Neste Pro+ V 0w-20

Neste Pro+ V 0w-20 on täyssynteettinen öljy, joka soveltuu käytettäväksi moottoreissa, jotka vaativat ohuen SAE 0w-20 -luokan moottoriöljyn.

Saatavilla olevat astiakoot:

Tuotenumero: 117711 Tynnyri 200L
Tuotenumero: 117745 Kartonki 4x4L

Kuvaus

Neste Pro+ V 0w-20

Neste Pro+ V 0w-20 öljyllä voitelu käynnistyy välittömästi kovimmillakin pakkasilla. Kuumassa käytössä moderni lisäaineteknologia takaa erinomaisen kulumissuojan myös alhaisen viskositeetin öljylle.

SUORITUSKYKYLUOKITUKSET

ACEA C5

HYVÄKSYNNÄT

Volvo RBS0-2AE

OMINAISUUDET JA HYÖDYT

- Loistava kylmäkäynnistys
- Loistavat polttoaineensäästöominaisuudet
- Sopii myös hybridiautoille
- Pienentää tehokkaasti kitkaa

KÄYTTÖKOHTEET

Soveltuu erityisesti Volvo henkilöautoihin, jotka vaativat ohuen SAE 0w-20 -luokan moottoriöljyn käyttöä. Sopii myös hybridiautoihin, joissa pieni polttoaineen kulutus ja alhaiset hiilidioksidi CO2 päästöt ovat tärkeitä. Neste Pro+ V 0W-20 -öljyä voidaan käyttää myös, jos vaatimuksena on lakkautettu ACEA A1/B1. Myös LPG-moottoreille.

Moottoriöljyjen ominaisuudet

Moottoriöljyt voitelevat moottoreiden mekaaniset komponentit ja erottavat liikkuvat osat toisistaan.

Oikean moottoriöljyn valinnassa tarvitaan kahdenlaisia tietoja. Ensinnäkin on tiedettävä viskositeetti ja toiseksi laatuun liittyvät vaatimukset.

Tunnetut eurooppalaiset ajoneuvo- ja moottorivalmistajat (Mercedes-Benz, BMW,VW jne.) noudattavat SAE:n viskositeetti- ja ACEA:n laatuluokitusta.

Euroopan ulkopuolella valmistetuissa tuontiautoissa (Toyota, Mitsubishi, Chrysler jne.) käytettävät moottoriöljyt noudattavat tavallisesti API:n tai ILSAC:n ja SAE:n sekä dieselhiukkassuodattimella varustettujen dieselajoneuvojen öljyt ACEA:n luokitusta.

Moottoriöljyjen viskositeetti ilmoitetaan SAE-luokituksena.

SAE (Society of Automotive Engineers) kertoo yksinomaan öljyn sitkeydestä (sisäisestä kitkasta), eikä siten määrittele sen laatuominaisuuksia. Se tarkoittaa, että SAE-viskositeettivaatimukset täyttävän öljyn juoksevuus eri lämpötiloissa vastaa määriteltyjä arvoja.

API (American Petrol Institute) määrittelee voiteluaineiden kansainväliset laatuvaatimukset ja testikriteerit.

ACEA (Association des Constructeurs Européens d’Automobiles) määrittelee moottoriöljyjen laadun eurooppalaisten moottorivalmistajien vaatimusten mukaisesti.

ILSAC (International Lubricant Standardization and Approval Committee) tukeutuu omassa moottoriöljyjen luokituksessaan hyvin voimakkaasti API:n jaotteluun.
Sillä on viisi jaotteluluokkaa bensiinimoottoreita varten, mutta dieselmoottoreita ILSAC ei huomioi lainkaan.

JASO (Japanese Automotive Standards Organization) määrittelee kaksipyöräisissä ajoneuvoissa käytettävien öljyjen kriteerit.
JASO- ja API-luokituksia sovelletaan kaksipyöräisten ajoneuvojen kohdalla aina rinnan.

Tampereen Öljytukku Oy:n myyntiedustajat auttavat sinua mielellään valisemaan oikean öljyn tarvitsemaasi koneeseen.