Neste Compressor 220

Neste Compressor 220 on valmistettu korkeimman luokan mineraaliperusöljyistä, suositellaan käytettäväksi paineilmakompressoreissa ja tyhjiöpumpuissa.

Saatavilla olevat astiakoot:

Tuotenumero: 355307 Kontti 1000L

Kuvaus

Neste Compressor 220

Neste Compressor 220 on valmistettu korkeimman luokan mineraaliperusöljyistä. Tuote sisältää tehokkaan hapettumista ja korroosiota estävän tuhkautumattoman lisäaineistuksen.

SUORITUSKYKYLUOKITUKSET

ISO VG 220
DIN 51506 VDL

OMINAISUUDET JA HYÖDYT

- Hyvä hapettumisenkestokyky
- Tuhkautumaton
- Erittäin vähäinen karstanmuodostus
- Hyvät ruosteenesto-ominaisuudet

KÄYTTÖKOHTEET

Neste Compressor 220 suositellaan käytettäväksi mäntäkompressoreissa sekä tyhjöpumpuissa.Tuote takaa häiriöttömän toiminnan myös korkeissa paineilman lämpötiloissa estäen paineventtiilien karstaantumista.

Kompressoriöljyjen koostumus

Kompressoriöljyt koostuvat mineraaliöljyistä tai synteettisistä öljyistä. Käyttökohteesta riippuen perusöljyn ominaisuudet ratkaisevat kompressorin mahdollisimman pitkän käyttöiän. Kompressorit, joissa on suuri kuormitus (paineet) ja käyttölämpötilat, vaativat synteettistä öljyä, sillä sen viskositeettiindeksi on parempi ja se kestää huomattavasti paremmin ikääntymistä kuin mineraaliöljy. Mineraaliöljypohjaisia ​​kompressoriöljyjä käytetään pääasiassa pieniin tai kohtalaisiin kuormituksiin kompressoreissa.

Kompressoriöljyjen viskositeetti riippuu myös käyttöolosuhteista. Useimmiten kompressoreissa käytetään matalaviskositeettisia öljyjä (esim. ISO VG 32 & 46), jotka jakautuvat nopeasti järjestelmään myös kylmäkäynnistyksen aikana ja voitelevat sen riittävästi. Alhainen viskositeetti vähentää myös jäämien muodostumista öljyssä. Kompressoriöljyn vaadittu viskositeetti kasvaa lopullisen puristuslämpötilan korkeuden myötä. Jos kompressoreita käytetään laajalla lämpötila-alueella (ulkona), öljyt tarvitsevat hyvän viskositeetti-lämpötilakäyttäytymisen. Valmistajan ohjeissa on määritelty kompressoriöljyn viskositeetti.

Vaatimukset, jotka kompressoriöljyn on täytettävä, riippuvat myös käytetystä pumpattavasta väliaineesta. Puristettavan kaasun tyypistä riippuen öljyllä on oltava erityisiä ominaisuuksia. Esimerkiksi metaani liukenee mineraaliöljyyn, mikä johtaa öljyn laadun heikkenemiseen. Tässä tapauksessa suosittelemme käyttämään synteettistä öljyä, johon metaani ei liukene, kuten PAG.

Kompressoriöljyjen tärkeä ominaisuus on lämmönkestävyys. Kun paineilmaa muodostuu, saavutetaan korkeat loppupuristuslämpötilat. Mitä korkeampi lämpötila, sitä suurempi on voiteluaineiden lämpö- ja oksidatiivinen rasitus. Lämpötilankestävyys heikkenee ja muodostuu syttyviä jäämiä. DIN 51506 kuvataan kompressoriöljyjen vähimmäisvaatimuksena muun muassa tulipalon riskin minimoimiseksi. DIN-standardin sisältämät VD-L-ryhmän kompressoriöljyt täyttävät korkeimmatkin järjestelmän turvallisuusvaatimukset. Voiteluaineiden tulee olla erittäin kestäviä, niillä on alhainen taipumus muodostaa jäämiä ja kestettävä lämpökuormitusta. Esimerkiksi mäntäkompressoreissa niiden on kestettävä 220 °C:n puristuksen loppulämpötila.

Tampereen Öljytukku Oy:n myyntiedustajat auttavat sinua mielellään valisemaan oikean öljyn tarvitsemaasi koneeseen.