Neste Turbo+ LSA 10w-40

Neste Turbo+ LSA 10w-40 on erittäin korkean suorituskyvyn omaava täyssynteettinen raskaan kaluston ”Low SAPS” dieselmoottoriöljy, joka sopii uusiin Euro 5 ja Euro 6 päästönormin täyttäviin dieselmoottoreihin.

Tällaisten moottoreiden pakokaasujen jälkikäsittelylaitteet kuten DPF, CRT ja SCR vaativat öljyltä alhaista sulfaattituhka-, fosfori- ja rikkipitoisuutta ns. Low SAPS öljyä.

Saatavilla olevat astiakoot:

Tuotenumero: 187400 Bulk / kg
Tuotenumero: 187411 Tynnyri 200L

Tuotenumero: 187420 Kannu 20L

 

Kuvaus

Neste Turbo+ LSA 10w-40

Neste Turbo+ LSA 10w-40 on kehitetty uusimmille raskaan kaluston dieselmoottoreille, jotka vaativat joko API CK-4, ACEA E6 tai ACEA E9-vaatimuksenmukaisen öljyn. Se on suunniteltu käytettäväksi pitkille vaihtoväleille uusissa EURO 5 ja EURO 6 vähäpäästöisissä dieselmoottoreissa.

Neste Turbo+ LSA ylittää API CK-4, CJ-4, CI-4 PLUS, CI-4, CH-4, CG-4, CF-4 ja ACEA E6, E9 ja E7 suorituskykykriteerit.

SUORITUSKYKYLUOKITUKSET

API CK-4, CJ-4, CI-4 PLUS, CI-4
ACEA E6/E9/E7
Caterpillar ECF-3, ECF-2, ECF-1a
Cummins CES 20081
Detroit Diesel DFS 93K218
MTU Type 3.1, Type 2.1
Scania Low Ash
Renault VI RLD-2, RLD
Volvo VDS-3, VDS-2

HYVÄKSYNNÄT

DQC IV-10 LA
Mack EO-O Premium Plus
MAN M 3171-1
MAN M 3477
MB-Approval 228.31
MB-Approval 228.51
Renault VI RLD-3
Volvo VDS-4

OMINAISUUDET JA HYÖDYT
- Hyvä kylmäkäynnistys
- Pitkä vaihtoväli
- Vähentää päästöjä
- Erinomaisen puhdas moottori

KÄYTTÖKOHTEET
Neste Turbo + LSA soveltuu erityisesti raskaan kaluston dieselmoottoreille, joissa käytetään hiukkassuodattimia ja muita edistyneitä pakokaasujen jälkikäsittelyjärjestelmiä ja voidaan käyttää myös vanhemmissa laitteissa, joissa vaatimuksenas on ACEA E7.

Soveltuu erityisesti uusimmille Mercedes-Benz- ja MAN- kuorma-autoille, jotka vaativat Low SAPS -öljyä. 

Huom!
Käytettäessä API CK-4 –öljyä yhdessä polttoaineen kanssa, jonka rikkipitoisuus on yli 15 ppm, varmista öljynvaihtoväli moottorin valmistajalta. API CK-4 -öljyt on kehitetty käytettäväksi dieselpolttoaineilla, joiden rikkipitoisuus on enintään 500 ppm. Rikkipitoinen polttoaine voi kuitenkin vaikuttaa pakokaasujen jälkikäsittelyjärjestelmän kestävyyteen tai öljynvaihtoväliin.

Moottoriöljyjen ominaisuudet

Moottoriöljyt voitelevat moottoreiden mekaaniset komponentit ja erottavat liikkuvat osat toisistaan.

Oikean moottoriöljyn valinnassa tarvitaan kahdenlaisia tietoja. Ensinnäkin on tiedettävä viskositeetti ja toiseksi laatuun liittyvät vaatimukset.

Tunnetut eurooppalaiset ajoneuvo- ja moottorivalmistajat (Mercedes-Benz, BMW,VW jne.) noudattavat SAE:n viskositeetti- ja ACEA:n laatuluokitusta.

Euroopan ulkopuolella valmistetuissa tuontiautoissa (Toyota, Mitsubishi, Chrysler jne.) käytettävät moottoriöljyt noudattavat tavallisesti API:n tai ILSAC:n ja SAE:n sekä dieselhiukkassuodattimella varustettujen dieselajoneuvojen öljyt ACEA:n luokitusta.

Moottoriöljyjen viskositeetti ilmoitetaan SAE-luokituksena.

SAE (Society of Automotive Engineers) kertoo yksinomaan öljyn sitkeydestä (sisäisestä kitkasta), eikä siten määrittele sen laatuominaisuuksia. Se tarkoittaa, että SAE-viskositeettivaatimukset täyttävän öljyn juoksevuus eri lämpötiloissa vastaa määriteltyjä arvoja.

API (American Petrol Institute) määrittelee voiteluaineiden kansainväliset laatuvaatimukset ja testikriteerit.

ACEA (Association des Constructeurs Européens d’Automobiles) määrittelee moottoriöljyjen laadun eurooppalaisten moottorivalmistajien vaatimusten mukaisesti.

ILSAC (International Lubricant Standardization and Approval Committee) tukeutuu omassa moottoriöljyjen luokituksessaan hyvin voimakkaasti API:n jaotteluun.
Sillä on viisi jaotteluluokkaa bensiinimoottoreita varten, mutta dieselmoottoreita ILSAC ei huomioi lainkaan.

JASO (Japanese Automotive Standards Organization) määrittelee kaksipyöräisissä ajoneuvoissa käytettävien öljyjen kriteerit.
JASO- ja API-luokituksia sovelletaan kaksipyöräisten ajoneuvojen kohdalla aina rinnan.

Tampereen Öljytukku Oy:n myyntiedustajat auttavat sinua mielellään valisemaan oikean öljyn tarvitsemaasi koneeseen.