Shell Rimula R5 LE 10w-40

Shell Rimula R5 LE 10w-40 on raskaan kaluston ”Low-Saps” dieselmoottoriöljy moottoreihin joissa vaatimuksena on ACEA E9.

Saatavilla olevat pakkauskoot:

20L | 209L | 1000L

 

Kuvaus

Shell Rimula R5 LE 10w-40

Shell Rimula R5 LE 10w-40 on synteettisen teknologian raskaan kaluston "Low-SAPS” dieselmoottoriöljy, jonka lisäaineteknologian ansiosta sopii yhteen viimeisimpien pakokaasujen jälkikäsittelylaitteiden kanssa.

Shell Rimula R5 LE 10w-40 sen synteettiset perusöljykomponentit helpottavat kylmäkäynnistyksiä ja auttavat säästämään polttoainetta moottorin suojasta ja kestävyydestä tinkimättä.

Shell Rimula R5 LE 10w-40 suojaa nykyaikaiset tehokkaat eurooppalaiset raskaan kaluston dieselmoottorit, kuten Mercedes-Benz ja MAN sekä moottorit joissa vaatimuksena on ACEA E9 -öljy


Spesifikaatiot, hyväksynnät & suositukset

ACEA E9, E7
API CK-4, CJ-4, CI-4 Plus, CI-4, CH-4, SN·
JASO DH-2·

Caterpillar ECF-3, ECF-2
Cummins CES 20086, CES 20081
Deutz DQC III-10 LA
Detroit Fluids Specification 93K222, 93K218
MAN M 3775·MB-Approval 228.31
MTU Category 2.1
Mack EO-S 4.5, EO-O Premium Plus
Renault VI RLD-3
Volvo VDS-4.5, VDS-4
IVECO 18-1804 Class TLS CK4, Class TLS E9
Ford WSS-M2C171-F1
CNH MAT 3521 (Meets specification)

Moottoriöljyjen ominaisuudet

Moottoriöljyt voitelevat moottoreiden mekaaniset komponentit ja erottavat liikkuvat osat toisistaan.

Oikean moottoriöljyn valinnassa tarvitaan kahdenlaisia tietoja. Ensinnäkin on tiedettävä viskositeetti ja toiseksi laatuun liittyvät vaatimukset.

Tunnetut eurooppalaiset ajoneuvo- ja moottorivalmistajat (Mercedes-Benz, BMW,VW jne.) noudattavat SAE:n viskositeetti- ja ACEA:n laatuluokitusta.

Euroopan ulkopuolella valmistetuissa tuontiautoissa (Toyota, Mitsubishi, Chrysler jne.) käytettävät moottoriöljyt noudattavat tavallisesti API:n tai ILSAC:n ja SAE:n sekä dieselhiukkassuodattimella varustettujen dieselajoneuvojen öljyt ACEA:n luokitusta.

Moottoriöljyjen viskositeetti ilmoitetaan SAE-luokituksena.

SAE (Society of Automotive Engineers) kertoo yksinomaan öljyn sitkeydestä (sisäisestä kitkasta), eikä siten määrittele sen laatuominaisuuksia. Se tarkoittaa, että SAE-viskositeettivaatimukset täyttävän öljyn juoksevuus eri lämpötiloissa vastaa määriteltyjä arvoja.

API (American Petrol Institute) määrittelee voiteluaineiden kansainväliset laatuvaatimukset ja testikriteerit.

ACEA (Association des Constructeurs Européens d’Automobiles) määrittelee moottoriöljyjen laadun eurooppalaisten moottorivalmistajien vaatimusten mukaisesti.

ILSAC (International Lubricant Standardization and Approval Committee) tukeutuu omassa moottoriöljyjen luokituksessaan hyvin voimakkaasti API:n jaotteluun.
Sillä on viisi jaotteluluokkaa bensiinimoottoreita varten, mutta dieselmoottoreita ILSAC ei huomioi lainkaan.

JASO (Japanese Automotive Standards Organization) määrittelee kaksipyöräisissä ajoneuvoissa käytettävien öljyjen kriteerit.
JASO- ja API-luokituksia sovelletaan kaksipyöräisten ajoneuvojen kohdalla aina rinnan.

Tampereen Öljytukku Oy:n myyntiedustajat auttavat sinua mielellään valitsemaan oikean öljyn tarvitsemaasi koneeseen.