Neste Pro+ W LL-III 5w-30

Neste Pro+ W LL-III 5w-30 on täyssynteettinen moottoriöljy, joka soveltuu käytettäväksi DPF (diesel-hiukkassuodattimella) varustetuille moottoreille.

Saatavilla olevat astiakoot:

Tuotenumero: 117800 Bulk / kg
Tuotenumero: 117811 Tynnyri 200L
Tuotenumero: 117820 Kannu 20L
Tuotenumero: 117845 Kartonki 4x4L
Tuotenumero: 117852 Kartonki 12x1L

Kuvaus

Neste Pro+ W LL-III 5w-30

Neste Pro+ W LL-III 5w-30 on täyssynteettinen moottoriöljy, joka soveltuu käytettäväksi VW-, Audi-, Skoda- ja Seat- diesel- ja bensiinimoottoreissa pidennetyillä öljynvaihtoväleillä.
Neste Pro+ W LL-III ylittää ACEA C3 -standardin suorituskykykriteerit, sekä alkuperäisen laitevalmistajan (OEM) vaatimukset VW 504.00 ja 507.00

Sillä on korkea viskositeetti-indeksi, mikä mahdollistaa moottoriöljyn käytön laajalla lämpötila-alueella. Neste Pro+ W LL-III 5w-30:n jähmepiste on alhainen, mikä tekee kylmäkäynnistyksen helpoksi matalissakin lämpötiloissa ja ylläpitää oikeanlaista voitelukykyä ja moottorin suojausta, kunnes moottori saavuttaa ajolämpötilan.

Neste Pro+ W LL-III on kehitetty pitkän vaihtovälin öljyksi, jolla on hyvin korkealaatuinen synteettinen perusöljy, joka estää hyvin hapettumista ja vanhenemista. 

Matalatuhka (Low SAPS) moottoriöljy varmistaa jälkikäsittelylaitteiden pitkän käyttöiän kun käytetään hiukkassuodattimia ja muita edistyneitä jälkikäsittelyjärjestelmiä. Se myös vähentää suodattimien tukkeutumista ja ylläpitää moottorin tehokkaan toiminnan.

Neste Pro+ W LL-III suojaa moottoria tehokkaasti kulumiselta muodostamalla suojaavan kerroksen moottorin pinnoille, jota tukevat korkealaatuiset kulumisenestolisäaineet. Synteettinen perusöljy, johon on lisätty kulumisenestolisäaineita yhdessä kitkanalentajan kanssa, vähentää moottoriöljyn sisäistä kitkaa ja parantaa siten polttoainetaloutta. 

SUORITUSKYKYLUOKITUKSET

API SN, SM, SL, SJ
ACEA C3
MB 229.31
Porsche C30
VW 501 01/502 00/503 01/505 00/503 00/506 00
VW TL 52195

HYVÄKSYNNÄT

BMW Longlife-04 (2019-)
MB-Approval 229.51
approved under VW Standard 504 00 and VW Standard 507 00

OMINAISUUDET JA HYÖDYT

- Erinomainen kylmäkäynnistys
- Erinomaiset polttoaineensäästöominaisuudet
- Pitkä vaihtoväli
- Vähentää päästöjä

KÄYTTÖKOHTEET

Neste Pro+ W LL-III 5w-30 soveltuu erityisesti moottoreille, joissa on päästöjen jälkikäsittelyjärjestelmiä, kuten DPF (diesel-hiukkassuodatin) jotka vaativat low / mid SAPS (sulfaattituhka, fosfori ja rikki) öljyä. Neste Pro+ W LL-III 5w-30 sopii useimpiin VAG-ryhmän autoihin, joissa on Longlife-palvelu, myös sellaisiin, joissa tarvitaan VW 503.00 tai 506.00 moottoriöljyä.

Suositellaan käytettäväksi uusissa ja vanhemmissa VAG-ryhmän autojen dieselmoottoreissa, jotka vaativat VW 507.00 -tyyppistä moottoriöljyä tai VW 504.00 bensiinimoottoreissa.

Moottoriöljyjen ominaisuudet

Moottoriöljyt voitelevat moottoreiden mekaaniset komponentit ja erottavat liikkuvat osat toisistaan.

Oikean moottoriöljyn valinnassa tarvitaan kahdenlaisia tietoja. Ensinnäkin on tiedettävä viskositeetti ja toiseksi laatuun liittyvät vaatimukset.

Tunnetut eurooppalaiset ajoneuvo- ja moottorivalmistajat (Mercedes-Benz, BMW,VW jne.) noudattavat SAE:n viskositeetti- ja ACEA:n laatuluokitusta.

Euroopan ulkopuolella valmistetuissa tuontiautoissa (Toyota, Mitsubishi, Chrysler jne.) käytettävät moottoriöljyt noudattavat tavallisesti API:n tai ILSAC:n ja SAE:n sekä dieselhiukkassuodattimella varustettujen dieselajoneuvojen öljyt ACEA:n luokitusta.

Moottoriöljyjen viskositeetti ilmoitetaan SAE-luokituksena.

SAE (Society of Automotive Engineers) kertoo yksinomaan öljyn sitkeydestä (sisäisestä kitkasta), eikä siten määrittele sen laatuominaisuuksia. Se tarkoittaa, että SAE-viskositeettivaatimukset täyttävän öljyn juoksevuus eri lämpötiloissa vastaa määriteltyjä arvoja.

API (American Petrol Institute) määrittelee voiteluaineiden kansainväliset laatuvaatimukset ja testikriteerit.

ACEA (Association des Constructeurs Européens d’Automobiles) määrittelee moottoriöljyjen laadun eurooppalaisten moottorivalmistajien vaatimusten mukaisesti.

ILSAC (International Lubricant Standardization and Approval Committee) tukeutuu omassa moottoriöljyjen luokituksessaan hyvin voimakkaasti API:n jaotteluun.
Sillä on viisi jaotteluluokkaa bensiinimoottoreita varten, mutta dieselmoottoreita ILSAC ei huomioi lainkaan.

JASO (Japanese Automotive Standards Organization) määrittelee kaksipyöräisissä ajoneuvoissa käytettävien öljyjen kriteerit.
JASO- ja API-luokituksia sovelletaan kaksipyöräisten ajoneuvojen kohdalla aina rinnan.

Tampereen Öljytukku Oy:n myyntiedustajat auttavat sinua mielellään valisemaan oikean öljyn tarvitsemaasi koneeseen.