Ravenol ATF M 9-Serie

Ravenol ATF M-9 Serie on korkelaatuinen synteettinen automaattivaihteistoöljy, kaikille Mercedes Benzin 7-vaihteisille automaattivaihteistoille.

Tuotenumero: 1211108-020 Kannu 20L
Tuotenumero: 1211108-004 Kannu 4L
Tuotenumero: 1211108-001 Pullo 1L

Kuvaus

Ravenol ATF M-9 Serie

Ravenol ATF M-9 Serie on korkelaatuinen synteettinen automaattivaihteistoöljy, kaikille Mercedes Benzin 7-vaihteisille automaattivaihteistoille.

Ravenol ATF M-9 Serie on valmistettu korkealaatuisista hydrokrakatuista perusöljyistä, sekä erityisistä lisäaineista ja estoaineista jotka varmistavat automaattivaihteiston täydellisen toiminnan ja takaavat parhaan mahdollisen kulumissuojan kaikissa käyttökohteissa.

KÄYTTÖKOHTEET

Ravenol ATF M-9 Serie soveltuu käytettäväksi NAG2VSport-vaihteistoissa, 7G-Tronicissa (malli 722.9 / W7A 700 / NAG2) ilman koodia A89, sekä 5-vaihteisissa automaattivaihteistoissa (malli 722.6 / W5A 580 / NAG1). ja malli 722.7 / FAG). Se on myös taaksepäin yhteensopiva kaikkien aiempien Mercedes-Benzin 4- ja 5-vaihteisten henkilöautojen automaattivaihteisto versioiden kanssa (malli 722.3, 722.4, 722.5) lukuun ottamatta A-sarjaan asennettua CVT-automaattivaihteisto mallia 722.8. W169 ja B-luokka W245, joissa vaaditaan Ravenol CVT -öljyä.

OMINAISUUDET

Erittäin hyvä voitelukyky alhaisissa lämpötiloissa.
Korkea, vakaa viskositeettiindeksi.
Erittäin alhainen jähmettymispiste.
Erittäin hyvä hapettumiskestävyys.
Suojaus korroosiolta ja vaahdon muodostumiselta.
Hyvä tasapainotettu kitkakerroin.
Korkea lämpö- ja hapettumiskestävyys.
Erinomainen jäähdytyskapasiteetti.
Erinomainen leikkauskestävyys.
Pienimmät haihtumishäviöt.
Neutraali tiivistemateriaaleja vastaan.

Automaattivaihteistoöljyistä hyvä tietää

Lyhenne ATF tarkoittaa "Automatic Transmission Fluid". ATF-öljyt on mukautettu erityisesti nykyaikaisten automaattivaihteistojen vaatimuksiin ja ovat intensiivisen tutkimuksen tulosta.

Automaattivaihteisto on hienostunut järjestelmä, jossa yhdistyvät erilaiset tekniset periaatteet. Vain eri osien yhteisvaikutus mahdollistaa täydellisen voimansiirron moottorista tielle. Jotta ATF voisi täyttää nämä vaatimukset, sen on täytettävä kunkin komponentin erityistehtävät.

Optimoitu viskositeettitaso
EP ja AW käyttäytyminen
Lämpö- ja hapettumisstabiilisuus
Elastomeerien yhteensopivuus
Erittäin hyvä vaahtoamiskäyttäytyminen
Korkea leikkauskestävyys

ATF:t ovat työvälineitä sisäisille hydraulipiireille (esim. venttiilin liikkeille). Ne varmistavat monilevyisten jarrujen ja kytkimien oikean kitkan kytkentätoimintojen aikana, suojaavat yksittäisiä vaihteistoportaita ja laakereita kulumiselta ja korroosiolta tai toimivat paineensiirtoväliaineena automaattisten muuntajajärjestelmien momentinmuuntimissa.

Erilaisia automaattivaihteiston nesteitä käytetään optimoimaan erityyppisten automaattivaihteistojen toiminta. ATF:t on optimoitu vastaamaan vaihteistojen vaatimuksia, sillä ne suorittavat monipuolisempia tehtäviä kuin perinteiset autojen vaihteistoöljyt.

Sovelluksesta ja spesifikaatiosta riippuen käytetään ryhmien I, II, III, IV tai V perusöljyjä (mineraali- ja synteettiset öljyt). Lisäaineita on lisätty, jotka myös mukautetaan erikoiskäyttöön. Näitä ovat EP-lisäaineet, AW-lisäaineet, kitkan modifiointiaineet, VI-parannusaineet jne.

Automaattivaihteistoöljyn väri ei ole tuotteen laatuominaisuus. Se vain erottaa sen paremmin muista ajoneuvon toiminnallisista nesteistä.
Tyypillisiä ATF-värejä ovat esimerkiksi punainen, sininen tai vihreä ja ajoneuvojen valmistajat määrittävät usein värit.

On olemassa automaattivaihteistoja (AT - yleisimmin käytetty), kaksoiskytkinvaihteistoja (DCT) ja portaattomasti säädettäviä vaihteistoja (CVT).

Kuten minkä tahansa voiteluaineen, ATF:n käytettävyys on rajoitettu. Progressiivisen kuormituksen, hapettumisen tai vieraiden aineiden sisäänpääsyn vuoksi öljyn voiteluominaisuudet kuluvat jossain vaiheessa loppuun. Silloin öljy ei voi enää toimia toivotulla tavalla ja vaihteisto kärsii suorituskyvyn heikkenemisestä, kulumisesta ja pahimmassa tapauksessa korjaamattomista vaurioista.

Tarkista siksi ATF:n vaihtovälit. Monet automaattivaihteiston valmistajat mainostavat ensimmäisiä täyttööljyjään elinikäisellä täytteellä. Tämä toimintasäde on kuitenkin usein rajoitettu 80 000 - 120 000 kilometriin. Kuljettajien tulee siksi tutustua autonsa käyttöohjeisiin ja tarkistaa, milloin seuraava öljynvaihto on tarpeen. Jos haluat ajaa autollasi monta vuotta, joudut todennäköisesti vaihtamaan vaihteistoöljyn.

Automaattivaihteistoöljyt on sovitettava erittäin tarkasti kunkin automaattivaihteiston vaatimuksiin, joten täytä vaihteistosi vain ATF:llä, joka vastaa autosi ohjekirjassa olevia OEM-ohjeita. 

Tampereen Öljytukku Oy:n myyntiedustajat auttavat sinua mielellään valitsemaan oikean öljyn tarvitsemaasi koneeseen.