Neste Pro+ M 0w-20

Neste Pro+ M 0w-20 on täyssynteettinen matalan viskositeetin ja matalatuhkainen moottoriöljy, joka soveltuu uusille bensiini- ja dieselmoottoreille.

Saatavilla olevat astiakoot:

Tuotenumero: 118611 Tynnyri 200L
Tuotenumero: 118645 Kartonki 4x4L
Tuotenumero: 118652 Kartonki 12x1L

Kuvaus

Neste Pro+ M 0w-20

Neste Pro+ M 0w-20 on täyssynteettinen uuden sukupolven matalan viskositeetin ja matalatuhkainen moottoriöljy, joka pidentää öljynvaihtovälejä. Pro+ M 0w-20 ylittää API SP-, SN PLUS-, SN-RC-, SN-, SM-, SL-, SJ- ja ACEA C5- luokitukset. Se täyttää myös monen alkuperäisen laitevalmistajan (OEM) matalan viskositeetin öljyvaatimukset, mikä takaa korkean suorituskyvyn henkilöautoissa ja pakettiautoissa.

Neste Pro+ M 0w-20 täyttää uusimmat API SP- ja ILSAC GF-6A -vaatimukset, jotka vaativat laajennettua suojaa LSPI ilmiötä (Low Speed Pre-Ignition) vastaan estäen ennenaikaista sytytystä kihdytyksissä alhaisilla kierrosnopeuksilla. Öljyllä on parannettu jakoketjun kulumissuoja, parannettu mäntien ja turboahtimien korkean lämpötilan suoja lakkautumiselle, tiukempi lietteen ja lakan hallinta, parempi polttoainetalous ja parempi jälkikäsittelyjärjestelmien suojaus.

Pro+ M 0w-20 on suunniteltu erityisesti parantamaan auton polttoainetaloutta. Koska moottoriöljyllä on matala HTHS viskositeetti (high temperature high shear) ja pieni kitka, se vähentää merkittävästi polttoaineenkulutusta ja vähentää siten päästöjä.

Pro + M 0w-20 sisältää erittäin tehokkaita ja huolella valittuja kulumisenestolisäaineita, mikä on erittäin tärkeää matalan viskositeetin moottoriöljyille, koska moottoriöljyn on suojattava moottoria kulumiselta koko öljynvaihtovälin.

SUORITUSKYKYLUOKITUKSET

API SP-RC, SP, SN PLUS, SN, SM, SL
ACEA C6, C5
ILSAC GF-6A/GF-5/GF-4/GF-3
BMW Longlife-14 FE+
Chrysler MS 12145
Fiat 9.55535-GSX
Ford WSS-M2C947-B1
Ford WSS-M2C962-A1
STJLR.03.5006

HYVÄKSYNNÄT

BMW Longlife-17 FE+
MB-Approval 229.71
MB-Approval 229.72
Opel OV041547

OMINAISUUDET JA HYÖDYT

- Loistava kylmäkäynnistys
- Loistavat polttoaineensäästöominaisuudet
- Erinomaisen puhdas moottori
- Vähentää päästöjä

KÄYTTÖKOHTEET

Neste Pro+ M 0w-20 on suunniteltu henkilö- ja kevyiden hyötyajoneuvojen uusille bensiini- ja dieselmoottoreille, jotka vaativat viskositeettiluokan SAE 0w-20. 

Neste Pro+ M 0w-20 soveltuu käytettäväksi myös biopolttoaineiden kanssa, jos autonvalmistaja on hyväksynyt niiden käytön.

Erityisesti on suositeltavaa käyttää Neste Pro+ M 0w-20 uusiin BMW- ja Mercedes Benz -moottoreihin, jotka vaativat matalaviskositeettista öljyä polttoaineen säästämiseksi.

Moottoriöljyjen ominaisuudet

Moottoriöljyt voitelevat moottoreiden mekaaniset komponentit ja erottavat liikkuvat osat toisistaan.

Oikean moottoriöljyn valinnassa tarvitaan kahdenlaisia tietoja. Ensinnäkin on tiedettävä viskositeetti ja toiseksi laatuun liittyvät vaatimukset.

Tunnetut eurooppalaiset ajoneuvo- ja moottorivalmistajat (Mercedes-Benz, BMW,VW jne.) noudattavat SAE:n viskositeetti- ja ACEA:n laatuluokitusta.

Euroopan ulkopuolella valmistetuissa tuontiautoissa (Toyota, Mitsubishi, Chrysler jne.) käytettävät moottoriöljyt noudattavat tavallisesti API:n tai ILSAC:n ja SAE:n sekä dieselhiukkassuodattimella varustettujen dieselajoneuvojen öljyt ACEA:n luokitusta.

Moottoriöljyjen viskositeetti ilmoitetaan SAE-luokituksena.

SAE (Society of Automotive Engineers) kertoo yksinomaan öljyn sitkeydestä (sisäisestä kitkasta), eikä siten määrittele sen laatuominaisuuksia. Se tarkoittaa, että SAE-viskositeettivaatimukset täyttävän öljyn juoksevuus eri lämpötiloissa vastaa määriteltyjä arvoja.

API (American Petrol Institute) määrittelee voiteluaineiden kansainväliset laatuvaatimukset ja testikriteerit.

ACEA (Association des Constructeurs Européens d’Automobiles) määrittelee moottoriöljyjen laadun eurooppalaisten moottorivalmistajien vaatimusten mukaisesti.

ILSAC (International Lubricant Standardization and Approval Committee) tukeutuu omassa moottoriöljyjen luokituksessaan hyvin voimakkaasti API:n jaotteluun.
Sillä on viisi jaotteluluokkaa bensiinimoottoreita varten, mutta dieselmoottoreita ILSAC ei huomioi lainkaan.

JASO (Japanese Automotive Standards Organization) määrittelee kaksipyöräisissä ajoneuvoissa käytettävien öljyjen kriteerit.
JASO- ja API-luokituksia sovelletaan kaksipyöräisten ajoneuvojen kohdalla aina rinnan.

Tampereen Öljytukku Oy:n myyntiedustajat auttavat sinua mielellään valisemaan oikean öljyn tarvitsemaasi koneeseen.