvitaan kahdenlaisia tietoja. Ensinnäkin on tiedettävä viskositeetti ja toiseksi laatuun liittyvät vaatimukset.

Tunnetut eurooppalaiset ajoneuvo- ja moottorivalmistajat (Mercedes-Benz, BMW,VW jne.) noudattavat SAE:n viskositeetti- ja ACEA:n laatuluokitusta.

Euroopan ulkopuolella valmistetuissa tuontiautoissa (Toyota, Mitsubishi, Chrysler jne.) käytettävät moottoriöljyt noudattavat tavallisesti API:n tai ILSAC:n ja SAE:n sekä dieselhiukkassuodattimella varustettujen dieselajoneuvojen öljyt ACEA:n luokitusta.

Moottoriöljyjen viskositeetti ilmoitetaan SAE-luokituksena.

SAE (Society of Automotive Engineers) kertoo yksinomaan öljyn sitkeydestä (sisäisestä kitkasta), eikä siten määrittele sen laatuominaisuuksia. Se tarkoittaa, että SAE-viskositeettivaatimukset täyttävän öljyn juoksevuus eri lämpötiloissa vastaa määriteltyjä arvoja.

API (American Petrol Institute) määrittelee voiteluaineiden kansainväliset laatuvaatimukset ja testikriteerit.

ACEA (Association des Constructeurs Européens d’Automobiles) määrittelee moottoriöljyjen laadun eurooppalaisten moottorivalmistajien vaatimusten mukaisesti.

ILSAC (International Lubricant Standardization and Approval Committee) tukeutuu omassa moottoriöljyjen luokituksessaan hyvin voimakkaasti API:n jaotteluun.
Sillä on viisi jaotteluluokkaa bensiinimoottoreita varten, mutta dieselmoottoreita ILSAC ei huomioi lainkaan.

JASO (Japanese Automotive Standards Organization) määrittelee kaksipyöräisissä ajoneuvoissa käytettävien öljyjen kriteerit.
JASO- ja API-luokituksia sovelletaan kaksipyöräisten ajoneuvojen kohdalla aina rinnan.

Tampereen Öljytukku Oy:n myyntiedustajat auttavat sinua mielellään valisemaan oikean öljyn tarvitsemaasi koneeseen.