Neste Turbo+ NEX 10w-30

Neste Turbo+ NEX 10w-30 on kehitetty erityisesti moderneille raskaille dieselmoottoreille, jotka vaativat joko API CK-4 tai ACEA E9-vaatimuksenmukaisen öljyn käyttöä. 

Saatavilla olevat astiakoot:

Tuotenumero: 187200 Bulk / kg
Tuotenumero: 187211 Tynnyri 200L
Tuotenumero: 187220 Kannu 20L

Kuvaus

Neste Turbo+ NEX 10w-30

Neste Turbo+ NEX 10w-30 on kehitetty erityisesti moderneille raskaille dieselmoottoreille, jotka vaativat joko API CK-4 tai ACEA E9-vaatimuksenmukaisen öljyn käyttöä. Neste Turbo+ NEX ei sisällä perinteisiä mineraaliöljyjä vaan on valmistettu korkeluokkaisista synteettisistä Group III perusöljyistä.

SUORITUSKYKYLUOKITUKSET

API CK-4, CJ-4, CI-4 PLUS, CI-4
ACEA E9
Caterpillar ECF-3, ECF-2, ECF-1a
Cummins CES 20086, CES 20081
Detroit Diesel DFS 93K222
MAN M 3575
MTU Type 2.1
Renault VI RLD-2, RLD
Volvo VDS-4, VDS-3, VDS-2

HYVÄKSYNNÄT

DQC III-18 LA
Mack EOS-4.5
MAN M 3575
MAN M 3775
MB-Approval 228.31
Renault VI RLD-3
Volvo VDS-4.5

KUVAUS

Neste Turbo+ NEX ylittää API CK-4, CJ-4, CI-4 PLUS, CI-4, CH-4, CG-4, CF-4 js ACEA E9 -suorituskykykriteerit, ja sillä on myös useiden moottorivalmistajien virallinen hyväksyntä.

Matalatuhkaisena, ns. Mid SAPS-moottoriöljynä Neste Turbo+ NEX suojaa pakokaasun jälkikäsittelylaitteistoa ennenaikaiselta kulumiselta, kuten hiukkassuodattimen tukkeutumiselta.

Neste Turbo+ NEX 10W-30;n korkealaatuiset perusöljyt ja huippuluokan jakauttavat -, pesevät - ja hapettumisenestolisäaineet hidastavat merkittävästi moottoriöljyn hapettumista ja ikääntymistä.

OMINAISUUDET JA HYÖDYT
- Hyvä kylmäkäynnistys
- Erinomaiset polttoaineensäästöominaisuudet
- Erinomaisen puhdas moottori

KÄYTTÖKOHTEET

Neste Turbo+ NEX on tarkoitettu uusille ja vanhemmille Volvoille, joissa vaatimuksena on VDS-4.5 tai vanhempi. Se on taaksepäin yhteensopiva aina VDS-2:een saakka.

Neste Turbo+ NEX soveltuu myös raskaan kaluston dieselmoottoreille, joissa käytetään hiukkassuodattimia ja muita edistyneitä pakokaasujen jälkikäsittelyjärjestelmiä. Sopii myös vanhemmalle kalustolle.

Moottoriöljyjen ominaisuudet

Moottoriöljyt voitelevat moottoreiden mekaaniset komponentit ja erottavat liikkuvat osat toisistaan.

Oikean moottoriöljyn valinnassa tarvitaan kahdenlaisia tietoja. Ensinnäkin on tiedettävä viskositeetti ja toiseksi laatuun liittyvät vaatimukset.

Tunnetut eurooppalaiset ajoneuvo- ja moottorivalmistajat (Mercedes-Benz, BMW,VW jne.) noudattavat SAE:n viskositeetti- ja ACEA:n laatuluokitusta.

Euroopan ulkopuolella valmistetuissa tuontiautoissa (Toyota, Mitsubishi, Chrysler jne.) käytettävät moottoriöljyt noudattavat tavallisesti API:n tai ILSAC:n ja SAE:n sekä dieselhiukkassuodattimella varustettujen dieselajoneuvojen öljyt ACEA:n luokitusta.

Moottoriöljyjen viskositeetti ilmoitetaan SAE-luokituksena.

SAE (Society of Automotive Engineers) kertoo yksinomaan öljyn sitkeydestä (sisäisestä kitkasta), eikä siten määrittele sen laatuominaisuuksia. Se tarkoittaa, että SAE-viskositeettivaatimukset täyttävän öljyn juoksevuus eri lämpötiloissa vastaa määriteltyjä arvoja.

API (American Petrol Institute) määrittelee voiteluaineiden kansainväliset laatuvaatimukset ja testikriteerit.

ACEA (Association des Constructeurs Européens d’Automobiles) määrittelee moottoriöljyjen laadun eurooppalaisten moottorivalmistajien vaatimusten mukaisesti.

ILSAC (International Lubricant Standardization and Approval Committee) tukeutuu omassa moottoriöljyjen luokituksessaan hyvin voimakkaasti API:n jaotteluun.
Sillä on viisi jaotteluluokkaa bensiinimoottoreita varten, mutta dieselmoottoreita ILSAC ei huomioi lainkaan.

JASO (Japanese Automotive Standards Organization) määrittelee kaksipyöräisissä ajoneuvoissa käytettävien öljyjen kriteerit.
JASO- ja API-luokituksia sovelletaan kaksipyöräisten ajoneuvojen kohdalla aina rinnan.

Tampereen Öljytukku Oy:n myyntiedustajat auttavat sinua mielellään valisemaan oikean öljyn tarvitsemaasi koneeseen.