Neste Turbo+ S5 5w-20

Neste Turbo+ S5 5w-20 on uuden sukupolven matalaviskositeettinen moottoriöljy, joka on kehitetty erityisesti uusimpiin Scania- ja MAN-ajoneuvoihin.

Saatavilla olevat astiakoot:

Tuotenumero: 187511 Tynnyri 200L

 

Kuvaus

Neste Turbo + S5 5w-20

Neste Turbo+ S5 5w-20 on uuden sukupolven matalaviskositeettinen moottoriöljy, joka on kehitetty erityisesti uusimpiin Scania- ja MAN-ajoneuvoihin.

Se on suunniteltu täyttämään vaativimmat pitkä vaihtovälin öljyn vaatimukset. Sen ainutlaatuinen koostumus, joka sisältää huolella valittua perusöljyä ja lisäaineita, tarjoaa paremman suojan öljyn hapettumista, leikkauksesta johtuvaa viskositeetin menetystä ja noen aiheuttamaa viskositeetin nousua vastaan. Se sisältää uuden sukupolven kulumista estäviä lisäaineita, jotka on suunniteltu erityisesti alhaisen viskositeetin öljyille, mikä pidentää merkittävästi öljynvaihtoväliä.

Öljy on erityisesti suunniteltu säästämään polttoainetta. Se on valmistettu matalan viskositeetin perusöljyistä ja erikoislisäaineista, jotka auttavat säilyttämään viskositeettiluokkansa kaikilla vaihtoväleillä. Moottoriöljyn matala viskositeetti vähentää polttoaineen kulutusta ja päästöjä.

Sillä on erinomaiset alhaisen lämpötilan ominaisuudet, jotka ylittävät luokitusten vaatimukset ja sillä on erinomainen syorituskyky myös hyvin alhaisissa lämpötiloissa. Sen erittäin hyvä suorituskyky matalissa lämpötiloissa parantaa kylmäkäynnistystä ja ylläpitää oikeaa voitelukykyä ja moottorin suojausta, kunnes moottori saavuttaa käyttölämpötilan.

Se on kehitetty moottorin puhtaanapito vaatimusten tiukimpien vaatimusten mukaisesti, näin tehostaen sen tehokkuutta sekä pidentäen sen käyttöikää. Neste Turbo+ S5 5w-20 öljyssä on huippuluokan perusöljy, alhainen SAPS (sulfaattituhka, fosfori ja rikki) sekä erittäin tehokkaat lisäaineet takaavat erinomaisen moottorin puhtauden. Tämä auttaa pitämään moottorin ja männät puhtaana ja hallitsemaan saostumien muodostumista. Tämä vähentää öljyn kulutusta ja parantaa moottorin suorituskykyä.

HYVÄKSYNNÄT

MAN M 3977
Scania LDF-5

OMINAISUUDET JA HYÖDYT

- Pitkä vaihtoväli
- Loistavat polttoaineensäästöominaisuudet
- Äärimmaisen hyvät kylmäominaisuudet
- Pitää moottorin puhtaana

KÄYTTÖKOHTEET

Neste Turbo + S5 5w-20 on valmistettu uusimpiin Scanian ja MANin raskaisiin ja hyötyajoneuvoihin, joissa on DPF (diesel hiukkassuodattimet). Tarkista laitteesi sopivuus tämän tuoteselosteen suorituskykyvaatimusten mukaisesti.

Jos käytät polttoainetta, jonka rikkipitoisuus on yli 15 ppm, kysy huoltovälit moottorin valmistajalta.

Moottoriöljyjen ominaisuudet

Moottoriöljyt voitelevat moottoreiden mekaaniset komponentit ja erottavat liikkuvat osat toisistaan.

Oikean moottoriöljyn valinnassa tarvitaan kahdenlaisia tietoja. Ensinnäkin on tiedettävä viskositeetti ja toiseksi laatuun liittyvät vaatimukset.

Tunnetut eurooppalaiset ajoneuvo- ja moottorivalmistajat (Mercedes-Benz, BMW,VW jne.) noudattavat SAE:n viskositeetti- ja ACEA:n laatuluokitusta.

Euroopan ulkopuolella valmistetuissa tuontiautoissa (Toyota, Mitsubishi, Chrysler jne.) käytettävät moottoriöljyt noudattavat tavallisesti API:n tai ILSAC:n ja SAE:n sekä dieselhiukkassuodattimella varustettujen dieselajoneuvojen öljyt ACEA:n luokitusta.

Moottoriöljyjen viskositeetti ilmoitetaan SAE-luokituksena.

SAE (Society of Automotive Engineers) kertoo yksinomaan öljyn sitkeydestä (sisäisestä kitkasta), eikä siten määrittele sen laatuominaisuuksia. Se tarkoittaa, että SAE-viskositeettivaatimukset täyttävän öljyn juoksevuus eri lämpötiloissa vastaa määriteltyjä arvoja.

API (American Petrol Institute) määrittelee voiteluaineiden kansainväliset laatuvaatimukset ja testikriteerit.

ACEA (Association des Constructeurs Européens d’Automobiles) määrittelee moottoriöljyjen laadun eurooppalaisten moottorivalmistajien vaatimusten mukaisesti.

ILSAC (International Lubricant Standardization and Approval Committee) tukeutuu omassa moottoriöljyjen luokituksessaan hyvin voimakkaasti API:n jaotteluun.
Sillä on viisi jaotteluluokkaa bensiinimoottoreita varten, mutta dieselmoottoreita ILSAC ei huomioi lainkaan.

JASO (Japanese Automotive Standards Organization) määrittelee kaksipyöräisissä ajoneuvoissa käytettävien öljyjen kriteerit.
JASO- ja API-luokituksia sovelletaan kaksipyöräisten ajoneuvojen kohdalla aina rinnan.

Tampereen Öljytukku Oy:n myyntiedustajat auttavat sinua mielellään valisemaan oikean öljyn tarvitsemaasi koneeseen.