Neste Pro F 5w-30

Neste Pro F 5w-30 on täyssynteettinen moottoriöljy, joka on kehitetty erityisesti Ford-moottoreihin joissa tarvitaan Ford WSS-M2C913-C -moottoriöljyä.

Saatavilla olevat astiakoot:

Tuotenumero: 117511 Tynnyri 200L
Tuotenumero: 117545 Kartonki 4x4L
Tuotenumero: 117552 Kartonki 12x1L

 

Kuvaus

Neste Pro F 5w-30

Neste Pro F 5w-30 on täyssynteettinen korkean suorituskyvyn moottoriöljy pidempiin öljynvaihtoväleihin. Neste Pro F 5w-30 ylittää API SL-, SJ/CF- ja ACEA A5/B5 -standardien suorituskykykriteerit. Se ylittää myös alkuperäisen laitevalmistajan (OEM) vaatimukset ja tarjoaa korkean suorituskyvyn henkilöautoissa ja pakettiautoissa.

Neste Pro F 5w-30 on on suunniteltu erityisesti parantamaan auton polttoainetaloutta joka saavutetaan alhaisella viskositeetilla ja parannetuilla kitkaa alentavilla lisäaineilla.

Neste Pro F 5w-30 on pitkän vaihtovälin öljy. Se on valmistettu korkealaatuisista perusöljyistä, joilla on erinomaiset antioksidanttiominaisuudet ja Full SAPS -teknologialla korkea TBN, joka takaa erinomaisen moottorin puhtauden ja kulumissuojan pitkille vaihtoväleille. Tarkista aina vaihtovälisuositusta autosi käyttöohjekirjasta.

Sillä on erittäin hyvä lämmönkestävyys, mikä mahdollistaa helpon kylmäkäynnistyksen ja tehokkaan moottorin suojan korkeissa lämpötiloissa.

SUORITUSKYKYLUOKITUKSET

API SL, SJ/CF
ACEA A5/B5, A1/B1
Fiat 9.55535.G1
Ford WSS-M2C913-A, B, C, D
Renault RN0700

OMINAISUUDET JA HYÖDYT

- Erinomainen kylmäkäynnistys
- Erinomaiset polttoaineensäästöominaisuudet
- Pitkä vaihtoväli

KÄYTTÖKOHTEET

Neste Pro F 5w-30 on kehitetty erityisesti Ford-moottoreihin, joissa tarvitaan Ford WSS-M2C913-C -moottoriöljyä. Se on myös taaksepäin yhteensopiva, kun on määritelty Ford WSS-M2C913-B, M2C913-A tai M2C912-A1 laatuöljy. Se sopii myös Hyundai- ja KIA-henkilö- ja pakettiautoihin sekä nestekaasumoottoreihin.
Neste Pro F 5w-30 suositellaan bensiini- ja dieselmoottoreihin, jotka vaativat vähäkitkaista ja matalaviskositeettista öljyä.

Moottoriöljyjen ominaisuudet

Moottoriöljyt voitelevat moottoreiden mekaaniset komponentit ja erottavat liikkuvat osat toisistaan.

Oikean moottoriöljyn valinnassa tarvitaan kahdenlaisia tietoja. Ensinnäkin on tiedettävä viskositeetti ja toiseksi laatuun liittyvät vaatimukset.

Tunnetut eurooppalaiset ajoneuvo- ja moottorivalmistajat (Mercedes-Benz, BMW,VW jne.) noudattavat SAE:n viskositeetti- ja ACEA:n laatuluokitusta.

Euroopan ulkopuolella valmistetuissa tuontiautoissa (Toyota, Mitsubishi, Chrysler jne.) käytettävät moottoriöljyt noudattavat tavallisesti API:n tai ILSAC:n ja SAE:n sekä dieselhiukkassuodattimella varustettujen dieselajoneuvojen öljyt ACEA:n luokitusta.

Moottoriöljyjen viskositeetti ilmoitetaan SAE-luokituksena.

SAE (Society of Automotive Engineers) kertoo yksinomaan öljyn sitkeydestä (sisäisestä kitkasta), eikä siten määrittele sen laatuominaisuuksia. Se tarkoittaa, että SAE-viskositeettivaatimukset täyttävän öljyn juoksevuus eri lämpötiloissa vastaa määriteltyjä arvoja.

API (American Petrol Institute) määrittelee voiteluaineiden kansainväliset laatuvaatimukset ja testikriteerit.

ACEA (Association des Constructeurs Européens d’Automobiles) määrittelee moottoriöljyjen laadun eurooppalaisten moottorivalmistajien vaatimusten mukaisesti.

ILSAC (International Lubricant Standardization and Approval Committee) tukeutuu omassa moottoriöljyjen luokituksessaan hyvin voimakkaasti API:n jaotteluun.
Sillä on viisi jaotteluluokkaa bensiinimoottoreita varten, mutta dieselmoottoreita ILSAC ei huomioi lainkaan.

JASO (Japanese Automotive Standards Organization) määrittelee kaksipyöräisissä ajoneuvoissa käytettävien öljyjen kriteerit.
JASO- ja API-luokituksia sovelletaan kaksipyöräisten ajoneuvojen kohdalla aina rinnan.

Tampereen Öljytukku Oy:n myyntiedustajat auttavat sinua mielellään valisemaan oikean öljyn tarvitsemaasi koneeseen.