Ravenol DCT GT-R Fluid

Ravenol DCT GT-R Fluid on täyssynteettinen vaihteistoöljy, joka on erityisesti kehitetty kestämään Nissan GT-R R35 -vaihteiston epätavallisen korkeita lämpövaatimuksia.

Tuotenumero: 1211129-004 Kannu 4L
Tuotenumero: 1211129-001 Pullo 1L

Kuvaus

Ravenol DCT GT-R Fluid

Ravenol DCT GT-R Fluid on täyssynteettinen vaihteistoöljy, joka on erityisesti kehitetty kestämään Nissan GT-R R35 -vaihteiston epätavallisen korkeita lämpövaatimuksia.

Tämä vaihteisto on erittäin hienostunut, monimutkainen huipputekninen aggregaatti, joka asettaa erittäin vaativia vaatimuksia vaihteistonesteelle.

Ravenol DCT GT-R Fluid -nestettä tulee kaikin keinoin välttää sekoittumasta mihinkään muuhun vaihteistonesteeseen huollon aikana. Tämä on ehdottoman välttämätöntä täydellisen DCT-toiminnan kannalta.

Ravenol DCT GT-R Fluid omaa kaikki tärkeät DCTF-suorituskriteerit ja ne nostettu korkeimmalle mahdolliselle tasolle, kuten esim. kylmävirtauskyky, leikkauskestävyys, haihtumishäviö ja kulumiskestävyys.

OMINAISUUDET

Erittäin hyvät voiteluominaisuudet alhaisissa lämpötiloissa.
Vakaa voitelukalvo jopa kesällä äärimmäisissä kuormituksissa.
Vähäinen kuluminen.
Erinomainen viskositeetti-lämpötila-käyttäytyminen.
Erittäin alhainen jähmettymispiste.
Matala vaahtoaminen jopa kovissa vaatimuksissa.
Laaja suoja kulumista, korroosiota ja vaahtoamista vastaan.
Neutraali tiivistemateriaaleja kohtaan.

Automaattivaihteistoöljyistä hyvä tietää

Automaattivaihteistoöljyistä hyvä tietää
Lyhenne ATF tarkoittaa "Automatic Transmission Fluid". ATF-öljyt on mukautettu erityisesti nykyaikaisten automaattivaihteistojen vaatimuksiin ja ovat intensiivisen tutkimuksen tulosta.

Automaattivaihteisto on hienostunut järjestelmä, jossa yhdistyvät erilaiset tekniset periaatteet. Vain eri osien yhteisvaikutus mahdollistaa täydellisen voimansiirron moottorista tielle. Jotta ATF voisi täyttää nämä vaatimukset, sen on täytettävä kunkin komponentin erityistehtävät.

Optimoitu viskositeettitaso
EP ja AW käyttäytyminen
Lämpö- ja hapettumisstabiilisuus
Elastomeerien yhteensopivuus
Erittäin hyvä vaahtoamiskäyttäytyminen
Korkea leikkauskestävyys

ATF:t ovat työvälineitä sisäisille hydraulipiireille (esim. venttiilin liikkeille). Ne varmistavat monilevyisten jarrujen ja kytkimien oikean kitkan kytkentätoimintojen aikana, suojaavat yksittäisiä vaihteistoportaita ja laakereita kulumiselta ja korroosiolta tai toimivat paineensiirtoväliaineena automaattisten muuntajajärjestelmien momentinmuuntimissa.

Erilaisia automaattivaihteiston nesteitä käytetään optimoimaan erityyppisten automaattivaihteistojen toiminta. ATF:t on optimoitu vastaamaan vaihteistojen vaatimuksia, sillä ne suorittavat monipuolisempia tehtäviä kuin perinteiset autojen vaihteistoöljyt.

Sovelluksesta ja spesifikaatiosta riippuen käytetään ryhmien I, II, III, IV tai V perusöljyjä (mineraali- ja synteettiset öljyt). Lisäaineita on lisätty, jotka myös mukautetaan erikoiskäyttöön. Näitä ovat EP-lisäaineet, AW-lisäaineet, kitkan modifiointiaineet, VI-parannusaineet jne.

Automaattivaihteistoöljyn väri ei ole tuotteen laatuominaisuus. Se vain erottaa sen paremmin muista ajoneuvon toiminnallisista nesteistä.
Tyypillisiä ATF-värejä ovat esimerkiksi punainen, sininen tai vihreä ja ajoneuvojen valmistajat määrittävät usein värit.

On olemassa automaattivaihteistoja (AT - yleisimmin käytetty), kaksoiskytkinvaihteistoja (DCT) ja portaattomasti säädettäviä vaihteistoja (CVT).

Kuten minkä tahansa voiteluaineen, ATF:n käytettävyys on rajoitettu. Progressiivisen kuormituksen, hapettumisen tai vieraiden aineiden sisäänpääsyn vuoksi öljyn voiteluominaisuudet kuluvat jossain vaiheessa loppuun. Silloin öljy ei voi enää toimia toivotulla tavalla ja vaihteisto kärsii suorituskyvyn heikkenemisestä, kulumisesta ja pahimmassa tapauksessa korjaamattomista vaurioista.

Tarkista siksi ATF:n vaihtovälit. Monet automaattivaihteiston valmistajat mainostavat ensimmäisiä täyttööljyjään elinikäisellä täytteellä. Tämä toimintasäde on kuitenkin usein rajoitettu 80 000 - 120 000 kilometriin. Kuljettajien tulee siksi tutustua autonsa käyttöohjeisiin ja tarkistaa, milloin seuraava öljynvaihto on tarpeen. Jos haluat ajaa autollasi monta vuotta, joudut todennäköisesti vaihtamaan vaihteistoöljyn.

Automaattivaihteistoöljyt on sovitettava erittäin tarkasti kunkin automaattivaihteiston vaatimuksiin, joten täytä vaihteistosi vain ATF:llä, joka vastaa autosi ohjekirjassa olevia OEM-ohjeita.

Tampereen Öljytukku Oy:n myyntiedustajat auttavat sinua mielellään valitsemaan oikean öljyn tarvitsemaasi koneeseen.