Neste Turbo+ LSA S4 5w-30

Neste Turbo+ LSA S4 5w-30 on raskaan kaluston dieselmoottoreille, jotka vaativat joko API CK-4, ACEA E6 tai ACEA E9-vaatimuksenmukaisen öljyn käyttöä.

Saatavilla olevat astiakoot:

Tuotenumero: 187900 Bulk / kg
Tuotenumero: 187911 Tynnyri 200L
Tuotenumero: 187920 Kannu 20L

Kuvaus

Neste Turbo+ LSA S4 5w-30

Neste Turbo+ LSA S4 5w-30 on kehitetty erityisesti uusimmille raskaan kaluston dieselmoottoreille, jotka vaativat joko API CK-4, ACEA E6 tai ACEA E9-vaatimuksenmukaisen öljyn käyttöä. Se on suunniteltu käytettäväksi pitkille vaihtoväleille uusissa EURO 5 ja EURO 6 vähäpäästöisissä dieselmoottoreissa.

Neste Turbo+ LSA S4 5w-30 ylittää API CK-4, CJ-4, CI-4 PLUS, CI-4, CH-4, CG-4, CF-4 ja ACEA E6, E9 ja E7 suorituskykykriteerit. Lisäksi se täyttää API SN -bensiinimoottoriöljyn luokituksen.

Matalatuhkaisena, ns. Low SAPS-moottoriöljynä Neste Turbo+ LSA S4 5w-30 suojaa pakokaasun jälkikäsittelylaitteistoa ennenaikaiselta kulumiselta, kuten hiukkassuodattimen tukkeutumiselta.

Neste Turbo+ LSA S4 5w-30 korkealaatuinen perusöljy ja huippuluokan jakauttavat, pesevät ja hapettumisenestolisäaineet hidastavat merkittävästi moottoriöljyn hapettumista ja ikääntymistä ja mahdollistavat sen käytön pitkillä vaihtoväleillä.

Neste Turbo+ LSA S4 5w-30 kestää erinomaisesti korkeita lämpötiloja. Sillä on myös erittäin hyvä suorituskyky alhaisissa lämpötiloissa; se parantaa kylmäkäynnistystä ja ylläpitää asianmukaista voitelukykyä ja moottorin suojaa, kunnes moottori saavuttaa käyntilämpötilan.

SUORITUSKYKYLUOKITUKSET

API CK-4, CJ-4, CI-4 PLUS, CI-4/SN
ACEA E6/E9/E7
JASO DH-2
Caterpillar ECF-3, ECF-2, ECF-1a
Cummins CES 20086, CES 20081
Deutz DQC IV-10 LA
Ford WSS-M2C213-A1
Iveco 18-1804 TLS E9
MAN M 3477, M 3271-1
MTU Type 2.1
Renault VI RLD-2, VI RLD
Volvo VDS-4, VDS-3

HYVÄKSYNNÄT

Deutz DQC IV-18 LA
Mack EOS-4.5, EO-O Premium Plus, EO-N
MAN M 3677, M 3775
MB-Approval 228.31
MB-Approval 228.51
MB-Approval 228.52
MTU Type 3.1
Renault VI RLD-3
Scania LDF-4
Volvo VDS-4.5

OMINAISUUDET JA HYÖDYT

- Erinomainen kylmäkäynnistys
- Erinomaiset polttoaineensäästöominaisuudet
- Pitkä vaihtoväli
- Vähentää päästöjä

KÄYTTÖKOHTEET

Neste Turbo+ LSA S4 5w-30 soveltuu erityisesti raskaan kaluston dieselmoottoreille, joissa käytetään hiukkassuodattimia ja muita edistyneitä pakokaasujen jälkikäsittelyjärjestelmiä. Sitä voidaan käyttää myös vanhemmissa laitteissa, joissa vaatimuksenas on ACEA E7. Se soveltuu monille henkilöautojen moottoreille, jotka vaativat API SN -tyyppistä moottoriöljyä.

Tuote soveltuu mm. uusimmille Mercedes-Benz-, MAN-, Volvo ja Scania kuorma-autoille jotka vaativat Low SAPS -öljyä. Erittäin kattavan suorituskyvynsä ansiosta se soveltuu myös moniin muihin ajoneuvoihin ja teollisuusmoottoreihin.

Sopii EURO 1, 2, 3, 4, 5 ja 6 -moottoreille.

Tuote täyttää myös Iveco 18-1804 TLS E9 sekä DAF Extended drain -vaatimukset.

Moottoriöljyjen ominaisuudet

Moottoriöljyt voitelevat moottoreiden mekaaniset komponentit ja erottavat liikkuvat osat toisistaan.

Oikean moottoriöljyn valinnassa tarvitaan kahdenlaisia tietoja. Ensinnäkin on tiedettävä viskositeetti ja toiseksi laatuun liittyvät vaatimukset.

Tunnetut eurooppalaiset ajoneuvo- ja moottorivalmistajat (Mercedes-Benz, BMW,VW jne.) noudattavat SAE:n viskositeetti- ja ACEA:n laatuluokitusta.

Euroopan ulkopuolella valmistetuissa tuontiautoissa (Toyota, Mitsubishi, Chrysler jne.) käytettävät moottoriöljyt noudattavat tavallisesti API:n tai ILSAC:n ja SAE:n sekä dieselhiukkassuodattimella varustettujen dieselajoneuvojen öljyt ACEA:n luokitusta.

Moottoriöljyjen viskositeetti ilmoitetaan SAE-luokituksena.

SAE (Society of Automotive Engineers) kertoo yksinomaan öljyn sitkeydestä (sisäisestä kitkasta), eikä siten määrittele sen laatuominaisuuksia. Se tarkoittaa, että SAE-viskositeettivaatimukset täyttävän öljyn juoksevuus eri lämpötiloissa vastaa määriteltyjä arvoja.

API (American Petrol Institute) määrittelee voiteluaineiden kansainväliset laatuvaatimukset ja testikriteerit.

ACEA (Association des Constructeurs Européens d’Automobiles) määrittelee moottoriöljyjen laadun eurooppalaisten moottorivalmistajien vaatimusten mukaisesti.

ILSAC (International Lubricant Standardization and Approval Committee) tukeutuu omassa moottoriöljyjen luokituksessaan hyvin voimakkaasti API:n jaotteluun.
Sillä on viisi jaotteluluokkaa bensiinimoottoreita varten, mutta dieselmoottoreita ILSAC ei huomioi lainkaan.

JASO (Japanese Automotive Standards Organization) määrittelee kaksipyöräisissä ajoneuvoissa käytettävien öljyjen kriteerit.
JASO- ja API-luokituksia sovelletaan kaksipyöräisten ajoneuvojen kohdalla aina rinnan.

Tampereen Öljytukku Oy:n myyntiedustajat auttavat sinua mielellään valisemaan oikean öljyn tarvitsemaasi koneeseen.