Neste Voltera Strong -80

Neste Voltera Strong -80 on ajoneuvojen tuulilasien puhdistamiseen tarkoitettu, veteen sekoitettava tuulilasinpesunestetiiviste.

Saatavilla olevat astiakoot:

Tuotenumero: 764007 Muovikontti 1000L
Tuotenumero: 764011 Tynnyri 200L
Tuotenumero: 764035 Kannu 10L

Kuvaus

Neste Voltera Strong -80

Neste Voltera Strong -80 on ajoneuvojen tuulilasien puhdistamiseen tarkoitettu, veteen sekoitettava tuulilasinpesuneste, joka soveltuu erittäin vaativiinkin olosuhteisiin. Poistaa tehokkaasti maantielian ja hyönteiset tuulilasista jättämättä häiritsevää kalvoa tuulilasin pinnalle.

OMINAISUUDET JA HYÖDYT

- Puhdistaa tehokkaasti tuulilasin
- Taloudellinen käytössä
- Suojaa tuulilasinpesulaitteistoa jäätymiseltä
- Ei sisällä myrkyllistä metanolia

KÄYTTÖKOHTEET

Soveltuu ympärivuotiseen käyttöön estäen oikein annosteltuna tuulilasinpesujärjestelmän jäätymisen talviaikana.

Neste Voltera Strong -80 soveltuu myös työkoneisiin, jossa on polykarbonaatti-ikkunat.

Tuulilasinpyyhkijöiden ajoittainen puhdistaminen laimentamattomalla Strongilla lisää niiden käyttöikää, ehkäisee tuulilasin naarmuuntumista ja tehostaa pesutulosta.
Vastamaalattujen maalipintojen osalta on noudatettava maalinvalmistajan suosituksia.

Pakkasenkesto
100 % -80 °C
1:1 -30 °C
1:2 -17 °C
1:3 -11 °C
1:4 -8 °C

Tuulilasinpesunesteet

Tuulilasinpesunesteillä tarkoitetaan moottoriajoneuvoihin lisättävää puhdistusnestettä, jonka tarkoituksena on pitää ajoneuvon tuulilasi puhtaana ajoneuvoa ajettaessa.

Valitessasi sopivaa tuulilasinpesunestettä on otettava huomioon onko tuulilasinpesuneste tarkoitettu kesä- vai talvikäyttöön.

Tuulilasinpesunesteissä käytetään useita raaka-aineita eri käyttötarkoituksiin. Tärkeimpinä raaka-aineina ovat alkoholit, joita käytetään liuottimena ja parantamaan pakkaskestävyyttä.
Käytetyt alkoholit ovat joko etanoli, tai etanolin ja isopropanolin seoksia, mutta monesti tuulilasinpesunesteissä käytetään myös metanolia liuottimena.
Metanolin etuna on sen alhainen jäätymispiste ja alhainen hinta, mutta metanoli on kuitenkin hyvin myrkyllistä.

Käytettäessä metanolipohjaista tuulilasinpesunestettä, metanoli haihtuu liuoksesta ja kulkeutuu ajoneuvon sisätiloihin. Varsinkin pitkäkestoisissa ajotapahtumissa voi metanolin hengittäminen aiheuttaa terveyshaittoja ja vaaratilanteita.

Jotkut tuulilasinpesunesteet saattavat sisältää etyleeniglykolia, jonka tarkoituksena on parantaa tuotteen pakkasenkestävyyttä. Metanolin tavoin myös etyleeniglykoli on myrkyllistä ja haitallista ympäristölle.
Tuulilasin pesunesteissä voidaan myös käyttää hajusteita ja väriaineita parantamaan tuotteen käytettävyyttä tai ulkonäköä.

Hyvät pyyhkijän sulat helpottavat tuulilasin puhtaana pitämistä - ja hyvien pyyhkijän sulkien avulla sinun ei tarvitse käyttää yhtä paljon pesunestettä, joka on hyvä ympäristölle.