Shell Spirax S6 AXME 75w-90

Shell Spirax S6 AXME 75w-90 on synteettinen vetopyörästö-öljy, joka soveltuu ympärivuotiseen käyttöön raskaassa kuljetusliikenteessä.

Saatavilla olevat pakkauskoot:

1L , 20L, 209L

Kuvaus

Shell Spirax S6 AXME 75w-90

Shell Spirax S6 AXME 75w-90 on synteettinen vetopyörästö-öljy, joka soveltuu ympärivuotiseen käyttöön raskaassa kuljetusliikenteessä.

Shell Spirax S6 AXME 75w-90:n polttoainetta säästävä lisäaineteknologia takaa toimivuuden pitkillä vaihtoväleillä laskien vetopyörästön toimintalämpötilaa ja tehostaa voimansiirron voitelua.
Tehokas kulumisensuoja vähentää voimansiirtoon tulevia ennenaikaisia vaurioita raskaassakin käytössä ja hyvä hapettumisenkesto estää haitallisten kerrostumien muodostumia voimansiirron osissa.

Shell Spirax S6 AXME 75w-90 soveltuu käytettäväksi raskaasti kuormitettuihin vetopyörästöihin sekä synkronoimattomiin vaihteistoihin, joihin suositellaan mineraaliöljypohjaisia tai synteettisiä GL-5/MT-1 -öljyjä

Spesifikaatiot, hyväksynnät & suositukset:

API GL-5, MT-1
Scania STO 2:0 G
Scania STO 2:0 A FS
Volvo 97312
MAN 342 Type S1, 341 Type GA-2
Meritor 076N, Meritor (EU) Extended Drain
ZF TE-ML 05A, 12L, 12N, 16F, 17B, 19C, 21A
DAF
Mack GO-J
US Military MIL-PRF-2105E (vanhentunut)
Iveco 18-1805 Extended drain, täyttää vaatimukset

Vaatimukset vaihteistoöljyille

Vaihteistoöljyn päätehtävänä on kulumisen minimointi. Öljyllä on oltava oikeanlaiset kitkaominaisuudet, jotta synkronointimekanismi toimii oikein ja vaihteiden vaihtaminen on sujuvaa. 

Kun kuormitettujen hampaiden kyljet kohtaavat, voiteluaineeseen vaikuttaa korkea paine, jonka on jatkuvasti muodostettava voitelukalvo, jotta vältetään näiden kitkaosien suora kosketus. Jos hampaiden kylkien metallipinnat kohtaavat suoraan, voi syntyä kitkatila (sekoitettu kitka), jossa hampaiden pinnat voivat vaurioitua vakavasti lisääntyneen kulumisen seurauksena. Tämä voi johtaa vaurioihin, jotka voivat johtaa vaihteiston rikkoutumiseen.

Paineenkesto-ominaisuuksien tarve korostuu hypoidivetopyörästöissä, joissa hampaiden välillä on sekä suuria pintapaineita että liukuvaa kosketusta. Öljyn on vaimennettava myös hammaspyörien liikkeestä syntyvää ääntä ja värähtelyä.

Yhä enemmän on siirrytty käyttämään synteettisiä öljyjä, jotka mahdollistavat luotettavan voitelun laajalla lämpötila-alueella. Samalla myös voimansiirron häviöt pienenevät ja ajoneuvon polttoainetalous paranee. Paremman hapetuskestävyyden vuoksi synteettinen öljy säilyttää ominaisuutensa myös pidemmillä vaihtoväleillä.

SAE-luokitus määrittelee vaihteisto- ja vetopyörästö-öljyjen juoksevuuden ottamatta mitään muita ominaisuuksia huomioon. Vaihteistoissa ja vetopyörästöissä öljyjen talvikäyttöluokat ovat SAE 70w, 75w, 80w ja 85w: mitä pienempi luku on, sitä kylmemmissä olosuhteissa öljy säilyy toimintakykyisenä. Vastaavasti kesäkäyttöluokat ovat 90 ja 140.

Mitä vaativampi käyttötarkoitus ja -kohde on, sitä kehittyneempi on käytetty perusöljy sekä lisäaineistus. Vaihteisto- ja vetopyörästö-öljyissä käytetään EP (Extreme Pressure) -lisäaineistusta.

Tärkeimmät vaatimukset vaihteistoöljyille ovat:

Kitkaosien voitelu
Yhteensopivuus tiivistemateriaalien kanssa
Optimoitu kitkakäyttäytyminen vaihtotoimintoja varten
Vaihteiston jäähdytys lämmönsiirrolla koteloon
Suojaus korroosiota, kulumista, kerrostumia ja vaahtoa vastaan
Optimoitu viskositeetti korkean lämpötilan ja matalan lämpötilan juoksevuutta varten
Kestää ikääntymistä hapettumisen ja lämpötilan vaihteluiden vuoksi
Lähes kaikissa moottoriajoneuvoissa tarvitaan vaihteistoöljyjä. Vaihteistoöljyjä on autoihin, kuorma-autoihin, traktoreihin ja moottoripyöriin. Monissa ajoneuvoissa saatat löytää useita erilaisia vaihteistotyyppejä. Käsivaihteistot, tasauspyörästö tai akselikäytöt – jokainen vaatii erityisiä voiteluaineita. Lisäksi on olemassa ero manuaalisten vaihteistojen voiteluaineiden ja erityyppisten automaattivaihteistojen voiteluaineiden välillä.

Tampereen Öljytukku Oy:n myyntiedustajat auttavat sinua mielellään valitsemaan oikean öljyn tarvitsemaasi koneeseen.