Neste Pro+ F 5w-20

Neste Pro+ F 5w-20 on täyssynteettinen matalaviskositeettinen öljy, jota suositellaan erityisesti 1,0 litran 3-sylinterisiin EcoBoost-moottoreihin.

Saatavilla olevat astiakoot:

Tuotenumero: 117611 Tynnyri 200L
Tuotenumero: 117645 Kartonki 4x4L
Tuotenumero: 117652 Kartonki 12x1L

Kuvaus

Neste Pro+ F 5w-20

Neste Pro+ F 5w-20 on täyssynteettinen matalaviskositeettinen öljy. Neste Pro+ F 5w-20 ylittää SN-RC-, SN-, SM-, SL-, SJ- ja ACEA C5 -standardien suorituskykykriteerit. Se ylittää myös ILSAC GF-5 -vaatimukset ja tarjoaa korkean suorituskyvyn henkilöautosovelluksissa.

Neste Pro+ F 5w-20 on kehitetty erityisesti Ford EcoBoost -moottoreille, jotka vaativat alhaisen viskositeetin moottoriöljyä polttoaineen säästämiseksi.

Neste Pro+ F 5w-20 on erityisesti suunniteltu polttoainetaloudelliseksi moottoriöljyksi. Matala HTHS -viskositeetti (korkean lämpötilan korkea leikkausvoima) moottoriöljy, jolla on alhainen sisäinen kitka, vähentää merkittävästi polttoaineen kulutusta ja vähentää siten päästöjä.

Huolellisesti valitut lisäaineet puhdistavat moottorin kerrostumista ja vähentävät merkittävästi niiden muodostumista edelleen, mikä ylläpitää moottorin puhtautta.

Neste Pro+ F 5w-20 öljyssä on erittäin tehokkaita ja huolella valittuja kulumista estäviä lisäaineita, mikä on erittäin tärkeää matalaviskoosisille moottoriöljyille, koska sen on suojattava moottoria kulumiselta kaikilla vaihtoväleillä.

SUORITUSKYKYLUOKITUKSET

API SN-RC, SN, SM, SL, SJ
ACEA C5
ILSAC GF-5/GF-4/GF-3
Ford WSS-M2C948-A, B
Ford WSS-M2C925-A, B

HYVÄKSYNNÄT

STJLR 03.5004

OMINAISUUDET JA HYÖDYT

- Erinomainen kylmäkäynnistys
- Loistavat polttoaineensäästöominaisuudet
- Erinomaisen puhdas moottori
- Suojaa kulumiselta

KÄYTTÖKOHTEET
Ford luokitus WSS-M2C-948-B SAE 5W-20 on suunniteltu Fordin bensiinimoottoreille. Se on myös täysin taaksepäin yhteensopiva ja sitä suositellaan kaikille bensiinikäyttöisille moottoreille, jotka tällä hetkellä vaativat Fordin moottoriöljyn WSS-M2C913-B, WSS-M2C913-C tai WSS-M2C925-B. Neste Pro+ F 5w-20 suositellaan erityisesti 1,0 litran 3-sylinterisiin EcoBoost-moottoreihin. Se sopii myös nestekaasumoottoreille ja hybridiautoille.
Se ei sovellu ajoneuvoihin Ka 2009 (08/2008 eteenpäin), Focus ST 2004.75 2,5 Duratec-ST (VI5) -moottorilla ja Focus RS 2004.75 Duratec-RS (VI5) -moottorilla. Tarkista tuotteen sopivuus ajoneuvoosi käyttöohjekirjasta tämän tuotetiedotteen suorituskyky-vaatimusten ja hyväksyntöjen mukaan.

Moottoriöljyjen ominaisuudet

Moottoriöljyt voitelevat moottoreiden mekaaniset komponentit ja erottavat liikkuvat osat toisistaan.

Oikean moottoriöljyn valinnassa tarvitaan kahdenlaisia tietoja. Ensinnäkin on tiedettävä viskositeetti ja toiseksi laatuun liittyvät vaatimukset.

Tunnetut eurooppalaiset ajoneuvo- ja moottorivalmistajat (Mercedes-Benz, BMW,VW jne.) noudattavat SAE:n viskositeetti- ja ACEA:n laatuluokitusta.

Euroopan ulkopuolella valmistetuissa tuontiautoissa (Toyota, Mitsubishi, Chrysler jne.) käytettävät moottoriöljyt noudattavat tavallisesti API:n tai ILSAC:n ja SAE:n sekä dieselhiukkassuodattimella varustettujen dieselajoneuvojen öljyt ACEA:n luokitusta.

Moottoriöljyjen viskositeetti ilmoitetaan SAE-luokituksena.

SAE (Society of Automotive Engineers) kertoo yksinomaan öljyn sitkeydestä (sisäisestä kitkasta), eikä siten määrittele sen laatuominaisuuksia. Se tarkoittaa, että SAE-viskositeettivaatimukset täyttävän öljyn juoksevuus eri lämpötiloissa vastaa määriteltyjä arvoja.

API (American Petrol Institute) määrittelee voiteluaineiden kansainväliset laatuvaatimukset ja testikriteerit.

ACEA (Association des Constructeurs Européens d’Automobiles) määrittelee moottoriöljyjen laadun eurooppalaisten moottorivalmistajien vaatimusten mukaisesti.

ILSAC (International Lubricant Standardization and Approval Committee) tukeutuu omassa moottoriöljyjen luokituksessaan hyvin voimakkaasti API:n jaotteluun.
Sillä on viisi jaotteluluokkaa bensiinimoottoreita varten, mutta dieselmoottoreita ILSAC ei huomioi lainkaan.

JASO (Japanese Automotive Standards Organization) määrittelee kaksipyöräisissä ajoneuvoissa käytettävien öljyjen kriteerit.
JASO- ja API-luokituksia sovelletaan kaksipyöräisten ajoneuvojen kohdalla aina rinnan.

Tampereen Öljytukku Oy:n myyntiedustajat auttavat sinua mielellään valisemaan oikean öljyn tarvitsemaasi koneeseen.