Neste Turbo+ VPX 15w-40

Neste Turbo+ VPX 15w-40 on semisynteettinen dieselmoottoriöljy, joka on kehitetty erityisesti moderneille raskaille dieselmoottoreille, joihin vaaditaan amerikkalaisen API CK-4 ja eurooppalaisen ACEA E9 luokitukset. 

Neste Turbo+ VPX sopii erityisesti uusimpiin raskaisiin dieselmoottoreihin, joissa on jälkikäsittelyjärjestelmät ja EGR (pakokaasujen takaisinkierrätys)

Saatavilla olevat astiakoot:

Tuotenumero: 187800 Bulk / kg
Tuotenumero: 187807 Muovikontti 1000L
Tuotenumero: 187811 Tynnyri 200L
Tuotenumero: 187820 Kannu 20L

Kuvaus

Neste Turbo+ VPX 15w-40

Neste Turbo+ VPX 15w-40 on semisynteettinen dieselmoottoriöljy, joka on kehitetty erityisesti moderneille raskaille dieselmoottoreille, joihin vaaditaan amerikkalaisen API CK-4 ja eurooppalaisen ACEA E9 luokitukset.

Neste Turbo+ VPX ylittää API CK-4-, CJ-4-, CI-4 PLUS-, CI-4-, CH-4-, CG-4-, CF-4- ja ACEA E9- luokitukset ja sillä on myös useiden moottorivalmistajien virallinen hyväksyntä.

Neste Turbo+ VPX öljyn korkealaatuinen perusöljy ja erittäin alhainen tuhkapitoisuus takaa erinomaisen moottorin puhtauden ja vähentää tehokkaasti ajoneuvon päästöjä, mikä on pakollista uudessa päästölainsäädännössä.

Laadukkaat lisäaineet auttavat hallitsemaan saostumien muodostumista, ylläpitävät männän puhtautta ja pitävät moottorin puhtaana. Tämä vähentää öljyn kulutusta ja parantaa moottorin suorituskykyä.

SUORITUSKYKYLUOKITUKSET

API CK-4, CJ-4, CI-4 PLUS, CI-4
ACEA E9
JASO DH-2
Allison TES 439
Caterpillar ECF-3, ECF-2, ECF-1a
Cummins CES 20086, CES 20081
Detroit Diesel DFS 93K222
MAN M 3575
MTU Type 2.1
Renault VI RLD-2, RLD
Volvo VDS-4, VDS-3, VDS-2

HYVÄKSYNNÄT

DQC III-10 LA
Mack EOS-4.5
MAN M 3575
MAN M 3775
MB-Approval 228.31
Renault VI RLD-3
Volvo VDS-4.5

OMINAISUUDET JA HYÖDYT
- Vähentää päästöjä
- Erinomaisen puhdas moottori
- Hyvä kulumisenestokyky

KÄYTTÖKOHTEET

Neste Turbo+ VPX  sopii erityisesti uusimpiin raskaisiin dieselmoottoreihin, joissa on jälkikäsittelyjärjestelmät ja EGR (pakokaasujen takaisinkierrätys).
Neste Turbo VPX öljyä suositellaan erityisesti dieselmoottoreille, joissa vaaditaan Volvo VDS-4.5 luokitus.

Moottoriöljyjen ominaisuudet

Moottoriöljyt voitelevat moottoreiden mekaaniset komponentit ja erottavat liikkuvat osat toisistaan.

Oikean moottoriöljyn valinnassa tarvitaan kahdenlaisia tietoja. Ensinnäkin on tiedettävä viskositeetti ja toiseksi laatuun liittyvät vaatimukset.

Tunnetut eurooppalaiset ajoneuvo- ja moottorivalmistajat (Mercedes-Benz, BMW,VW jne.) noudattavat SAE:n viskositeetti- ja ACEA:n laatuluokitusta.

Euroopan ulkopuolella valmistetuissa tuontiautoissa (Toyota, Mitsubishi, Chrysler jne.) käytettävät moottoriöljyt noudattavat tavallisesti API:n tai ILSAC:n ja SAE:n sekä dieselhiukkassuodattimella varustettujen dieselajoneuvojen öljyt ACEA:n luokitusta.

Moottoriöljyjen viskositeetti ilmoitetaan SAE-luokituksena.

SAE (Society of Automotive Engineers) kertoo yksinomaan öljyn sitkeydestä (sisäisestä kitkasta), eikä siten määrittele sen laatuominaisuuksia. Se tarkoittaa, että SAE-viskositeettivaatimukset täyttävän öljyn juoksevuus eri lämpötiloissa vastaa määriteltyjä arvoja.

API (American Petrol Institute) määrittelee voiteluaineiden kansainväliset laatuvaatimukset ja testikriteerit.

ACEA (Association des Constructeurs Européens d’Automobiles) määrittelee moottoriöljyjen laadun eurooppalaisten moottorivalmistajien vaatimusten mukaisesti.

ILSAC (International Lubricant Standardization and Approval Committee) tukeutuu omassa moottoriöljyjen luokituksessaan hyvin voimakkaasti API:n jaotteluun.
Sillä on viisi jaotteluluokkaa bensiinimoottoreita varten, mutta dieselmoottoreita ILSAC ei huomioi lainkaan.

JASO (Japanese Automotive Standards Organization) määrittelee kaksipyöräisissä ajoneuvoissa käytettävien öljyjen kriteerit.
JASO- ja API-luokituksia sovelletaan kaksipyöräisten ajoneuvojen kohdalla aina rinnan.

Tampereen Öljytukku Oy:n myyntiedustajat auttavat sinua mielellään valisemaan oikean öljyn tarvitsemaasi koneeseen.