Neste Turbo+ S3 10w-40

Neste Turbo+ S3 10w-40 on moottoriöljy, joka soveltuu raskaisiin dieselmoottoreihin joiden vaatimuksena ovat eurooppalaiset ACEA E4- ja E7- luokitukset.

Saatavilla olevat astiakoot:

Tuotenumero: 187500 Bulk / kg
Tuotenumero: 187511 Tynnyri 200L
Tuotenumero: 187520 Kannu 20L

Kuvaus

Neste Turbo+ S3 10w-40

Neste Turbo+ S3 10w-40 on moottoriöljy, joka on kehitetty erityisesti suurtehoisiin raskaisiin dieselmoottoreihin joiden vaatimuksena ovat eurooppalaiset ACEA E4- ja E7- luokitukset. Huolellisesti valitut raaka-aineet mahdollistavat sen käytön useimmissa dieselmoottoreissa, joissa ei ole dieselhiukkassuodattimia.

Neste Turbo+ S3 10w-40 ylittää API CF-, ACEA E4- ja E7- luokitukset. Sillä on myös useiden moottorivalmistajien virallinen hyväksyntä ja tarjoaa korkean suorituskyvyn raskaissa sovelluksissa.

ACEA E4-standardin moottoriöljynä Neste Turbo+ S3 10w-40 on kehitetty pitkän vaihtovälin öljyksi, joka saavutetaan käyttämällä korkealaatuista perusöljyä ja korkeimman luokan peseviä, hapettumisenesto- ja kulumisenestolisäaineita tarkkaan suunnitelluissa suhteissa.

Erittäin suuri määrä peseviä lisäaineita öljyssä takaa korkean TBN-arvon neutraloimaan happoja ja puhdistamaan moottorin sisäosia kerrostumista ja pitämään moottorin puhtaana muodostamalla suojaavan kalvon moottorin pinnoille. Tämä auttaa estämään korroosiota ja pidentää merkittävästi öljynvaihtoväliä.

Neste Turbo+ S3 10w-40-öljyllä on erittäin hyvä lämmönkestävyys korkeissa lämpötiloissa, mikä minimoi öljyn haihtumisen ja sen lisäaineet muodostavat suojaavan voitelukalvon joka suojaa moottoria suurten kuormitusten aikana ja korkeissa lämpötiloissa.
Hyvä suorituskyky alhaisissa lämpötiloissa parantaa kylmäkäynnistystä ja ylläpitää asianmukaista voitelukykyä ja moottorin suojaa, kunnes moottori saavuttaa käyttölämpötilan.

SUORITUSKYKYLUOKITUKSET

API CF, CD, CC
ACEA E4/E7
Mack EO-N
Renault VI RLD-2, VI RLD
Scania LDF-2
Volvo VDS-3, VDS-2

HYVÄKSYNNÄT

MAN M 3277
MB-Approval 228.5
Scania LDF-3

OMINAISUUDET JA HYÖDYT

- Hyvä kylmäkäynnistys
- Pitkä vaihtoväli
- Erinomaisen puhdas moottori
- Hyvä kulumisenestokyky

KÄYTTÖKOHTEET

Neste Turbo+ S3 10w-40 on erityisen suositeltava kuorma-autoille, joissa on Euro 1, 2, 3, 4 moottorit ja Euro 4 moottorit joissa on EGR (pakokaasun takaisinkierrätys) tai SCR (selektiivinen katalyyttinen pelkistys) pakokaasujen jälkikäsittelylaitteet. Ei sovellu moottoreille, joissa on DPF-hiukkassuodatin. Tarkista yhteensopivuus autosi käyttöohjekirjasta.

Sitä suositellaan erityisesti Scanian ajoneuvoille, jotka edellyttävät Scania LDF-3 vaatimuksen mukaista moottoriöljyä. Tarkista moottorin soveltuvuus tämän tuotetiedotteen suorituskykyvaatimusten ja hyväksyntöjen mukaan.

Öljynvaihtoväliä voidaan pidentää ajoneuvovalmistajan ohjeiden mukaan.
Neste Turbo+ S3 10w-40 voidaan käyttää myös muissa hyötyajoneuvojen ja työkoneiden dieselmoottoreissa, jotka ovat vapaasti hengittäviä tai turboahdettuja.

Huom!
Neste Turbo+ S3 10W-40 ei suositella bensiinimoottoreille eikä hiukkassuodattimella (DPF) varustetuille moottoreille. ACEA E4-öljyn käyttö lyhentää hiukkasuodattimen ikää huomattavasti.

Moottoriöljyjen ominaisuudet

Moottoriöljyt voitelevat moottoreiden mekaaniset komponentit ja erottavat liikkuvat osat toisistaan.

Oikean moottoriöljyn valinnassa tarvitaan kahdenlaisia tietoja. Ensinnäkin on tiedettävä viskositeetti ja toiseksi laatuun liittyvät vaatimukset.

Tunnetut eurooppalaiset ajoneuvo- ja moottorivalmistajat (Mercedes-Benz, BMW,VW jne.) noudattavat SAE:n viskositeetti- ja ACEA:n laatuluokitusta.

Euroopan ulkopuolella valmistetuissa tuontiautoissa (Toyota, Mitsubishi, Chrysler jne.) käytettävät moottoriöljyt noudattavat tavallisesti API:n tai ILSAC:n ja SAE:n sekä dieselhiukkassuodattimella varustettujen dieselajoneuvojen öljyt ACEA:n luokitusta.

Moottoriöljyjen viskositeetti ilmoitetaan SAE-luokituksena.

SAE (Society of Automotive Engineers) kertoo yksinomaan öljyn sitkeydestä (sisäisestä kitkasta), eikä siten määrittele sen laatuominaisuuksia. Se tarkoittaa, että SAE-viskositeettivaatimukset täyttävän öljyn juoksevuus eri lämpötiloissa vastaa määriteltyjä arvoja.

API (American Petrol Institute) määrittelee voiteluaineiden kansainväliset laatuvaatimukset ja testikriteerit.

ACEA (Association des Constructeurs Européens d’Automobiles) määrittelee moottoriöljyjen laadun eurooppalaisten moottorivalmistajien vaatimusten mukaisesti.

ILSAC (International Lubricant Standardization and Approval Committee) tukeutuu omassa moottoriöljyjen luokituksessaan hyvin voimakkaasti API:n jaotteluun.
Sillä on viisi jaotteluluokkaa bensiinimoottoreita varten, mutta dieselmoottoreita ILSAC ei huomioi lainkaan.

JASO (Japanese Automotive Standards Organization) määrittelee kaksipyöräisissä ajoneuvoissa käytettävien öljyjen kriteerit.
JASO- ja API-luokituksia sovelletaan kaksipyöräisten ajoneuvojen kohdalla aina rinnan.

Tampereen Öljytukku Oy:n myyntiedustajat auttavat sinua mielellään valisemaan oikean öljyn tarvitsemaasi koneeseen.