Neste Turbo+ NEX 10w-40

Neste Turbo+ NEX 10w-40 moderneille raskaankaluston dieselmoottoreille, jotka vaativat API CK-4 tai ACEA E9 vaatimuksen mukaisen öljyn käyttöä.

Saatavilla olevat astiakoot:

Tuotenumero: 186900 Bulk / kg
Tuotenumero: 186907 Muovikontti 1000L
Tuotenumero: 186911 Tynnyri 200L
Tuotenumero: 186920 Kannu 20L

Kuvaus

Neste Turbo+ NEX 10w-40

Neste Turbo+ NEX 10w-40 on täyssynteettinen moniastedieselmoottoriöljy, joka kehitetty moderneille raskaankaluston dieselmoottoreille, jotka vaativat API CK-4 tai ACEA E9 vaatimuksen mukaisen öljyn käyttöä. 

Neste Turbo+ NEX 10w-40 ylittää API CK-4, CJ-4, CI-4 PLUS, CI-4, sekä ACEA E9 ja E7 -suorituskykyvaatimukset.
Neste Turbo+ NEX 10w-40 täyttää myös API SN –bensiinimoottoriluokituksen, joten se soveltuu myös useiden henkilöautojen moottoriöljyksi.

Matalatuhkaisena, ns. Mid SAPS-moottoriöljynä Neste Turbo+ NEX suojaa pakokaasun jälkikäsittelylaitteistoa ennenaikaiselta kulumiselta, kuten hiukkassuodattimen tukkeutumiselta.

Laadukkaat lisäaineet auttavat pitämään sekä männät että koko moottorin puhtaana. Tämä vähentää öljynkulutusta ja parantaa moottorin suorituskykyä. Korkea emäsluku (TBN) neutraloi hapot, estää korroosion muodostumista ja mahdollistaa pidemmät öljynvaihtovälit.

Hyvä suorituskyky alhaisessa lämpötilassa parantaa kylmäkäynnistystä ja ylläpitää asianmukaista voitelukykyä ja suojaa moottoria, kunnes moottori saavuttaa käyntilämpötilan.

Laadukkaiden komponenttien ansiosta viskositeetti pysyy stabiilina eikä öljy leikkaannu pitkäaikaisessakaan käytössä. Ne myös suojaavat moottoria kulumiselta ja vähentävät kitkaa pienentäen polttoaineen kulutusta.

SUORITUSKYKYLUOKITUKSET

API CK-4, CJ-4, CI-4 PLUS, CI-4/SN
ACEA E9/E7
JASO DH-2
Caterpillar ECF-3, ECF-2, ECF-1a
Cummins CES 20086, CES 20081
Detroit Diesel DFS 93K222
MAN M 3575
Renault VI RLD-2, RLD
Scania Low Ash
Volvo VDS-4, VDS-3, VDS-2

HYVÄKSYNNÄT

DQC III-18LA
Mack EOS-4.5
MAN M 3775
MB-Approval 228.31
MTU 2.1
Renault VI RLD-3
Volvo VDS-4.5

OMINAISUUDET JA HYÖDYT

- Hyvä kylmäkäynnistys
- Pitkä vaihtoväli
- Vähentää päästöjä

KÄYTTÖKOHTEET

Neste Turbo+ NEX 10w-40 sopii erityisesti uusimpiin raskaisiin dieselmoottoreihin, joissa on pakokaasun jälkikäsittelyjärjestelmä, esimerkiksi hiukkassuodatin ja EGR. Soveltuu myös vanhemmille raskaille dieselmoottoreille ja henkilöautojen bensiinimoottoreille, jotka vaativat API SN -tyyppisiä moottoriöljyjä.

Neste Turbo+ NEX 10w-40 sopii myös erinomaisesti työkoneiden raskaaseen käyttöön. Suositellaan erityisesti niille Caterpillareille, joissa vaaditaan Cat ECF-3 –luokituksen mukaista öljyä.

Huom!
Käytettäessä API CK-4 –öljyä yhdessä polttoaineen kanssa, jonka rikkipitoisuus on yli 15 ppm, varmista öljynvaihtoväli moottorin valmistajalta. API CK-4 -öljyt on kehitetty käytettäväksi dieselpolttoaineilla, joiden rikkipitoisuus on enintään 500 ppm. Rikkipitoinen polttoaine voi kuitenkin vaikuttaa pakokaasujen jälkikäsittelyjärjestelmän kestävyyteen tai öljynvaihtoväliin.

Moottoriöljyjen ominaisuudet

Moottoriöljyt voitelevat moottoreiden mekaaniset komponentit ja erottavat liikkuvat osat toisistaan.

Oikean moottoriöljyn valinnassa tarvitaan kahdenlaisia tietoja. Ensinnäkin on tiedettävä viskositeetti ja toiseksi laatuun liittyvät vaatimukset.

Tunnetut eurooppalaiset ajoneuvo- ja moottorivalmistajat (Mercedes-Benz, BMW,VW jne.) noudattavat SAE:n viskositeetti- ja ACEA:n laatuluokitusta.

Euroopan ulkopuolella valmistetuissa tuontiautoissa (Toyota, Mitsubishi, Chrysler jne.) käytettävät moottoriöljyt noudattavat tavallisesti API:n tai ILSAC:n ja SAE:n sekä dieselhiukkassuodattimella varustettujen dieselajoneuvojen öljyt ACEA:n luokitusta.

Moottoriöljyjen viskositeetti ilmoitetaan SAE-luokituksena.

SAE (Society of Automotive Engineers) kertoo yksinomaan öljyn sitkeydestä (sisäisestä kitkasta), eikä siten määrittele sen laatuominaisuuksia. Se tarkoittaa, että SAE-viskositeettivaatimukset täyttävän öljyn juoksevuus eri lämpötiloissa vastaa määriteltyjä arvoja.

API (American Petrol Institute) määrittelee voiteluaineiden kansainväliset laatuvaatimukset ja testikriteerit.

ACEA (Association des Constructeurs Européens d’Automobiles) määrittelee moottoriöljyjen laadun eurooppalaisten moottorivalmistajien vaatimusten mukaisesti.

ILSAC (International Lubricant Standardization and Approval Committee) tukeutuu omassa moottoriöljyjen luokituksessaan hyvin voimakkaasti API:n jaotteluun.
Sillä on viisi jaotteluluokkaa bensiinimoottoreita varten, mutta dieselmoottoreita ILSAC ei huomioi lainkaan.

JASO (Japanese Automotive Standards Organization) määrittelee kaksipyöräisissä ajoneuvoissa käytettävien öljyjen kriteerit.
JASO- ja API-luokituksia sovelletaan kaksipyöräisten ajoneuvojen kohdalla aina rinnan.

Tampereen Öljytukku Oy:n myyntiedustajat auttavat sinua mielellään valisemaan oikean öljyn tarvitsemaasi koneeseen.